reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin!!!, no wiesz co?! wszystko sie zgadza- wedlug chinskiego mial byc chlopiec i jest!! jak oni to wydumali!!!??? ::) A czy innym mamom tez sie zgadza? I powiem wam, ze przeczowalam ze to bedzie chlopiec - ciagle mialam sny o malych chlopcach, a gdy zmuszalam sie do tego aby jednak pomyslec o dziewczynce to intuicja milczala.

Aniabania- ciesze sie ze masz juz maluszki - pamietam poczatki na tym forum, gdy bylas pelna obaw - gratulacje ;D

Co do ciuszkow- to nawet wiekszy boots ma ciuszki dla dzieci i primemark (chyba tak to sie pisze)- b.tanie. Moja znajoma podaje mieszanke Hippo - organic, bo dziecko nie akceptowalo innych. Z karmieniem piersia tez mialam problemy - maluszek nie chcial ssac - wiec na poczatku tez podawalam aptamil 1. Ale walczylam - w szpitalach sa poradnie do spraw laktacyjnych ( tak to nazwijmy) i oni ucza jak przystawiac maluszka, jak odciagac pokarm itp. przyznam sie jednak, ze bylo to bardzo meczace.
A myslicie dziewczyny o szkole rodzenia? Ja poszlam na pare spotkan. Jest takie towarzystwo National Childbirth Trust - pobieraja oplaty, ale nie od wszystkich. Jezeli nie ma sie kasy mozna im to powiedziec i oplata moze byc zniesiona - gdyz jest to organizacja charytatywna.

Pozdrawiam mocno i karaluchy pod poduchy

reklama
Beta znajomym wszystkim sie sprawdzilo,dlatego podaje stronke mamuska ktore juz maja skarby,aby sprawdzic dla upewnienia czy to prawda,ale ile razy sie pytam tyle razy sie sprawdza ;D ;D ;D
u mnie wychodzi chlopaczek,oj musze myslec p0owanie nad imieniem,bo mam pomysl tylko dla dziewczynki jak na razie ;D
pozdrawiam

Czesc Dziewczyny...
Co do tej chinskiej metody to u mnie sie sprawdzilo.Wedlug chinskiej metody miala byc dziewczynka i jest :D
Hmmm...dobrze wiedziec.Nastepny moglby byc chlopiec :)

Pozdrawiam Was goraco i zmykam spac bo ledwo siedze.Pa.
P.S.Aniubaniu dzieki za informacje.

Witam wszystkie mamuski.
Nie bylo mnie zaledwie dzien lub dwa a tu tyle zaleglosci,widze ze nasza stronka sie rozwija co jest bardzo pocieszajace.
Dziekuje za wszystkie informacje ktore mi udzielilyscie napewno sie sprzydadza i tez otych sklepach myslalam,na szczescie w listopadzie otwieraja sklep mamas&papas w okolicy Brent Cros wiec bedzie blisko,co do H&M to ostatnio kupowalam ciazowe ciuchy to nie moglam oderwac oczu od dzieciecych ciuszkow ale sie jeszcze powstrzymuje.
Wiem ze ma byc tez pokaz na Olimpi nie jestem pewna daty,ale chyba 21,22,23 pazdziernik,my sie wybieramy moze cos ciekawego znajdziemy.
Aniabania z tego co opisujesz to Twoj porod nie byl latwy,ale masz juz za soba i 2 skarby obok siebie.

Pozdrawiam i ide spac,bo i tak zadnej z Was juz nie ma,odezwe sie jutro,mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien bo dzisiaj caly dzionek bolaly mnie plecy.

A jeszcze tylko dodam sprawdzilam ten chinski kalendarz i tez wychodzi chlopiec,zreszta wszyscy znajomi tak uwazaja jeszcze nikt nie powiedzial ze bedzie dziewczynka,tak wiec prawdopodobnie bedzie Oliwier.
pa

Ja bardzo bym chciała dziewczynkę, ale koniec końców i tak wiadomo co jest najważniejsze :) Kurczę ale zimno, aż mi się nie chce wychodzić do pracy, brrrrrrrr.

O jakim chinskim kalendarzu piszecie??
Chyba czegos nie doczytalam ::) Ja cala ciaze wierzylam, ze jeden z babli w moim brzuszku to jest chlopczyk, nawet po tym jak nam powiedzieli, ze beda dwie pannice, nie chcialam wierzyc ;D A jednak sie sprawdzilo, to co powiedziala babka z usg i mamy corki ;D

Anaiabania wejdz na poprzednia stronke a tam znajdziesz adres ktora Maxim podala,wejdz w ten link a wtedy wszystko zrozumiesz.Ja tez nie moglam zaskoczyc o czym dziewczyny mowia,myslalam ze cos przeoczylam.
Wlasnie wrocilam ze sklepu i mimo ze pada deszcz to na zewnatrz jest przyjemnie a tak nie chcialo mi sie wychodzic.
Pozdrowionka w ten ponury dzien.

reklama
Czesc Dziewczyny.
Jaki ponury dzien dzis.Jejku az nic sie nie chce robic...Ale Lwica ma racje.Mimo ze pogoda dzis nie najpiekniejsza to na dworzu nawet przyjemnie...
Wlasnie moja corcia usnela i mam chwilke spokoju.I czytam sobie prase na necie...
W niedziele wybieramy sie na zakupy.Trzeba kupic malej kurtke i jakies buty.Ale ta pogoda wplywa na mnie depresyjnie.Zdecydowanie wole jak swieci sloneczko :)

Pozniej jeszcze sie odezwe.
Gosiex a co tobie wyszlo wedlug tej chinskiej magii?

Kochane a to moja panna i jej malutki jezyczek ;)
p924003048nr.jpg

Do góry