reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Tamarunia mysle, ze wszystko bedzie dobrze.Uwazaj na siebie i dzidzie i nie stresuj sie, bo to gorsze niz cokolwiek innego.A w ktorym jestes miesiacu jesli wolno spytac?

reklama
Hej mamuski!!Ivonek, jestem teraz w 6tygodniu ciazy, a wiec malutko. Juz nie moge sie doczekac, kiedy za tydzien pojdziemy z mezem doszpitala na scan:) zobaczymy czy sie rozwiaj nasze dzieciatko!!!no mam nadzieje, ze wszystko jest ok. A owiedzcie dziewczyny, kiedy Wam brzuszki urosly?Kiedy byly widoczne?Ja to juz nie moge sie doczekac, kiedy wszyscy na pierwszy rzut oka beda wiedzieli, e jestem w ciaze. Hehe:) ale w sumie nie wiem czy to moja wyobraznia tak dziala, czy co, ze wydaje mi sie, ze dolna czesc brzuch, czyli mniej wiecej tam, gzdie jest macica, jest jakby wieksza?!moze to tylko imagination:) pozdrawiam mamcie!!!!

Tamarunia to jeszcze zostalo ci troche zanim zoabczysz swojego brzdaca ;) Mysle,ze to kiedy zaczyna byc cos widac zalezy w duzej mierze od wagi mamy sprzed ciazy.Ja raczej bylam chudzielcem i nawet jak bylam 6 miesiacu to moj kolega chcial zebym poszla z nim na wesele jego siostry.I ogormnie sie zdziwil jak mu powiedzialam, ze jestesm w cizy :D Ale za to pozniej bylo szybko.Brzuszek urosl niewiadomo kiedy.Cierpliwosci a i ty niedlugo nie bedziesz mogla zobaczyc wlasnych stop.Ze o ogoleniu nog nie wspomne ;)

wITAM WSZYSTKIE DZIEWCZYNY.
Troche tu mnie nie bylo a tu tyle nowych osob i tyle wiadomosci,ze nie wiem od czego zaczac.
po pierwsze witam nowe klubowiczki,fajnie ze nas przybywa.
Ja w tej chwili jestem w 22 tygodniu,a termin mam na 24 stycznia.
Tez raczej naleze do szczuplych,a zaraz po zajsciu w ciaze moglam zauwazyc brzuszek a teraz jest juz niezlych rozmiarow,napewno nie da sie go ukryc,wiec nie ma reguly.
Ivonek co do golenia to niedlugo chyba moj mezulek bedzie mnie musial wyreczyc.
Aniubaniu Jeszcze nie mialam okazji Ci pogratulowac i zycze cierpliwosci oraz zeby dziewczynki chcialy spac o jednym czsie.GRATULUJE!!!
tamarunia trzymam kciuki zeby tym razem udalo sie doczekac do konca i zebys urodzila slicznego dzidziusia,nie przemeczaj sie i duzo odpoczywaj.
Ja porod bede miala tutaj,ale za to moja mamuska przyjezdza z pomoca nie chce pozbwiac tatusia tej radosci narodzin dzidzi.
Ucalowania dla mamusiek.

Pomocy!!
Macie jakis sposob na katarek u niemowlat?? Przeczytalam, ze moze to byc tzw. sapka niemowleca >:( Niestety GP dal mi tylko krople do nosa, ktore za cholere nie pomagaja. Maluchy sie mecza, jesc nie moga, a ja przezywam z nimi. >:(
Pozdrawiam, skrobne wiecej pozniej, jak bable sie uspokoja.

Aniubaniu zapusc do noska maluchow kilka(4) kropli soli fizjologicznej.I powtarzaj to co jakis czas.Ostatnio wyczytalam na forum, ze zakraplanie wlasnego pokarmu(mleka) w nosek tez podobno dziala.Ale ja nie probowalam tego sposobu.Jak moja Julcia miala katarek to postawilam w pokoju gdzie ona spi miske z goraca(parujaca)woda i dodalam odrobinke vic-vaporub.Ta masc na inhalacje.Troche lepiej sie jej oddychalo a poza tym napusc goracej wody do wanny zamknij drzwi w lazience i posiedz z maluchami w takiej parowce kilka chwil.Odrazu zauwazysz roznice.Pozdrawaim.

Tu cos cicho sie zrobilo. Mam pytanko, czy za zdjecia z usg trzeba placic?ja bede miala w szpitalu scan.i jeszcze cos , w poniedzialek, prawie dwa tyg temu bylam u GP i ona mi powiedziala ze wysle list do szpitala i onie sie zajma juz tematem midwife dla mnie, ale jeszcze sie nie odezwali, to zawsze tak dlugo trwa?pozdrawiam!

Czołem dziewczynki troszkę mnie nie było. Wróciłam z Polski tam miałam USG widziałam maleńkie serduszko i się popłakałam. Teraz tutaj się muszę zarejestrować, ale myślę, że rodzić będę jednak w Polsce. Jedno mnie zastanawia czy tu można chodzić co miesiąc na darmową kontrolę ginekologiczną czy nie? U lekarza byłam parę dni temu powinnam dopiero iść w październiku, ale z drugiej strony jeśli by coś było nie tak to może lepiej od razu się zapisać. Oj same znaki zapytania ;)

reklama
Tamarunia, zdjecie z usg kosztuje 4£ / sztuke. Taki byl koszt w moim szpitalu. Jesli chodzi o midwife, powinna sie z Toba skontaktowac do kilku tygodni. Jesli jeszcze czekasz, mozesz poprosic w recepcji u GP o telefon do niej i sama sie umow na spotkanie. Ja czekalam 6 tygodni i jak sie okazalo nikt mojej poloznej nie poinformowal o mnie, wiec sie sama z nia umowilam. ;D Trzeba liczyc tylko na siebie ;D

Gosiex o jakiej ty kontroli ginekologicznej mowisz?? ;D Mnie w czasie calej ciazy badano ginekologicznie 2 razy. Pierwszy raz, gdy trafilam z krwawieniem w 6 mieisacu do szpitala, a drugi raz juz na porodowce ;D Byl to wielki szok dla mnie, kiedy tu przyjechalam. Ciesze sie jednak, ze rodzilam tutaj, w Polsce nigdy nie mialabym takiej opieki w czasie porodu ;D
Gosiex, bedziesz miala przydzielona polozna, ktora sie Toba zajmie do samego porodu. Jesli bylaby to ciaza wysokiego ryzyka (ja taka mialam) bedziesz miala wizyty w antenatal clinic, gdzie zajmuje sie Toba lekarz i polozna, przecietnie co 2 tygodnie.

Ivonek dzieki za rady. zastosowalismy kilka Twoich rad ;D Sol fizjologiczna na zmiane z kroplekami stosuje juz drugi tydzien i nic ::) Male dalej sie mecza >:(
Mam nadzieje, ze to juz niedlugo minie, bo sie wykoncze.

Pozdrawiam Was goraco.
Biegne do moich zasmarkanych aniolkow ;D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry