Tamarunia, zdjecie z usg kosztuje 4£ / sztuke. Taki byl koszt w moim szpitalu. Jesli chodzi o midwife, powinna sie z Toba skontaktowac do kilku tygodni. Jesli jeszcze czekasz, mozesz poprosic w recepcji u GP o telefon do niej i sama sie umow na spotkanie. Ja czekalam 6 tygodni i jak sie okazalo nikt mojej poloznej nie poinformowal o mnie, wiec sie sama z nia umowilam. ;D Trzeba liczyc tylko na siebie ;D
Gosiex o jakiej ty kontroli ginekologicznej mowisz?? ;D Mnie w czasie calej ciazy badano ginekologicznie 2 razy. Pierwszy raz, gdy trafilam z krwawieniem w 6 mieisacu do szpitala, a drugi raz juz na porodowce ;D Byl to wielki szok dla mnie, kiedy tu przyjechalam. Ciesze sie jednak, ze rodzilam tutaj, w Polsce nigdy nie mialabym takiej opieki w czasie porodu ;D
Gosiex, bedziesz miala przydzielona polozna, ktora sie Toba zajmie do samego porodu. Jesli bylaby to ciaza wysokiego ryzyka (ja taka mialam) bedziesz miala wizyty w antenatal clinic, gdzie zajmuje sie Toba lekarz i polozna, przecietnie co 2 tygodnie.
Ivonek dzieki za rady. zastosowalismy kilka Twoich rad ;D Sol fizjologiczna na zmiane z kroplekami stosuje juz drugi tydzien i nic :

Male dalej sie mecza

Mam nadzieje, ze to juz niedlugo minie, bo sie wykoncze.
Pozdrawiam Was goraco.
Biegne do moich zasmarkanych aniolkow ;D