reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

olcia-juz nie karmie piersia od tygodnia bo pokarm mi sie skonczył:-:)-( wiec jest tylko na modyfikowanym
kolek nie ma bo brzunio ma mięki:tak:
tak ma takie krosteczki na twarzy wyglondają jak pryszczyki całe czerwone na srodku z ropką
ale to podobo też normalne u tych debili.............

mój miał alergię pokarmową jak był mały wiec ona też może miec ale oni maja to gdzieś!!!!!!!!!!!

nie znam zadnego mleka alergicznego
moze z polski sprowadze?

reklama
Czesc laseczki, kurcze ale tu pustki. Przyznam sie szczerze, ze ja tez juz dawno nie pisalam.
Moje dziecie juz zasnelo, wiec moge popisac.
Kurcze, dziewczyny wspolczuje Wam tych problemow z maluszkami. Przyznam sie szczerze, ze sama modlilam sie zeby Adrian urosl jak najszybciej. Kiedy juz zaczal jesc zupki to jakby kamien spadl mi z serca. Dawalam mu cycka do 10 miesiaca, ale juz nie tak czesto. I przyznam sie szczerze, ze jak go karmilam to nie mial problemow z brzuszkiem. Placzek byl bo to jego uroda taka byla, okres kolek przeszedl jak kazde dziecko. I te noce nieprzespane...Chwala Bogu ze to mija...Dziewczyny, wytrwalosci Wam zycze!!!!! Ja nieraz tez plakalam nad Adrianem, z niewyspania, z bezradnosci... BADZCIE DZIELNE!!!!!!!
Ja w srode ide z malym na szczepienie. Zwaze go przy okazji bo ciekawa jestem ile juz wazy moja mala klucha. Oczywiscie juz drugi raz zaginal list z przychodni z terminem szczepienia. Dzwonilam do HV i powiedziala babka ze coraz wiecej takich przypadkow, ciekawe dlaczego....:baffled:
Oki uciekam, buziaki dla Waszych pociech !!!!

własnie był u mnie health visitor i wywalczyłam jutro wizyte u lekarza ale z gęba musialam wyjechac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

laski w jaki najlepiej sposób podawałyscie INFACOL?
kazał mi abym spróbowała jej podac bo moze nie miec kolek ale brzuzek moze ja bolec :baffled::baffled: wiec spróbuje jak to nie podziała to ja juz nie wiem jaka bedzie przyczyna:no::no:

mam nadzieje ze jutro sie czegos dowiem.........

padam juz na pysk.......:sorry2::zawstydzona/y:

CZESC DZIEWCZYNY

Sorki ze sie nie odzywam ale ucze sie do testow na prawko a egzamin mam na jutro, wiec dzis na maksa nauka.

Pinka jezeli chodzi o kropelki to slyszalam aby podawac przed kazdym karmienie ni awzne czy piers czy butelka a co mleka hypoalergicznego to jest polskie NAN HA i zalezne od wieku trza by sie bylo popytac w polskich sklepach albo w aptekach czy moga ci zamowic bo wiem ze mozna.
Ja podawalm Oli NAN HA2 jak skonczylam karmic bo miala alergie a objawilao sie eczema a przy NAN-ie zeszlo potem ciezko bylo mi go znalezc i przeszlam na FARLEY'S fioletowy i jest ok.
a co diety mam karmiacych to niestety trza uwazac, choc to tez zalezy od dziecka np. przy lukaszu przez 1m-c tylko uwazalam a potem jadlam wszystko zas ola byla jednak delikatniejsz i musialam caly czas uwazac
na razie tyle pozdrowienia jutro co s wiecej naskrobie, spadam sie uczyc dalej, buziaki

PINKA – INFACOL podawaj zawsze jakas godzine przed jedzeniem. Trudno mi powiedziec ile kropelek, ale pewnie jest napisane na ulotce lub moglas sie od razu spytac tej MADREJ POLOZNEJ !
Wiem ze sie strasznie denerwujesz, bo przeciez corcia sie meczy a ty razem z nia a dla nich placz, nadmierne ulewanie, nagminne czkawki i mnostwo innych rzeczy to normalna rzecz !
Tez rece mi opadaly,bo nie wiedzialam co malej dolega, ze az mialam juz jechac do polskiego podiatry w Londynie bo o malo nie zwariowalam, ale akurat zmienilismy mleczko i wszytsko sie uspokoilo.
Wiesz co, a moze malutka – bo mowisz ze czesto pryka jak stary – to moze malutka sie boi prykania I to wywoluje u niej takie reakcje – moja tez tak miala, teraz juz bardzo zadko tak reaguje.
A jesli chodzi o skorke to mojej schodzi skorka juz prawie dwa tygodnie- platami ! Ale moja mama powiedziala ze jak ja bylam mala tez tak mialam.

Krostki moja tez ma – tylko na twarzy –przeczytalam ze to tradzik niemowlecy – czasem szybko znika a czasem moze sie utrzymywac do 11 m-ca zycia dziecka. Ja czesto przemywam jej buzke w ciagu dnia woda z maka zimniaczana.

Ale czy dziecko moze miec skaze bialkowa jak jest karmione modyfikowanym ??? Jak szukam cos o skazie bialkowej na necie (bo tez podejrzewalam skaze bialkowa z powodu tych krostek) to zawsze wyskakuje mi skaza bialkowa ale polaczona z karmieniem piersia !

Podaj jej ten INFACOL i daj znac jak malutka reaguje. Moze ja mojej malej tez choc raz na dzien powinnam dac...hmmmm

Witam,
u nas spokojniutko... wczorajsze odwiedziny przeciągnęły się, od Emilki- koleżanka Krystianka, zajechaliśmy do innych, M. szybciej skończył prace i pojechaliśmy w komplecie:-). A dzisiaj ma wolne, no cóż troche M. trzeba poświęcić czasu;-):-p, dlatego dopiero teraz zaglądam.

Oj dziewczyny współczuje z maluszkami, a jeśli chodzi o położne to one są jakieś inne a i w przychodniach często zachowują się jakby z choinki spadły...

Olis jak tam mąż,zdrówka życze :tak:,

Izka0401 i Malo-gorzata mój malutki również ma chrosteczki, ja je smaruje kremem F18, znikną na chwilke ale wracają... Malutki bardzo się ślini i myśle że to przez to nie da się ich tak zlikwidować, wcześniej jak wyskoczyła i posmarowałam na drugi dzień nie było śladu :tak:,

Agnes2606 szybkiego remontu:-)

Harsharani niestety nie da się przyśpieszyć spotkania w sprawie paszportu, robią to tylko w ciężkich przypadkach. Wydaje mi się że w tym naszym konsulacie ludzie pozarażali się tempem poruszania i pracy od anglików :baffled:... mnie nadal czasami krew zalewa w marketach... chyba wiecie o czym mówie :dry:

Olcia23 gratuluje kotka :-),to Bąbel ma teraz ucieche :-D

Mamuska79- dzieki za zyczenia, moj Adrian mial urodzinki 16-stego, a suwaczek mi sie nie zmienil po roczku. Ale Twoj synek ma fajna czuprynke!!!

reklama
Pinka to co pisza o Bebilon HA1 Nutricia
Hipoalergiczne mleko modyfikowane, przeznaczone dla niemowląt od urodzenia, narażonych na ryzyko wystąpienia alergii na białka mleka krowiego
i jeszcze Preparaty stosowane w zapobieganiu alergii pokarmowej u niemowląt z tzw. grupy ryzyka
Dziecko zagrożone alergią powinno otrzymywać mleko modyfikowane hipoalergiczne – preparat o obniżonych właściwościach alergizujących. Cząsteczki białka mleka krowiego zostały w nim poddane częściowej hydrolizie, czyli rozłożone tak, by mniej uczulały. Mleko to oznaczone jest symbolem HA (np. Milumil HA, NAN HA, Enfamil HA, NAN HA 1, NAN HA 2).
pozdrowionka

Do góry