reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Moj szkrab slotko spi,ciekawa jak dlugo????W nocy na szczescie pieknie spala od 11.00-5.00 jedzonko i potem do 9.00 ;D Pogoda sie popsula,mozna chwilke odpoczac od upalow.My wybiarma sie na wakacjie i rowniez jak Tamarunia boje sie o wozek,aby nie zniszczyli,bo rozne opowiesci slyszalam ::)W sobote babcia przyjedzie zajac sie mala ,a ja uciekam do fryzjiera,w koncu,huraaaa
Tylko maly mam dylemat jak sie obciac,maz lubi mnie w kreconych wlosach,ja w sumie siebie tez,ale ciazko znalesc dobrego fryzjiera aby zrobil mi fajna fryzurke,bo moje wlosy sa do d....w ukladniu, problem jest w tym,ze sa one falowane.wiec jak umyje musze je ugniatac przy pomocy pianki i wtedy mam niezle skrety,ale jak wyschna naturaknie ta sa falowane i ciezko sie ukaldaja wiec trudno dobrac fryz.Chce aby byla fajna i latwa do ukadania jak nie mam czasu nic z nimi robic,a jednoczesnie aby mialy rozne dlugosci,cieniowane bo jak pokrece to fajnie wyglada,no zobaczymy co wymysla,mam zamiar troche wydac na fyzjiera,ale jak nie bede zadowolona to sie chyba zalamie. ::)ocho mala juz wstala????I tyle ndrabiania..........

ok zawitam pozniej ;) ;) ;)

reklama
hello!!!

Anya - ja tez Ci zazdroszcze klimatu i szumu morza -ale to prawda pogoda w Anglii jest bardzo zdradliwa;)
a Joshek ju ma pol roczu jak ten czas zlecial!!!!!  napisz jak cos sie wyjasni w sprawie zazalenia
ciekawa jestem ja te buraki zareaguja - a pani pediatra to chyba z Leninem za pan brat hmmmmm
najwazniejsze ze synus zdrowo rosnie - ja sie nie moge mojego doczekac hmmmm
nawiazujac do meczu Simone mnie pocieszal jak polska dala popis potem ja go pocieszalam
jak anglia dala popis a na koniec mila niespodzianka dla naszej polsko-wlosko-angielskiej rodziny
bo wlochy gora!!! wiec juz mamy pilke nozna (min wersja) dla Rocco he he he

tak jak wspominalam ja z taka jedna biurwa mialam do czynienia jak skaladalam wniosek o dowod w urzedzie
dajcie spokoj sluchawka przy uchu do kolezanki Joli - mnie zle poinfomowala bo pewnie miala w gloie ploteczki
do tego zadala aktu slubu jak powiedzialam ze nie mam zmierzyla mnie z gory a dol
beszczelna baba - bo ja przeciez mam brzuch pod nosem hmmmm

oooojojku Anyu - mopa mojej babajadze a nie miotle - he he he uparta z niej koza, nadal pali przy mnie
ale mnie to juz tylko rozbawia bo zyje z mysla odejscia a to blizej niz dalej
za macierzynskie musi zaplacic chocby skaly ...... wiec moze sobie tylko potupac;)

Tamarunia - wejdz na ustawodawstwa - tam 3 lub 4ty post nizej jest o - baba leci w samolocie;)
tam znajdziesz obszerny artykul po ang na podstawie Ryanair - o podrozowaniu z dzieckiem i bagazu
w zaleznosci od tego jaka linia lecisz sprawdz sobie na www danego przewoznika warunki: dziecko, bagaz, oplata
wystarczy jak klikniesz infant i pojawi Ci sie roznorodne informacje  ok???
ja za 4 tyg odchodze wiec pisze sie n spacerek z Hafsinka:)))

Maja - no i wykrakalam bedzie parka dla mojego Rocco - oh i te sukieneczki - falbaneczki
tak jak sobie wymarzylas, gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jak Martusia???
ide jutro na basen bo rdzewieje he he he - mam nadzieje ze mamcia spedza mily czas  Londynie
moj tata chce wracac he he he
wzor listu i forme zamieszcze na ustawodawstwie - bo starym zwyczajem beda pytac po 100 razy he he he

Martuska - gdzie sie podziewasz????? Oleczka pokaz chociaz:)

Beata - Jak Tomcio Motylek:) ??? mialas juz usg - jak sie czujesz
nadal mdli Cie skarbie??? napisz cos - mamuska he he he
jako pierwsza przerala nic jeynactwa;)))) pamietam to bylo jakby wczoraj
jak maly mial 12 tygodni a teraz kopiei mnie mocno od srodka he he he
cudne sa te chwile mio zmeczenia, zemdlenia itp
Betko kochana upaly znosze nienosnie az tchu brak nawet jak popada 5 minut to zaraz duchota
no coz nastepne robimy latem he he he

Malwanka - witamy cieplutko w naszym gronie mamusiek:))) pokaz Tosie:)

Ivonciu - kochana jak malutka z siusianiem?? Leedsanki maluszek juz dzielnie siska;)))
jeszcze raz dziekuje za liste zakupkowa z Polski przywiozlam prawie wszystko;))))))
kiedy my sie wzystkie spotkamy??? ja planuje odejsc na koniec tego m-ca wiec
bede miala wiecej czasu na wszystko i wyspie sie w koncu porzadnie hmmmm
nowy watek zalozylam bo z tymi paszportami to bylo tysiac pytan do he he he

Izusia - Oskarek rosnie jak na drozdzach, musisz miec cudne mleczko
powiedz czym sie zajadasz he he he
widze ze wszystkie mamusie narzekaja na chrosteczki - czyli co kremik nawilzajacy;)))

Ara - czemu Ty sie malpko nie odzywasz????? milo bylo sie spotkac ostatnio
i juz widze ze Marcelek urosl - buziaczek mu pieknieje z dnia na dzien
taki pogodny serdeleczek - a z Oskarkiem wygladaja cudnie:)))

Cela - Dorka - fajnie ze sie odzywacie - pokazalybyscie buziaki i malenstwa tym co Was nie znaja

Maxinka - jak widzisz nikt nie kontynuje listy pt:gdzie mieszkamy
moze sprobujemy jeszcze raz: lista ma na celu zapis kto ma kogo i gdzie mieszka;)

Maxinka+Natalinka=
Evoska+Rocco=West Kensinghton
Maja+fasolka=West Kensinghton
Martuska+Alus=Croydon
Beta+Tomcio+fasolka=
Ivonek+Julcia=
Ara+Marcelek=
Lwica+Olivierek=
Magda+Olivka=
Anya+Josh=
Izusia+Oskarek=
Tamarunia+Hafsa=
Cela+
Dorka+
Malwanka+Tosia=

o kim zapomnialam????
troche nas sie uzbieralo he he he

buziaki

Maxinka - ja nie bylam zadowolona z mojej fryzjerki ale Lwica ma cudnie obciete wlosy
jak chesz zapytam jej - daj znac na gg
ladnie Ci bedzie w pocieniowanych - ja tam lubie Twoje kedziorki
moje wlosy tez sa do d....... bo falowane ani to sie kreci ani proste
he he he zrob sobie pare jasnych pasemeczek bedziesz slicznie wygladala

ps liste prosze kopiowac i dopisywac sie dzieki:)))

dziewczynki
tyle sie pisalo o wozeczkach i lozeczkach
czy moge Was prosic o krotka wypowiedz (kazda z osobna;)))!!!)
co poradzicie kupic bo ja juz sie zabieram do tego
jaki wozek jakie lozeczko plusy i minusy
WIELKIE DZIEKI!!!

nie zaszkodzi jak napiszecie wiecej o dziecinnych zakupkach typu ubranka lampeczki zabawki he he he

Maxinka+Natalinka=Turnpike Lane
Martuska+Alus=Croydon
Beta+Tomcio+fasolka=
Ivonek+Julcia=
Ara+Marcelek=
Lwica+Olivierek=
Magda+Olivka=
Anya+Josh=
Izusia+Oskarek=
Tamarunia+Hafsa=
Cela+
Dorka+
Malwanka+Tosia=

Dzieki za rady Ewcia,tak planuje zrobic pasemka z dwoch kolorow bladu,juz umowilam sie na wizyte ;D ;D ;D

Martuska+Alus=Croydon
Beta+Tomcio+fasolka=
Ivonek+Julcia=
Ara+Marcelek=
Lwica+Olivierek=
Magda+Olivka=
Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=
Tamarunia+Hafsa=
Cela+
Dorka+
Malwanka+Tosia=

no to czekam na fotki po.......tez bym poszla he he he ale w te upaly to tylko je spinam;)))

Evosiu niechze cie usciskam :) Ty jak zawsze pamietasz o wszytskich...Ja tez pamietam o Was wszystkich mamuski, ale nie zawsze jest czas na wymienienie kazdej z osobna :( ale mysle o Was wszystkich...

Izusia , Ara fajne te wasze chlopaki :) jacy oni juz duzi.Jejus...

Dorciu pamietamy o tobie kochana.Jak sie czujesz?Jak fasolka?

Maju gratuluje corci :) Wiedzialam, ze bedzie dziewczynka :) Mam nosa ;)

Maxin ja tez wybieram sie do fryzjera.Chce obciac wlosy i pomalowac.Mam nadzieje, ze znajde dobrego fryzjera...W Polsce mam swoja fryzjerke ktora wie co i jak.Jak ciac jak malowac i zawsze jest ok.Mam nadzieje, ze i tu bedzie tak samo...

Evosiu ja sumiennie dopisuje sie do listy, bo wczesniej gdzies mi to musialo umknac ;) I napisze ci wiecej na temat zakupow dziecinnych wieczorkiem, na spokojnie :)

Sciskam Was wszystkie dziewczynki i buziaki dla maluchow   :laugh:

Martuska+Alus=Croydon
Beta+Tomcio+fasolka=
Ivonek+Julcia= Staines
Ara+Marcelek=
Lwica+Olivierek=
Magda+Olivka=
Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=
Tamarunia+Hafsa=
Cela+
Dorka+
Malwanka+Tosia=

Ivonciu - odwzajemniam mocno uscisk i sle buziaki
a gdzie jest to Twoje Staines napisz wiecej wieczorkiem i czy
ja Cie w ogole zobacze kiedys na zywo????
hmmmmm;))))

Maxinka+Natalinka= London/Turnpike Lane
Evoska+Rocco=London/West Kensinghton
Maja+fasolka=London/West Kensinghton
Martuska+Alus=London/Croydon
Beta+Tomcio+fasolka=???
Ivonek+Julcia=Staines
Ara+Marcelek=???
Lwica+Olivierek=???
Magda+Olivka=???
Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=Leigh
Tamarunia+Hafsa=??? wiem ze okolice Hackney...;)
Cela+ =Hastings
Dorka+ = ???
Malwanka+Tosia=Cambeberley ( Surrey)

tyle wiem;)))

Ewcia mile sa zakupy,mnie one duzo radosci sprawialy ;D ;D ;D
Ja lozeczko mam z Mothercare i jestem zadowolona,boczna scianka obsuwa sie w dol,ma dwa stopnie regulacji wysokosci materaca,pierwsze tak do 3-4miesiecy,a potem obnize.
lozeczko8tu.jpg

Wozek zamowilam na necie i jestem zadowolona,gondoli nie uzywalam,mozna do wiekszosci wozkow kupic adaptor i przyczepic siodelko do samochodu.Jest funkcjonalny,super sie prowadzi,nie jest ciezki,jedynie co w nim jest zlgo to po zlozeniu zajmuje troche miejsca ::)
wozor2op.jpg
wozr22wb.jpg

Dobra rzecza jest rowniesz noisidelko,maluszki lubia byc wtulone,mala w nim od razu zaypia, ja mam wolne rece i moge robic zakupy:
babybjorn8mj.jpg

a co do ciuszkow,hmm...duzo dostalam,troche kupilam,mam duzo spochow,westow,bo to sie przydaje,jak to dzici czesto trzeba przebierac,bo to ulala,posikalo itp Na wyjscie pare kapletow,skarpeteczki,czapeczki,rekawiczki.Bedziesz rodzic jesienia to cieplejsza kurteczke,buciki ;D ;D ;D Fajne ciuchy maja w Next,H&M,Mothercare,ale niektore,a cala wyprwke typu,kosmetyki,szmatki,karuzele,wanienke,do szpitala rzeczy dla siebie zakupilam w Mothercare jest on bardzo dobrze zaopatrzony w tez rzeczy.Najlepiej zrob sobie liste wsztstkiego co potrzebujesz i powoli skreslaj co kupisz, to pomaga ;D

A gdzie malenstwo bedzie spalo???

reklama
Czesc Dziewczyny !!! DLLLUGOO mnie tu nie bylo ale troche sie u mnie dzialo no i nie kryje ze sie zasiedzialam na pazdziernikowkach ;D Ja zdazylam byc w domciu w polsce wziasc slub i odwiedzic gin. lacznie z przecudnym USG 4D ktore wykrylo ze mamy cudna JULECZKE !!!! pozatym niemialam dlugo necika a teraz jestesmy na etapie przeprowadzki wiec troche zakreceni jestesmy :laugh:
Dziewczyny wasze dzieciatka to istne CUDENKA i jak grzecznie wygladaja ::) :laugh: ja juz sie niemoge doczekac jak przytule swoja mala pestke :laugh:
Evoska faktycznie super watek zalozylas ;) my tez bedziemy sie chcieli starac o counsil flat ;) a co do paszportu to wiem ze jest troche problemow bo kumpela sie dla cory starala :p
Pozdrawiam wszystkie mamuski i ciezarowki (co do tych drugich to ja zaczynam upodabniac sie do foczki :laugh: )
a tu kilka zdjatek z naszego cywila, malej Julci, no i aktualne ;)
Maxim ale ona cudna ;D

Do góry