reklama

Mamy z U.K - wątek główny

A co do spotkania nasze grono nowych mamusiek sie powiekszy,wiec latem bedzie idealny czas na zorganizowanie spotkania.Jestesmy w sumie rozproszine po calej Anglii,ale mam nadziej,ze te ktore mieszkaja blizej siebie beda mogly sie umowic!!!!!
Fajowo by bylo,ja osobiscie nie znam zadnych mam z Polski,wszyscy znajomi jeszcze bezdzietni ;D
pzdr ;)

reklama
Maxin, jestem wlasnie na etapie wypelniania formularzy o benefity i mieszkanie z councilu. Nie wiem na jakiej zasadzie przydzielaja te mieszkania, ale postanowilismy sprobowac. Bede zawozila dokumenty do councilu w ciagu najblizszych dni, wiec dam znac jesli dowiem sie czegos wiecej.

Do pozniej, biegne do sklepu.

CZesc Dziewczyny!!!!!!! :laugh: ale was tu duzo!!!! ::) pojawilam sie troche wczesniej - na pierwszych stronach i bylam tak zajeta moim malym tomkiem, ze nawet nie zauwazylam jak forum sie rozroslo!!!!!!!
Mieszkamy na Twickenhamie (SW london), a moj synek ma juz trzy miesiace!!! Powiem wam co jest najpiekniejsze w tym wszystim - usmiech dziecka gdy slyszy twoj glos- no po prostu wymiekam!
Sciskam wszystkie mamy i trzymam kciuki za przyszle. pa pa
Ps. a i pomysl ze spotkaniem bardzo mi sie podoba

Dziewczyny na szczescie komunikacja w Londynie jest super,wiec chyba znajdziemy takie miejsce gdzie wszystkim bedzie pasowalo.
Maxim po rejestracji u Twojego GP po jakims czasie przyjdzie Ci karta maternity exemption dzieki ktorej przez cala ciaze i rok po nie bedziesz musiala placic za leki oraz dentyste nie jestem pewna czy okulista tez,a o reszte mozesz zapytac polozna ja ostatnio zapomnialam,ale na nastepnym spotkaniu zapytam,wiem ze przysluguje cos na styl naszego macierzynskiego i chyba poporodowe okolo 250funtow jednorazowo,ale pewna nie jestem to tylko poczta pantoflowa.
Co do rezydenta to po roku legalnej pracy mozesz dostac a po chyba 5 o ile dobrze pamietam staly pobyt.
O mieszkaniach z council nic nie wiem bo my mamy prywatne.

Ja mieszkam w okolicy Ealing.

Beta witaj po przerwie,usciski dla Twojego synka.

Beta nie pamietam,TY rodzilas tutaj?Naturalnie czy cc?
Pytam bo ostatnio polozna proponowala mi porod w wodzie i nadal sie z mezem zastanawiamy,czy ktos z Waszych znajomych rodzil wlasnie w ten sposob,pamietam ze w Polsce nie kazdy mogl miec taka szanse za darmo,a podobno jest dzieki temu lzej a ja jak narazie to mysle nie brac znieczulenia o ile nie bede musiala.

czesc lwico ;D
rodzilam tutaj , w west middlesex hospital. I tu byla mozliwosc korzystania z wanny. Z tego co mi proponowano: to moglam byc w wodzie chyba od rozwarcia 3 cm - gdy wskoczysz tam wczesniej, to mozesz sobie przedluzyc porod- czego raczej nikt nie chce. Sam porod jednak odbywa sie na ladzie- do porodu w wodzie polozna musi miec specjalne pozwolenie. Ja jednak powiem ci korzystalam tylko z TENS unit- probowalam wejsc do wanny ale nic mi to nie pomoglo i blagalam zeby zalozono mi z powrotem te maszynke.
jestem b.zadowolona z porodu tutaj- pozwalaja ci na wszystko- ja rodzilam na kolanach, na czworaka a potem na boku- co pomaga przec.
bylam poloznym tak wdzieczna, az chcialam przyniesc im kwiaty albo kawe- wiesz takie polskie korupcyjne nawyki ;)- powstrzymano mnie jednak ;D

sciskam jeszcze raz
ps. wlasciwie co do wanny to musisz zapytac czy takowa jest w twoim szpitalu

witam ponwnie: tak sie roztrajam pomiedzy kuchnia, tomkiem i internetem, ze nie zrozumialam pyt. Mowilas lwico, ze ci polecaja wanne, wiec wanna napewno w szpitalu jest - a wspomniano o TENS machine? To cos w stylu maszynki pradotworczej, ktora wysyla delikatne impulsy elektr. dzialajace jak masaz - w ten sposob tamuje perzeplyw bolu a wyzwala endomorfine ( chyba) ktora dziala kojaco. Podobno sportowcy uzywaja czegos takiego w przypadku powaznych kontuzjii. Polecam. Co jeszcze polecam- sluchanie muzyki - rodzilam z dyskmenem na uszach i tak prawde mowiac bardziej pomagala mi zywa muza niz ta relaksacyjna.
pa pa

reklama
Beta dzieki za rady napewno sie sprzydadza,a co do tej maszynki to musze spytac poloznej,bo jak narazie to jeszcze nie wspominala o takim urzadzeniu.Jeszcze troche czasu mam ale nie zaszkodzi zapytac.
A jeszcze jedno gdzie robilas zakupy tj. wozek i tym podobne.

Miolego kucharzenia,ja wlasnie ide rozwiesic pranie.
Buziaczki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry