reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hihi083007075012.gif

Cisza, spokoj - stare wygi wyjechały i zrobiła sie straszna cisza, wrócą to nie beda mialy czego nadrabiac. :-D:-D
Co sie dzieje dziewuszki, zyjecie, jak Wasze maleństwa. Halo, halo!!!

reklama
WITAJCIE BABECZKI

mała nareszcie zasneła wiec mam chwilke na BB
własnie czekam na połozna i jestem taka wsciekła ze nie da sie tego opisac mała mi ciągle płacze jest najedzona przebrana nie ma kolki bo bączki puszcza jak stara a mimo tego ciągle płacze a najgorzej jest wieczorem:wściekła/y::wściekła/y:nie moge jej uspokoc:no::no: jak dzis przyjdzie połżna to zażądam konsultacji z pediatra bo juz mnie szlag trafia dla nich to tutaj wszystko jest normalne!!!!!!!!!!!!!!!!!! dziecko zapłakało by sie na smierc a dla nich to normalka:szok: jak nie bedzie sie chciała zgodzic na wizyte u pediatry to poprosze ja aby napisała mi to na pismie bo juz nie mam siły
i wtedy pisze pismo do konsulatu o warunkowy przelot do polski i tam załatwie małej badania
tule ją całuje nosze aleto nie pomaga kurcze musi jej cos by bo dla mnie to nie normalne juz mi sie pomysły skończyły z jakigo to moze byc powodu:baffled::sorry2:

sorki laski ze tylko tak o sobie pisze ale musiałam sie wygadac jak bede po wizycie to dam jeszcze znac co załatwiłam i posstaram sie kazdej odpisac

a tymczasem miłego miłego popołudnia dla was

buzka

Zagladam do was jeszcze raz bo widze ze cos ruszylo fajnie:-)
Ja wlasnie zaraz gonie do pracki wlasnie dostalam telefon i musze szybko do chlopczyka smigac:tak:
Dziewczyny moze cos wiecie na temat wlasnego interesu tutaj co:confused:
Mam lokal i teraz pytanie czy ja musze to rejestrowac:confused:czy dodatki na dziecko mi zmniejsza:confused:oraz czy bede musiala za ten lokal jakis tax placic:confused:jak to wogole wyglada:confused:a moze lepiej zapisac to na kogos innego...
Jesli cos wiecie ja bede bardzo wdzieczna za wszelkie informacje!

Teraz mykam pozniej odpisze kazdej z osobna jak wroce z pracki!:happy:
Pozdrawiam i sle ciumaski!

PINKA - bidulka ta malutka, ale powiem ci szczerze ze nie tez to denerwuje jak slysze TO NORMALNE :wściekła/y:
Cala ciaze slyszalam ze moje dolegliwosci sa normalne (a w Polsce niestety nie bylyby one traktowane jako normalne- bylabym pod szczegolna opieka, a tu sie meczylam cale 7 miesiecy w bolach dzien w dzien)
Teraz jak cos malutkiej dolegalo to tez slyszalam tylko ze TO NORMALNE :wściekła/y:

Mam mame u siebie i ja to strasznie denerwowalo bo dla niej to nie byly te sprawy NORMALNE.
Chyba mamy te same odczucia.

Pisze do Ciebie bo mielismy podobny problem.

Powiem Ci , ze my przeszlismy calkowicie na mleczko modyfikowane. Na poczatku dawalam jej COW&GATE i byla niespokojna...niby prykala jak stara i bardzo czesto ale byla jak dynamit, nie wiedzialam co jej dolega, niby nie kolki, ale sie prezyla az robila sie czerwona, cale dnie mrukala, kwilila i noce tez...bylam wykoczona. Nie moglam spac w szien ani w noc. Zmienilam jej na Cow&Gate Comfort co niby mialo byc dla dzieci z delikatnymi brzuszkami, ulatwiac oddawanie gazow i wogole. Nastusia byla jeszcze bardziej niespokojna. Myslalam ze oszaleje. Siedzialam juz i plakalam pochylona nad lozeczkiem bo czulam sie bezsilna...ona sie starsznie meczyla...ja nie wiedzialam co jej jest i poprostu zmienilam jej mleko na APTAMIL (niebieskie). DZiecko nie do poznania. Od kilku dni jak jej damy butle o 10 wieczorem budzi sie dopiero o 5 rano. Nadal pryka jak stara ale jest spokojna, lubi sobie polezec, pogadac...:-)
Wiem ze dokarmiasz ja modyfikowanym wiec moze zmien mleczko...
Dobrac melczko dla maluszka jest bardzo wazne :-)

A do ciebie jeszcze przychodzi polozna ??????? Wczesniej rodzilas ode mnie :) U nas juz dawno przestali przychodzic i byl tydzien temu Health Visitor i powiedzieli ze to juz koniec wizyt :cool2:

Daj znac co tan u was

Maggusia :) czesc :) Przed chwila napisalam do Ciebie na gg hehe :)

dziewczyny..u mnie dzis byl najazd :D Polozna i H.V. i w ogole troszke tez sie wkurzylam.. Bo co jak co, ale witamine d3 bede podawac i koniec. oczywiscie jak sie zapytalam i jednej i drugiej to oczy wielkie na mnie i kurcze o co mi chodzi...

Ale co tam.. a wpadlam tutaj..bo mam pytanie do mam starszych dzieci.. W jaki sposob wyrabialyscie paszporty waszym maluchom ? Zalezy mi na czasie ( jak wszystkim oczywiscie..;/) ale jestem bardzo ciekawa..bo na stronie konsulatu najblizszy termin jest na lutego na spotkanie.. i pozniej znow 2 miechy czekac ? Normalnie ..w szoku jestem..

witaj Gosiu

tak połozna cały czas przychodzi i health visitor tez tylko nie wiem po co przychodza chyba tylko po to by mnie wkur................!!!!!!!!!!!!!! własnie była kolejna połozna stare babsko jakieś i oczywiscie usłyszałam ze małe dzieci płaczą i ze to minie i ze moze za mało je i dlatego płacze ja mówie ze ona zjada co dwie godziny po 110ml i juz wiecej nie chce bo juz próbowałam jej dawa to odpycha a jak zje to potem wymiotuje juz nie mam siły a na wizyte mam czekac do 15 pażdziernika tak jak mam wyznaczone!!!!!!!!!!
pierdzieliła mi tu o antykoncepcji co za krowa!!!!!!!!!
Gosiu ja juz zmieniałam mleka na poczatku miałam SMA -płakała strasznie po nim i prężyła sie
potem zmieniłam na Aptamil to nastepnego dnia tak popekała jej skóra że schodziła jej jak łuski rybie wiec zmieniłam na Cow&Gate i po tym jest ok

ja tez juz nie mam siły płacze razem z nią juz od tego noszenia jej jestem cała poobrywana i czuje sie jak bym była 2 dni po porodzie a nie 25 dni wszystko mnie boli

ach szkoda gadac pisze pismo do konsulatu bo juz nie mam słów na tutejsze podejscie do sprawy

No dobra wiem dziewczyny ze strasznie sie za mna stesnilyscie wiec przepraszam....:laugh2:
A oto powod mojej nieobecnosci mam KOTKA a raczej kotke(moj mezulek najwspanialszy w koncu sie zgodzil) wiec w sobote kupilismy,a ze to malenstwo jeszcze to wymaga opieki:-)
moj Besiu wola tylko "kicia" chce jatulic i karmic,poic itd a ona juz nawet je przy nim ,strasznie sie ciesze uwazam ze to dobrze dla dziecka wychowywac sie przy zwierzeciu,wiele to uczy:tak:
a i jeszcze cos moj synciu wazy 12kg!!! i ma 84 cm przez ostatni mies urosl cm i przytyl prawie kilo!:laugh2::laugh2::laugh2:
pinka25-to naprawde przes... ja tez nie moge z tutejszym podejsciem do pacjeta (zwlaszcza do dzieci!!!!Na szczescie 1 rok zycia Benusia bylismy w Polsce:tak:
moim zdaniem to moga byc kolki,a przepraszam nie doczytalam ma tez wysypke ?(bo jesli tak to moze skaza bialkowa probowalas mleko hipoalergiczne?) wiem ze najlepiej by bylo isc do lekarza ale te mendy i tak powiedza ze jest ok,a moze ta polska klinika w Londynie?
pinka przepraszam ze tak sie madrze ale jesli ty ja jeszcze karmisz piersia to odstaw na troche nabial ze swojej diety ,ja mialam to samo tylko ja karmilam tylko piersia,sprobj nie zaszkodzi....
justynko170979-witaj haha juz sie nie chowam:cool2:,no to o czym gadamy?
milego dzionka wszystkim

reklama
Do góry