reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kurcze nie wiem co jej sie probiła ze tak nie lubi kiedys to sama glowe dawała a teraz??????????????? nie mam pojecia co sie stało bo zawsze wloski myłam jej bardzo wolno i delikatnie zeby na oczka nie leciało hmmm moze kiedys jej to minie

Gosia- to niezle ci sie mała rozchorowała:blink::blink: zdrowka dla niej......;-)))))))))
kwiateczek -super zdjecie malego;-))))))

my juz czekavy na dwa ostatnie zeby i mamy wszystkie!!!!!!!! nareszcie bo teraz przy tych 5-tkach to tak marudzi jesc nie chce bo pokazuje paluszkiem ze ja boli ehhhh

reklama
Czesc dziewczyny:-)Dziekuje za mile przyjecie:tak:
Mam na imie Majka. Jestem w 11t4d ciazy. Co do samopoczucia..nadal mam mdlosci,wstret do zapachow i miesa:-pszybko sie mecze. Od ok 7 tygodni jestem na L4 z powodu bolow brzucha zwiazanych z jakimkolwiek wysilkiem (niestety mam jednego grudniowego Aniolka:-(tak wiec lekarz teraz dba o mnie intensywniej..).Jako ze bedzie to moje pierwsze malenstwo nie podziele sie z wami poradami na temat wychowywania itp ale chetnie je podczytuje,moga sie przydac na przyszlosc;-)Pozdrawiam serdecznie!:-D
http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1

Hejka:-)
Moja mala spi;-)a ja pije kaffke :szok:2 i zajadam sie kuleczkami maltesers:happy2::happy2:

Majka- Gratuluje dzidzi , widze wczesna ciaza;-)zrob sobie suwaczek:tak:
a masz juz imionka?jakie?
Wspolczuje utraconej Dzidzia :-:)-(a c:-(o bylo przyczyna jesli moge wiedziec ? jesli nie chcesz to nie pisz:no:;-)w ktorym tyg dzidzia nie podolala?
Powodzenia i trzymamy kciukaski za Ciebie i dzidzie :tak::tak:

Pinka- Fajnie ze juz wszystko zalatwione :tak:i ile razem was wyniesie ta przyjemnosc?
Kupilas suknie czy pozyczylas?
A Mala w co bedzie ubrana??
Moja mowi bye bye :tak:i nic wiecej :-Dwogule nie mowi tak duzo jak Twoja ale ma jeszcze czas do 3 lat :tak::tak:spokojnie :-)
Noi nie ma tylu zabkow co Twoja moja ma tylko 13:sorry2::-(

Moja swietnie toleruje mycie glowy i oblewanie sie woda, myje jej codziennie gloweczke:-pkupuje kosmtyki j&j i nie szczypia w oczka :blink:;-)
Noi bardzo lubi jak jej myje a splukuje jej gabka :tak:troche reka trzymam zeby ta 1 piana nie leciala prosto w oczy a potem juz ma maxa na raz dwa szybki plukanie i potem prysznicem i juz umyta , Ona sie nie boi wody na busce nie sama sobie wyciera buske, i lapie odech fajnie takze jest OK:tak:

PAulina- moja mycie glowy znosi dobrze, tylko pytam- myjemy dzis glowke? - a ona TAAAAK. Lapie za szmpon, musze jej nalac...i.... tylko slysze NIEEEE gdy jej chce umyc bo ona sama chce i juz. NO ale jej pomagam :-DPrzy splukiwaniu tez jest cicho . A jak myjemy sie razem to on mi myje glowa potem ja plucze....

Dzis salismy do 4 nad rano. Juz nos nie byl taki koszmarny ale lezala obok mnie i slyszalam - mama, mama, mama.... dotykam a ona ogien !!!! I dwie godziny trzymalam ja w ramionkach poki jej nie spadla goraczka, bo ona wtedy tylko chce sie przytulac....
Kurde Fajnie ze Twoja mala tak smiesznie gada :-):-)
Moja jeszcze nie prowadzi takiej konwersacji bo ona sie bawi jak ja ja myje konewka leje po scianach :-D:-Di na szybke kladzie piane i nalewa do kubeczkow wode:-D
hehehe smiesznie to wyglada , czasem tak sie wsciea ze nie daje sie umjyc plywa nurkuje i rozne zabawy wymysla :sorry2::-p

Wspolczuje Ci strasznie tych nocek serio:shocked2::sorry2::-(
Oby szybko jej minelo moze olejek olbas jej pomoze?masc majerankowa? masc kamforowa na plecki? to troche pomaga oddychac :tak::tak:nam zawsze:tak:
i sciagam jej frida a Ty ?

Co dajesz na goraczke? Moja tez sie tuli i poklada jak chora:-:)-(nie nawidze jak choruje bo peka mi serducho:-:)-:)-(

kurcze nie wiem co jej sie probiła ze tak nie lubi kiedys to sama glowe dawała a teraz??????????????? nie mam pojecia co sie stało bo zawsze wloski myłam jej bardzo wolno i delikatnie zeby na oczka nie leciało hmmm moze kiedys jej to minie
my juz czekavy na dwa ostatnie zeby i mamy wszystkie!!!!!!!! nareszcie bo teraz przy tych 5-tkach to tak marudzi jesc nie chce bo pokazuje paluszkiem ze ja boli ehhhh
Powinno jej to minac:tak::tak:
Moze kup jej w toysie czy mothercare taka nakladke zeby woda nie splywala?:confused::sorry2:
a jakiego szamponu uzywasz???????
Kurde 5 :baffled::confused::confused:niezle macie tempo:szok::-D

Powiem wam ze dopiero po tym antybiotyku widac co w niej siedzi...cale chorobsko wyszlo na wierzch !!!! Kaszle okropnie, tak churchla ze az mi jej zal. Cale gardlo ma zawalone...swiszcze, mam nadzieje ze jutro juz bedzie wieksza poprawa. Choc juz dzis juz widze poprawe bo choc wiecej zjadla na obiadek :tak:

A pogoda....brrrrr...raz leje,zaraz slonce ale wiatr nie ustepuje nawet na chwile.

Powiem wam ze dopiero po tym antybiotyku widac co w niej siedzi...cale chorobsko wyszlo na wierzch !!!! Kaszle okropnie, tak churchla ze az mi jej zal. Cale gardlo ma zawalone...swiszcze, mam nadzieje ze jutro juz bedzie wieksza poprawa. Choc juz dzis juz widze poprawe bo choc wiecej zjadla na obiadek :tak:

A pogoda....brrrrr...raz leje,zaraz slonce ale wiatr nie ustepuje nawet na chwile.
To trzeba az bylo antybiotyku zeby choroba sie uaktywnila:sorry2::-(straszne,
napewno z kazdym dniem bedzie lepiej :tak:wytrwalosci Ci zycze naprawde:tak:
a ma temperature jeszcze?
U Nas tez leje i ladne chmurki sa ale i tak pada :dry:

Dziekuje:happy2: Mialam suwaczek ale ciagle cos sie na nim nie zgadzalo to zostalam tylko przy http://babystrology.com/tickers/bab...nt=Maja&year=2009&month=10&day=11&babycount=1 . Dziala poprawnie.
Co do imion,dla dziewczynki jak pisalam Blanka,Amelka lub Natalia(ale raczej sklaniam sie ku pierwszemu;-)) a dla chlopca wybral maz i narazie upiera sie przy Aleksie:tak:
Pierwsza ciaza obumarla w sposob naturalny w 7tyg. Dokladniejszej przyczyny mi nie podano(jajeczko musialo byc zle wyksztalcone-to od mojego GP).Gdy zaczely sie plamienia zaraz pobieglam do GP a potem do szpitala ale w Anglii nie rekomenduja lekow na podtrzymanie wiec i tak nie mogli mi wiele pomoc. Wiem jedno ze niezaleznie w ktorym tygodniu to nastepuje jest taka sama tragedia..:zawstydzona/y::-(
Ale teraz nasz Aniolek czuwa nad nami i malenstwem w brzuszku:tak:

Ewelina- na goraczke jej daje ostatnio nurofen i to w czopkach bo taki normalny czasem wypije a czasem nie, wiec jak ma goraczke wole nie ryzykowac i nie modlic sie - OBY WYPILA.
Olbas..na nas nigdy nie dzialal, po nim zaczyna sie wilkie wiercenie w lozeczku potem tarcie oczek a potem wywalam ten olbas z tego lozeczka :wściekła/y: ale smarujemy klatke i plecki polskim pulmex'em i macis majerankowa tez

Zaraz u nas lunie z nieba :-p

Ja zaraz zabieram sie za robienie W-Z bo mnie na ciasto naszło a potem dokoncze prasowanie bo wczoraj nie dałam juz rady za duzo tego..........

Gosia- u na tez zimno jak cholera do południa padało o teraz słonce swieci ale strasznie zimny wiatr wieje;-)

Ewelina- sukienke szyje sobie na zamowienie zupełnie inna niz ta ktora kiedys na zamkniety wstawilam;-))))) a wesele bedzie nas kosztowało 15 tys zł:tak::tak::tak::tak:

mayo- trzymam kciuki by teraz z dzidzia było wszystko ok przesylam pozytywne fluidki:-D:-D:-D

reklama
mayo - to ja tez przesylam moje pozytywne fluidki i zycze Wam duzo zdrowka:tak:
mala-gorztko - Wam tez duzo zdrowka zycze:-( mam nadzieje ze po antybiotyku bedzie szybka poprawa:tak:
ewelinko - jestem w szkocji od 2,5 roku...Jak na razie na maternity allowance, ale juz nie dlugo mi sie konczy... nie wiem co pozniej zrobie, bo moj A sam w domu z mala nie wytrzyma:wściekła/y:, wiec na razie trudno mi bedzie wrucic do pracy...

pogoda u nas dzis paskudna, teraz leje, a wczesniej leb chcialo urwac....

PINKA - ja zaraz tez zabieram sie za prasowanie:-(, oj nie lubie:no:

postaram sie czesciej odzywac, mam nadzieje ze nie macie nic przeciwko:sorry2:

Ps. sliczne te Wasze dzieciaczki:-D

Do góry