reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izusia cudnie rosnie twoj Oskarek ile ma juz cm???Widze tata od malego wpaja malemu pilke nazna,czyzby mial zostac pilkarzem najwyzszej klasy ;D ;D ;D
Malwanka1977 Bardzo fajna strona i wesola z was rodzinka,milo poznac ;D ;D ;D A dziecika slicznie sie rozwija,widze kazdy cycka fotki jak szalony,Kochaniutka wasz coreczka,A fotki ze slubu bomba ;D ;D ;D

reklama
Izusia - Oskarek to olbrzymek;)))

Malwanka - super pomysl z taka stronka - swietne fotki;)))
cudna pamiatka z zycia malesntwa - piekna suknia slubna i w ogole super super super;)))

Maxinka - jak to bedzie ze spaniem kto wie??? szykuje dla Rocco jego pokoik
a nasza sypialnia jest obok - i tak chyba bedzie od poczatku ze maly
bedzi lulac w swoim pokoiku a ja moze dolacze do nigo na kozetce he he he
aby sie tatulko wyspal;)))
ale jak to bedzie kto to wie
biorac pod uwage Wasze zmagania z bobasami
chyba od poczatku bede sie starala przyzwyczajac Rocco
do jego miesjca;))) myslalam o zakupie oprocz lozeczka
o tzw kolysce - czy kolyszecie dzieci do snu????

Maxinka+Natalinka= London/Turnpike Lane
Evoska+Rocco=London/West Kensinghton (pd-zach 1 strefa)
Maja+fasolka=London/West Kensinghton
Martuska+Alus=London/Croydon
Beta+Tomcio+fasolka=London/Twickenham(SW strefa 4)
Ivonek+Julcia=Staines
Ara+Marcelek=???
Lwica+Olivierek=???
Magda+Olivka=???
Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=Leigh
Tamarunia+Hafsa=??? wiem ze okolice Hackney...
Cela+ =Hastings
Dorka+ =
Malwanka+Tosia=Cambeberley ( Surrey)
Kallusia+Julcia=London/Bermondsey(poludnie 2 strefa)

Ivonek+Julcia=Staines
Ara+Marcelek=???
Lwica+Olivierek=???
Magda+Olivka=???Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=Leigh
Tamarunia+Hafsa=Londyn/Hackney(Upper Clapton-2strefa)
Cela+ =Hastings
Dorka+ =

Evoska mu kupilismy lozeczko z mamas and papas i jestesmy zadowoleni rowniez:)
Mamy takie proste bez bajerow:) Baby metro cot

Wozek mamy Jane nomad pro
http://www.twoleftfeet.co.uk/copy_of_Jane_Nomad_Pro_Formula_G38.html

w ogole co do wozkow to polecam ta stronke tam znajdziesz wszystkie wozki ktore dostanies w uk
http://www.twoleftfeet.co.uk/copy_of_Jane_Nomad_Pro_Formula_G38.html
naprawde polecma
kupowlismy tu i jest to sprawdzona przez nas stronka a wiec jakby co to sobie wygodnie kupujesz i ci przywoza:)

Malwina widzialam Wasze zdjecia bomba:)

Moze i ja sie pochale, ale jak meza nie bedzie bo on niechetnie pztrzy na to, ze wysylam zdjecia:) na forum:) zazdrosnik jeden!

pzodrowionka!

hej! hej! a o swojej starej malvinie to juz zapomnieliscie...hm???? ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) no ladne rzeczy! :mad: ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Ivonek+Julcia=Staines
Ara+Marcelek=???
Lwica+Olivierek=???
Izusia+Oskarek=Leigh
Cela+ =Hastings
Dorka+ =
Malvina+Maia=Walthamstow Village(polnocny wschod Londynu- 3 strefa)

serdecznie pozdrawiam z bardzo upalnego wybrzeza Polski!!! obiecuje pare slow i fotek jak sie dorwe do lepszego kompa, bo tu u mojej mamusi nie mam stalego lacza i i komputer juz wysluzony...

Evosiu tak jak mowilam pisze :)

Meza wygonilam i sama zasiadlam przed komputerkiem.

Kallusiu witaj!!!Wieki cie nie bylo!!!Swietne fotki.I widze, ze corcia bedzie sie nazywala tak jak moja panna :)

Maxin slicznie sie usmiecha twoja corcia :) i jak ci sie zdolalo tak uchwycic ten moment?Piekna jest :)

Izus ale fajnie Oskarek wyglada :) Widze, ze tatus przyzwyczaja synka do futbolu ;)

Malwinko jaka fajna strona waszej rodzinki :) Super pamiatka i piekne fotki...Odezwij sie na GG to moze ustalimy date spotkania ;) Juz sie nie moge doczekac.Nareszcie jakas mama mieszka blisko mnie  ;D ;D ;D

Evosiu ja zapraszam do nas tutaj.Piekne mamy okolice.Niedaleko Windsor i wogole spokojnie tu u nas.Mam nadzieje, ze jak nastepne spotkanie ustalicie to my juz bedziemy mogly byc.Tez bym chciala Was poznac.
A co do zakupow to ja glownie zaopatrywalam sie na poczatku w Mamas&Papas.Wozek mamy wlasnie stamtad.Troche jest duzy i trzeba miec duzy samochod zeby sie zmiescil ale bardzo jest wygodny i dla Julci, i dla mnie do prowadzenia.Lozeczko tak jak i wozek tez z M&P.Poza tym wszystkie kosmetyki mialam z Polski :) Nivea baby sa super  i polecam kazdemu.W MotherCare kupuje Julci body i pizamki.Mysle, ze tam maja najlepsze.Body kupuje takie biale z malenkimi aplikacjami postaci z Kubusia Puchatka.Nie rozciagaja sie i sa naprawde swietne.Poza tym posciel mamy z Mamas&Papas.Swietna.Pierzesz w pralce i ciagle wyglada jak nowa.Wszelakie dodatki typu materac i inne duperelki tez w Mamas&Papas.Poprostu podobaja mi sie jakosciowo i maja sliczne pastelowe kolorki...A co do innych zakupow typu buteleczki smoczki to najczesciej byly to NUK'a.Niemiecka firma.Mozna dostac je w Bootsie.Mi przypadly do gustu bardziej niz AVENTU.Nie wiem czemu.Smoka do ciagania kupilam AVENTU ale moja panna miala go w glebokim powazaniu i do dzis przewraca sie u niej w zabawkach :) Jesli chodzi o chusteczki takie nawilzane to kupuje tylko PAMPERS SENSITIVE.Te bezzapachowe.Nie powoduja wysypek ani innych podraznien.Inne mojej pannie nie pasowaly....Nie wiem co jeszcze.Juz nie pamietam poprostu.Zdaje sie nie bylo to tak dawno a jednak trudno mi sobie przypomniec co jeszcze....Jak bys chciala cos wiedziec to pytaj kochana :)

Dziewczynki czytam , ze wiekszosc maluszkow ma problemy z szorstka skora...Nie chce nawet mowic co ja sie mialam z moja Julcia...Okropnosc.I nie na buzi ale na brzuszku , plecach raczkach nozkach....Wszedzie poprostu!!!To bylo okropne.Oczywiscie lekarz tutaj jak to zwykle niczym sie nie przejal...ale ja postanowilam, ze tak tego nie zostawie.Poszlam do pani ktora zajmuje sie wlasnie takimi problemami i dostalam kosmetyki Oilatum (bardzo mi pomogly) a poza tym taki nawilzajacy krem Hydrus Oitment firmy Almus.Poprostu super sprawa.Nawilza skore doskonale....Na poczatku smarowalam Julcie cztery razy dziennie.A poza tym kapiele w wodzie z Oilatum.I zadnego kontaktu z mydlami.Zadymi.Nawet tymi dla dzieci.Poprostu zeby skory nie wysuszac...Mowie Wam istny obled.Czasem mialam juz dosc wszytskiego i siedzialam i ryczalam bo nie wiedzialam jak jej pomoc....Kapalam nawet mala w krochmalu.I nic.A pozniej z mezem doszlismy do wniosku ze bedziemy ja kapac w wodzie z butelek.Przegotowanej i zero kontaktu z woda z kranu....I stal sie chyba cud.Po kilku kapielach zaczelo wszystko znikac.Jaka bylam szczesliwa!!!Mowie Wam dziewczyny.Jakbym wygrala na loterii milion funtow :) I oczywiscie dodawalam do kapieli ten plyn Oilatum i smarowanie codziennie rano i wieczorem po kapieli tym kremem nawilzajacym.Pomoglo.Dzieki Bogu juz Julcia nie ma nic.Aha dodam, ze zadna dieta nie pomagala.Ani bezmleczna ani zadna inna.A poza tym karmilam przeciez Julcie cycem do 13 miesiaca...Nikomu nie zycze czegos takiego.Bylam wszedzie nawet w Polsce u pani profesor alergolog dzieciecego.Aj...Szkoda slow.Dzieki Bogu, ze juz jej to przeszlo i oby tak juz zostalo (puk puk puk).
A na takie suche policzki, to ja zawsze stosowalam masc z witamina A.Oczywiscie kupiona w Polsce  ;D Swietnie leczy taka sucha skorke i jest doskonala na kazde tego typu problemy :) Polecam ja.Warto ja miec na wszelki wypadek.I kosztuje bardzo niewiele 5 czy 6 zlotych.

Ale sie rozpisalam.Koncze juz i uciekam spac.Aha Evosiu Staines jest niedaleko od Londynu.To county Surrey.Zapraszam wiec do mnie.Moze nastepne spotkanie w mojej okolicy :) Bardzo by mi bylo milo....Aha i mam pytanie.Czy ktoras z Was moze mi podac adres dobrego polskiego sklepu?Z gory dziekuje...Beto mieszkamy calkiem niedaleko siebie...Moze male spotknie?Malvinko pamietamy pamietamy ;) Wypoczywaj i ucaluj Maje :) Tez bym chetnie odwiedzila siostre na wybrzezu  ;D

Buziaczki.Pa.

Ivonek+Julcia=Staines(Surrey)
Ara+Marcelek=???
Lwica+Olivierek=???
Izusia+Oskarek=Leigh
Cela+   =Hastings
Dorka+  =
Malwanka+Tosia=Camberley ( Surrey)
Malvina+Maia=Walthamstow Village(polnocny wschod Londynu- 3 strefa)

Hejka!
To ja mam imienniczke na tym forum?!!!Super!Pozdrawiam Malvinke
Dzieki dziewczyny za mile slowa.To moj maz mial pomysl z ta strona.Mamy rodzine i przyjaciol rozrzuconych po calej Polsce i swiecie.Kazdy chcial zobaczyc Tosie wiec najprosciej bylo stworzyc taka stronke:) Teraz jestesmy tu, wiec dziadkowie sa szczesliwi bo widza co tydzien nowe zdjecia wnusi a strona stala sie swego rodzaju pamietnikiem:) :) :)
Suknie slubna uszyla mi mama.Uszyla dokladnie to co chcialam a nie bylo to proste....bylam juz w ciazy:) i jeszcze dzien przed slubem musiala zmieniac obwod paska w spodnicy na mniejszy!!!Strasznie wymiotowalam do 18 tygodnia wiec schudlam 6 kg.Dwa dni po slubie zaczal mi wylazic brzuszek.:) :) :)
Dzis ciezki dzien.Antosia zabkuje, placze, nie moze usnac mimo wielkiego zmeczenia....zyczcie nam wytrwalosci:)

Dziewczyny, ktore spodziewaja sie dziecka i zamierzaja karmic oraz te, ktore karmia:w mothercare mozna kupic taki crem firmy Lansinoh.Jest swietny do smarowania brodawek i nie tylko.Na poczatku moga byc troche obolale.Zawiera wlasciwie czysta lanoline, a mimo wysokiej ceny (10 funtow) jest niezwykle wydajny.Polecam!Mi bardzo pomogl. Na poczatku uzywalam go tez do pupy Tosi.Nie miala podraznien mimo, ze zanosilo sie na to podczas wydalania smolki.Teraz uzywam kremu Bepanthen i tez jest ok.
I jeszcze moje ostatnie odkrycie dotyczace wkladek laktacyjnych.Na poczatku tez uzywalam Lansinoch.Sa swietne, ale znowoz drogie-tez 10F.Ostatnio kupilam w Tesco Tommee Tippee i okazalo sie, ze to dokladnie te same co lansinoh i kosztuja 5F a malo tego-jest promocja buy 1 get 1 free.Rowniez bardzo je polecam.Nie wiem czy sie Wam przydadza takie informacje...
pozdrawiam!

MALWINKA - WYBACZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK JA MOGLAM ZAPOMNIEC O TOBIE???
TAKA ZE MNIE JEDZORA ;))))

Ivonek - Ty to jestes kochana dziewusia - caluje Cie mocno
Tamaruna - i Tobie skarbezku dziekuje za opis
no i mojej Maxince tez!!!!!!

buziaki
milego weekendu

bye

Dziewczyny!!
Jestem zlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
smutnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zalamanaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
wscieklaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanawet
zwiedzionaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

i jeszcz eraz bo przede wszytskim ZLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

a wiec: nie pojade do Polski na wesele bo nie zdarzmy . A zapowiadalo sie tak fajnie!!!! 1sierpnia mielismy dostac paszport, dkla Hafsy ale paszport mojego meza jest w home office i musimy go zdobyc zeby konsulat wydal malej paszport i tak to tym sposobem moge miec nadzieje tylko na wyjad do Polski w tym roku a nie w sierpniu!!!!omine wesele, omine spotkanie doslownie calej rodziny !!!!! jestem taka zla na meza ze szok, a dlaczego na meza? bo on sie uparl ze do notariusza nie pojedzie(istniela taka mozliwosc ze bez paszportu ale z potwierdzeniam notariusza udaloby sie zrobic paszport dla Hafsy szybko) i ze on zdobedzie paszport z home office, bo to jest mozliwe a i owszem ale to zajmuje czas, a ja go nie mam!!!! Boze jaka ja jestem zla. Staram sie nie odzywac do niego (staram sie bo j przewaznie nawet jak jestem zla na kogos to i tak nie potrafie si nie odzywac czy cos , ale tm razem nie ustapie i bede na niego wsciekla. do konca tygodnia przynajmniej!

jestem zlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ale na pocieszenie obejrzalam sobie foteczki i wklejam dwie!!
na zlosc meowi, bo mowil zeby nie wklejac!!
a paszol on won!!
ale zja jestem zla!!!noe nie wytzymam chyba zaraz wybuchne

aha i dzis, zeby nie to ze karmie Hafse to chyba bym se zapalila!!a juz nie pale od ponad roku !!!!!!!!!!!!!!ale sie wstzrymalam dla dobra Hafsy!!!!!Jejku kochana chyba czuje ze cos jest nie tak bo sie przebudzala w ncuy czesto!!!co sie juz nie zdarzalo!!!

No ale mam nadzieje jeszcze ze pojade w tym roku chociaz.
Jesli Bog pzowoli!!!!!!!No coz widocznie tak mialo byc. Chyba mi lzej! Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo!
Tak mialo byc!!!

Tamarunia nie denerwuj sie takie sa wlasnie chlopy moj tez juz 2 miesiace zanosi papiery do consilu :p :mad: a corcia obledna wiec patrz na nia jak najczesciej to nerwy pojda precz :laugh:
Izusia twoj chlop to juz duzy jakis :laugh: czym ty go tam dokarmiasz :laugh:
Ivonek mam nadzieje ze z tym imieniem to dobry wybor i ze mala bedzie grzeczna i tez taka sliczna jak twoja :laugh:
Malwanka jesli chodzi o twoje rady to jesli chodzi o mnie to ja prosze wiecej ;D a no i stronka superek ;D

Pozdrowionka dla wszystkich ;D

reklama
Alez tu dzisiaj cicho !!! no nie wierze ;) ale to znak ze wszyscy odpoczywaja ;D i dobrze ;D a ja nic tylko sie wkurzam :mad: od tygodnia szukamy jakiegos wmiare taniego 1bed i dupa albo niema albo takie ceny ze szok a jak jest to kurnik albo cos w rodzaju kloszardziego kartonu (nie ublizajac kloszardowi :laugh: ) :mad: . Dziewczyny moze wy wiecie gdzie jest wmiare tanio ::) albo slyszalyscie o jakims mieszkanku?? ::)

Do góry