reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Weri nie wiem czy to juz ale jak nie bedziesz pewna to wez kapiel ciepla i bole powinny zniknac a jesli sie na sila to znaczy ze czas juz na coreczke:tak:a co do spania to ja nie moglam cale noce,cala ciaz i wyszlo na to ze Kondzio tez nie sypia wiec lepij staraj sie spac:sorry:bo bedziesz mialaprzesrane jak ja:sorry:
Vanilka dobra decyzja.Informuj nas na bierzaco:tak:
Kornasia ja tez zaczelam w 5 mies ale dletgo ze bylismy w pl wtedy i pediatra kazal poczekac jesli dopiero zaczelam dawac owoce to reszte odczekac.my mamy jeszcze alergie ale wtedy nie wiedzielismy.mysle ze mozesz zaczac od kszaki albo zupki i wlasnie zapomnialam ale najpierw 3-4 lyzeczki.Ja dalam jabluszko ze sloiczka i pol na poczatek.Wszytko podawaj z lyzeczki:tak:kaszke jak bedziesz robic to nie syp tyle ile pisza na opakowaniu bo sa za geste.Kondzia mi prawie wymiotowal.Syp po lyzce i rozmieszuj a wtedy bedziesz widziec konsystenje.One maja to do siebie ze pochwili jak odstawisz tez troszke gestnieja:tak:mysle ze jak zaczniesz dawac jedzonko mozesz uczyc pic z niekapka:tak:U nas Kondzio nie nauczyl sie bo nie chcial nic pic ale potem pil ze slomki:sorry:zteraz czasem sie napije ale woli slomke.co do mieska z krolika to rzeczywiscie dobre.mi pediatra w pl powoedziala ze krolik i drob,nic wiecej.W polsce czesto babcie wciskaja cielecine a ona powiedziala ze NIE bo to niedojzale mieso:no:powoli zalapiesz:tak:zacznij juz od czegos,zupke?jabluszko juz jadl wiec moze to potem kaszke i dalej urozmaicaj zupki.Jak zaczniesz to przez 3 dni dawaj te sama:tak:a potem cos dokladaj:tak:i wazne zeb y dawac juz codziennie taki posilek.Moja sasiadka to daje dawal od swieta a 11 mies dziecko bylo na mleku:angry:powodzenia.Jak cos to pytaj:tak:

ja dzis do pracy.Kondzio spi.Wczoraj w parku sie tak przewrocil,prosto na zeby znowu,broda zdarta,krew wszedzie a najgorsze ze dzis rano poprawil w domu:no:rozcieta warga teraz jeszcze:baffled:moj biedny:no:

reklama
witam was kobietki mam nadzieje ze nie gniewace sie ze was podczytuje , piszecie o dos praktycznych rzeczach. szczerze mowiac to strasznie sie nudze i nie mam co ze soba zrobic - pogoda tez nie sprzyja , a dotego czuje ze dopada mnie jesienna depresja

jejku mam nadzieje ze to jeszcze nie pora :szok: ten bol mialam w nocy pare godzin bez przerwy a tak caly dzien czuje sie nawet niezle; nawet przed chwila troche pocwiczylam :sorry: w sumie leze wiekszosc dnia bo mam okropnego lenia ale wczoraj i przedwczoraj troche poszalalam w niedziele nalazilam sie bo bylismy na wycieczce a wczoraj sprzatnelam caly dom i zrobilam obiad z 2 dan moze to bylo za duzo:sorry: kurcze musze bardziej uwazac nie bede was oszukiwac chcialabym byc juz po ale to troche za wczesnie:shocked2: moja siostra urodzila coreczke miesiac temu w 34 tygodniu ciazy musiala jezdzic codziennie po 3 razy do szpitala z mlekiem a ile stresu bylo i smutku jak wrocila po porodzie ale sama :-( mysle ze tak za 2 tygodnie byloby idealnie:happy:

Cześć dziewczyny
Za kilka tygodni wybieram się z moimi córeczkami do Londynu. Będziemy mieszkać w okolicach Hanwell. Hanka ma 3 lata a Tosia 2. Chętnie z wami poplotkuje jeśli nie macie nic przeciwko :biggrin2:

Cześć dziewczyny
Za kilka tygodni wybieram się z moimi córeczkami do Londynu. Będziemy mieszkać w okolicach Hanwell. Hanka ma 3 lata a Tosia 2. Chętnie z wami poplotkuje jeśli nie macie nic przeciwko :biggrin2:
WITAM CIE JULITA JA TEZ JESTEM NOWA NA TYM FORUM JEZELI , MAM NADZIEJE ZE DZIEWCZYNY NAS ZAAKCEPTUJA , JESLI NIE BEDZIEMY MUSIALY UCIKAC hihi:tak:

chathamka, julita witajcie i piszcie :-)

Vanilka
powodzenia kochana i zdrówka.

kwiateczek oj szkoda mi tego Twojego bąbelka. to musiał płakać, co?

weri i co to już?

joklis to super, że już zdrowi.

ada fajnie, że już na swoim. ja to bym już też nie mogła z nikim mieszkać...

ja szukam przedszkola dla małej, od przyszłego roku chciałabym ją gdzieś posłać.

Ostatnia edycja:
Witam z rana .Dawno nie pisalam bo czlowiek tak jakos zabiegany.Ja juz po kawce , malutki spal dzis prawie bez zastrzezen wiec i wyspana jestem :biggrin2:, juz jest po sniadanku 135 ml wiec jest najedzony i teraz ma czas na drzemke. Jezeli ladna pogoda , sie utrzyma moze pojdziemy na spacer ale to sie zobaczy ( bo moze zaczac padac;-)) Sezon grzewczy u nas tez sie zaczol, niestety mieszkamy w starym budownictwie wiec nie mamy centralnego:-(, mamy tylko kominek na gaz w duzym pokoju i jeden olejowy kaloryfer na prad wiec kicha.
Barnimek coraz to bardziej aktywniejszy , i chce broic na stojaco (chwytac, sciagac i uderzac w wszelkiego rodzaju rzeczy) coraz lepiej sobie siedzi i juz lezec nie chce- bo po co jak mozna inaczej.:biggrin2:
chathamka- julita_z Witam :-)​
ada- super ze na nowym mieszkanku, pewnie sie bardzo cieszysz.:-)
Kornasia- kwiateczek napisala o tym bys dodawala kaszke po lyzeczce, zgadzam sie z tym, ale zobacz tez jaka konsystencje Diana lubi , bo moj maly wolal te bardziej geste a zadkimi to plul.
Vanilka - powodzenia w PL daj znac co i jak.

My jestesmy na etapie dawania czegos innego niz tylko kaszki. Sloiczki-mmm... zje .Wczoraj probowalam marchewki i ziemiaczka - mmm... fuj:-( zobaczymy za jakis czas. Zreszta nadal jest taki maly niejadek, za duzo to on znie zje......

Witam nowe mamy:tak:
Ja juz po kawce:tak:zaraz lecimy na spacer.
Co do zupek to ja gotowalam sama.Siedze w domu to mamczas a co swierze to swierze.Kondzio nie lubil sloiczkow i tak:sorry:Dobrze jest dziecko nauczyc i do wlasnych i sloiczkow:tak:My mielismy problem jak gdzies mielismy jechac bo sloiczkow nie chcial,wymiotowal po nich:no::sorry:
oki lece

reklama
dzien doberek;-) ja dzis znowu sprzatam bo po wczorajszym nicnierobieniu mam zaleglosci:laugh2: pozatym obiecalam swojemu facetowi zrobic na obiad cos co mu mama w polsce robila frytki, ryba i surowka a co tam niech ma:-pto za te ostatnie masaze teraz codziennie sie pyta czy czasem mi stopek nie pomasowac;-)

syla333 chyba jescze nie czas zreszta co ja moge wiedziec to moje pierwsze dziecko i na prawde nie wiem :sorry: ide dzisiaj do poloznej zapytam sie co to za bole i czy mala juz sie pcha na ta strone ogolnie czuje sie dobrze czasami mam tez taki piekacy bol na samym dole brzucha moze to mala naciska glowka ;-)
chathamka i julita witajcie ja tez jestem tu od nie dawna na pewno nikt nie bedzie mial za zle, piszcie!!! :tak:

Do góry