reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Gosiex, mysl pozytywnie, nie rejestruj rzadnych negatywnych rzeczy bo to na maluszka zle wplywa. Ja cala ciaze slyszalam, ze blizniaki to ciaza zgrozona i jak sie urodza wczesniej to beda bardzo chore. Wierzylam, ze wszystko bedzie dobrze i jest. ;D Mimo tego, ze zasuwalam w pracy do 7-ego miesiaca, pracujac po 13godzin dziennie. Jak ginekolog w Polsce to uslyszal to powiedzial mi, ze mam wybierac zdroie maluchow albo praca. Jak widac wszytsko jest dobrze ;D
Maxin, daj znac jak poszlo wam z council flatem. Ja jade tam w przyszlym tygodniu. Mam nadzieje, ze sie zlituja i dadza nam rowniez. Juz ciezko nam sie pomiescic w jednym pokoju, a co bedzie za kilka miesiecy ::)

Ivonek, niestety maluchy dalej z zatkanymi nosami funcjonuja. Pielegniarka u GP powiedziala mi, ze to moga byc zle oczyszczone noski po porodzie, albo im mleczko tam osiada po jedzonku. Powinno minac do 3-go miesiaca samoistnie.

Dzisiaj dziewczyny pozwolily mi pospac cale 6 godzinek, wiec czuje sie jak nowo narodzona ;D :D
Aha, sprawdzilam ta chinska metode planowania. W naszym przypadku rowniez sie potwierdzilo ;D A ja cala ciaze myslalam, ze bede miala przynajmniej jednego chlopaka ;D Ide moje pierdziuszki nakarmic ;D
Tymczasem borem lasem :laugh:

Mam nadziej,ze twoje slicznotki szybko pozbeda sie katarku,mecza sie z tym na pewno,sa przez to bardziej grymasne?
Oj z tym mieszkankiem to powinni wam przynac tak jak mowiesz dziewczynki szybko rosna i potrzebuja wiecej miesca.Zycze aby sie udlalo,chodz i gneb ich jak tyko mozesz,mam nadzieje,ze sie uda,TRZYMAM KCIUKI ;D
Wiesz anaibania ja tez uwazam ,ze jezli myslisz pozytywnie i w cos wierzysz tak mocno z calego serca to wszystko bedzie dobrze.POZYTYWNE MYSLENIE NAJWAZNIEJSZE
JA IDE COS ZJESC BO BURCZY W BRZUSZKU ::)

Aniabania, ja też ostro pracuję i nie zamierzam zostawać w domu. Raz, że trza kasiorkę zarabiać :), a poza tym bym się zanudziła.

Witam drogie kolezanki wszystkie , nie pomijajac nowych Czlonkin na czele:)

Czlowiek na chwilke oderwal sie od kompa i juz tyle nadrabiania :laugh: Rozkrecil sie ten nasz watek na calego.
Ja chwilowo w Polsce naszej, do 6 listopada razem z naszym Aleczkiem kochanym.
Maz byl 12 dni i juz od ponad tygodnia nie ma go z nami :( No niestety ktos kase musi zarabiac.

Maxin, Aniubaniu my tez myslimy o mieszkaniu socjalnym, ale jakos myslelismy z tym poczekac, bo nie wierzymy, ze dadza nam tak od reki.
Poki co przyznali nam Child Benefit i to nas cieszy. Moze uda sie jeszcze cos??

Mam pytanko do dziewczyn ktore juz urodzily dzieciaczki w UK. Czy podawalyscie wit. D? W Polsce wszystkie dzieci dostaja, a tu jak zapytalam o nia to wielce sie zdziwili zarowno GP jak i polozna. Powiedziano mi, ze to co dziecko dostaje z melkiem matki plus synteza ze sloneczka wystarcza. Ciekawa jestem opinii.

Termo, ja rodzilam tutaj to znaczy w UK i jestem baaardzo zadowolona. Generalnie kobieta ma wieksza swobode i moze decydowac o wszystkim, no i nie trzeba nikomu dawac w lape, wybor jednak nalezy do Ciebie :)

Hej dziewczyny!
Przeczytalam naturalnie caly ten watek ( jeszcze mi sie mylicie :) )
Na decyzje daje sobie troche czasu. Martwi mnie strona finansowa. Moj partner chce teraz znalezc dodatkowa prace, ale zeby mieszkac tu w warunkach potrzebnych dziecieciu, pieniazki musza byc znaczne. ja dopiero podjelam legalna prace, bedac w pierwszych tygodniach ciazy, takze z tego co poczytalam urlop maciezynski nie bedzie mi przyslugiwal. Kolo 20-ego jade do Polski, pierwotnie mialam rozwiazac umowe o prace, ale teraz sie waham,czy nie kozystac z przyslugujacego mi tam maciezynskiego. Tylko boje sie dlugiej rozlaki z ukochanym. Przeciez emocjonalnie bede mocno rozedrgana i potrzebne sa ramiona ukochanego, prawda? Trzymajcie sie i do uslyszenia!

Termo, moze wszystko sie ulozy, u nas tak wlasnie bylo. Przyjechalismy do Anglii nie planujac wcale dzidziusia tak szybciutko i jak okazalo sie, ze dzidzia sie pojawila to bylo wiele znakow zapytania. Tez balam sie rozlaki z ukochanym, ale jakos sie poukladalo. Zobaczysz czas pokaze. Dodam, ze tylko maz moj pracuje. Ja dorabialam i szykowalam paiery do legalnej pracy, bo jestem pielegniarka. mam nadzieje, ze od lutego sie uda :)

Hej Kobietki,ale dzis pogoda zminna na tej wyspie idze szalu dostac z ta pogoda do tego nigdy sie tu nie przyzwyczaje,to juz chyba mania,co ranek patrze w okno i jak zaweje przyniesie rone zmiany pogodowe,rozstraja mnie to nerwowo,ale coz trzeba z tym zyc.
Niewiem jak wy,ale ja juz rozpoczelam moje jesienne ziewanie i tak bedzie az do wiosny co roku to samo przezywam,jeszcze jak nie bylam w ciazy to mnie dobijalo,kady pytal czy jestem zmeczona,bo ZIEWAM,ja oczywiscie nie bylam,ale poprostu ta pogoda tak na mnie wplywa,na was tez????????????

Maruska urlopujesz sie,ale ci fajowo_Odpoczywaj ile mozesz :) :) :)Wiesz ostatnio przygladalm sie twojemu zdieciu i bardzo przypominasz mi moja znajoma,Sliczna dziewczyna z ciebie ;)A ja synek w kraju,pewnie cieszy sie miec dziadkow blisko siebie ;D
Tema to fakt,ze wszystko w Londynie drogie i kosztuje,zycze abyscie znalezli jak najlepsze rozwiazanie wszych spraw i nie zmartwiaj sie za duzo,mysl pozytywnie,ze bedzie DOBRZE.A co do rozlaki to fakt jest trudno,mojego kochanego nie ma tydzien i ja juz nie moge sie doczekac jak wroci.Jeszcze jedzie sam autem i sie boje o niego,czytalam na necie ostatnio duzo wypadkow na autostradach:(ale musze myslec pozytywnie,Ty rowniez moja droga ;)
Gosiex no bez pracy ja tez bym nie wytrzymala,nie usiedzial na miejscu,wiec Dziewczyny my jestesmy Kobietki pracujace,rzadnej pracy sie nie boja ;D ;D ;D
Ok uciekam odwiedzic znajoma,wlasnie wrocila z Polski,tu niedziela wiec sam w domku nie bede siedziec ;)
Milej NIEDZIELI,POZDRAWIAM ;) ;) ;)

My dzisiaj mamy gości na obiedzie od rana wiec pichcimy sprzątamy, i tak nam dzień mija.Spadam do gotowania. Pozdrawiam serdecznie.

reklama
Hej kochane mamusie :)
I znow mamy poniedzialek.I pogoda paskudna i nic sie nie chce.Aj....Nie wiem.Ta pogoda tutaj to dziala na mnie sennie i depresyjnie...No nic.Aby do lata ;)

Na razie uciekam.Bede pozniej.Pozdrawiam cieplutko :)

Do góry