reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

wow nadrobic te opowiesci szok!!!

Maxinka+Natalinka= London/Turnpike Lane
Evoska+Rocco=London/West Kensinghton (pd-zach 1 strefa)
Maja+fasolka=London/West Kensinghton
Martuska+Alus=London/Croydon
Beta+Tomcio+fasolka=London/Twickenham(SW strefa 4)
Ivonek+Julcia=Staines(Surrey)
Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=Leigh
Tamarunia+Hafsa=Londyn/Hackney(Upper Clapton-2strefa)
Cela+ =Hastings
Malwanka+Tosia=Camberley ( Surrey)
Kallusia+Julcia=London/Bermondsey(poludnie 2 strefa)
Malvina+Maia=Walthamstow Village(polnocny wschod Londynu- 3 strefa)

Ara+Marcelek=???
Lwica+Olivierek=???
Magda+Olivka=???
Dorka+ =

Malvinko - kochana ma nadzieje ze spedzacie z corcia mily czas u mamci
Wypocznijcie dziewczynki I powdychajcie swiezego powetrza!!!
Malusia - sliczniusia !!

Maxinka - z Ciebie to niezly fotogrf zawsze zlapiesz takie najlepsze ujecie mautkiej
Zreszta malusia jest boska!!GRATULACJE malusia ma pierwszego zebulka wow
wow wow!!!!!! A Ty jak pieknie wygladasz - freezer super - jak brzusio ni ma sladu co??
z tata juz lepiej tesknil poprostu:)

Ivonciu - z tym Spokane - to pewna sprawl jak to sie mowi co sie dwlecze to nie uciecze!!
Z pewnoscia chcialabym Was poznac I zobaczyc - kto wie kiedy?? Ale…
Ja pracowac bede do konca miesiaca a moze I dluzej do konca sierpnia
musimy sie uwinac z chatka a potem maly bedzie sie wybieral na ten swiat
Mam nadziej ze w miedzyczasie cos zorganizujemy
Kochana jestes za te wszystkie informacje!! Widze ze nie tylko I mnie sie przydadza
bo Kallusia I Majeczka tez pochlaniaja;)
Kochanie a co chcesz z pulsing sklepu?? Moze Ci kupie I wysle??
Daj znac nt;)

Malwinka77 - Twoja mama to cud krawcowa - bo naprawde mialas cudna sukieneczke;)
I wygladaliscie slicznie na slubnym kobiercu!!
Strona www tocudna parietal - poradz prosze jak taka zalozyc??
Mam nadzieje ze szybko sie u nas zdowmowisz;))
Dzieki za pomocne porady - oby takich wiecej;))

Tamaunia - kochanie nie dnerwuj sie blagam!!!! Porozmawiaj z mezem jeszcze raz n spokojnie
Z tego wynika ze niezly z niego konserwatyst I troche uparciuszek;(
Ja mam jednak nadzieje ze Wam sie uda jakos ten spor zalagodzic
Nie ma ja pomiziac sie troche do mezusia I niewinne rzesy powachlowac
Ublagaj go - wytlumacz jak bardzo Tobie na tym zalezy
Powiedz mu wprst ze jest Tobie az tak bardzo przykro ze bowies sie ze Twoje zle
Samopoczucie zle wplywa na wasza malenka;)
A malutka jest cudna I jaka z niej ksieznisia z pierscioneczkiem hmmm ho ho ho

Kallusia - pytalas o szpital - bede rodzila w Chelsea - Westminster Hospital
Widze ze jestesmy prawie na tym samym etapie jeszcze Maja do na dolacza
Bo wprawdzie mamy male rozbieznosci jak przychodzi do porodu to kto wie
Tydzien w at czy w tamta;)))
Meszkanine 1 bed my niedlugo opuszczamy bo za 2 lub 1,5 m-ca
Moje gg 9172776 I szukamy kogos odpowiedzianego aby to przejal po nas
Daj znac opowiem wiecej ;) Kallunia gdzie robilas Usg 3D??

Izunia - jak Ty to robisz ze tak pieknie wygladasz?? Oskarek rosnie pieknie
Moja mama mi mowila ze ja roslam strasznie szybko do roku
Klocek Pyza Serdelek - to byly moje ksywki he he he
Jak zaczelam biegac - nowa ksywke mi nadano szzypiorek he he he
Malusi do tatusia sie robi podobny - a Ty kochana co paradise w sprawie
zakupkow?? Pamietasz wpominalas cos o krzeselku do karmienia??

Majeczka - loyal podanie 5go e na urlop macierzynski wybralaby sie chetnie z dniem
30tego lipca ale czekam na odpowiedz od mojej babajagi - nie zapalcila mi nawet za urlop wiec….
Pozyjemy zobaczymy…;))) a urlop dodaje na koniec macierzynskiego takze wyluzy mi sie o 2 tyg
Nie martw sie twoja waga cocaine ja jestem w 6tym m-cu przytylam 16kg I musze to nosic hmmm
Ciezko mi juz narawde ajeszcze 3 m-ce przede mna I nape no kilka kg przybiore
Moze to juz wiek robi swoje nie wiem?? Ale nie przytylam w rekach czy nogach brzuch to 80%
miejsca gdzie przybralam he he he
najwazniejsze ze Martuska zdrowa i sie dobrze rozwija;)))

caluje Was wszystkie mocno
pa milego dnia;)

reklama
Witam ponownie.
Dlugo mnie nie bylo ale oczywiscie nie zapominam o Was tylko tak ciezko zasiasc do kompa,jak maly nie spi to szalejemy a gdy spi to zawsze jest cos do zrobienia.
Synus jest na etapie siedzenia chociaz jeszcze mu to tak idealnie nie wychodzi to jednak sie nie poddaje,umie juz zloscic sie jak cos jest nie tak,komicznie to wyglada.A poza tym chcialby probowac wszystko to co ja jem lub pije,ostatnio omal mi szklanki z soczkiem z reki nie wytracil.
Za niedlugo jedziemy do Polski na 3 tygodnie to troszke wypoczniemy i poszalejemy.Poniewaz idziemy na wesele a nastepnie jedziemy na kilka dni nad Soline,oczywiscie bierzemy moja mamuske z nami i kilkoro znajomych juz nie moge sie doczekac.

Pozdrawiam Was wszystkie kochane.
Majeczka gratuluje coreczki,Twoje marzenie sie spelnia.

Maxim nie moge uwierzyc ze Twoja Natalcia ma juz zabka,musi to super wygladac,Olivier gryzie wszystko niesamowicie,ale jeszcze nic sie nie przebilo.

Dla wszystkich zabkujacych srodek ktory pomaga nazywa sie Nelson mozna go dostac w aptece lub z przepisu GP i jest w granulkach(homeopatyczny).

Evoska jak urzadzanie mieszkanka?

Witam wszystkie nowe dziewczyny,fajnie ze nas nadal przybywa.

Buziaczki dla wszystkich kochanych dzieciaczkow i ich mam.

Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=Leigh
Cela+ =Hastings

Ara+Marcelek=Hounslow
Lwica+Olivierek=Hanwell
Magda+Olivka=Hanwell
Dorka+ =

hejka

Lwica zanim pojedziesz do Polandu - zalacz kilka fotek Olivierka!!

Magda - ucaluj Olike od nas 100 lat 100 lat 100 lat
jak minal roczek malutkiej?? zalacz fotki z urodzinek
fotki ze stronki super jak malutka zybko rosnie prawda??
laski musimy sie koniecznie spotkac przed Waszym wyjazdem
Magda jak przygotowania do slubu??
wow ale fajnie!!

Tamrunia - ja tez czasem jak sie zdenewuje to mi sie chce dymka puscic
ale wiem ze tego nie zrobie za nic he he he  trzymaj sie dzielnie!!
malutka wykapany tatulek;)
ps moja mama jak byla ze mna w ciazy to chcialo jej sie cygara he he he
choc wczesniej nawet nie palila zapach ja zachecal czujecie?? he he he

Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=Leigh
Cela+ =Hastings
Ara+Marcelek=Hounslow
Lwica+Olivierek=Hanwell
Magda+Olivka=Hanwell

Dorka+ =

Witajcie babeczki!Jestescie kochane prawiac nam takie komplementy:)U nas ok, maly ostatnio duzo spi, dzis bylismy u lekarza z ta buzia i dostalismy kremik, mam nadzieje ze pomoze.A ja dostalam witaminy na wzmocnienie wlosow i paznokci bo chyba dlatego ze karmie piersia tak mi oslably a pazurki zaczely sie rozdwajac.
Maxin-Super fotki, Natalcia bardzo podobna do ciebie a ty sicznie wygladasz:)To niesamowite ze wybija sie jej zabek!A kochana napisz mi prosze cos wiecej o zastrzyku, bo mowilas ze ty wybralas taka metode antykonc.Jesli chodzi o zastrzyk to nie bardzo jestem doinformowana.
Tamarunia-sliczna z was rodzinka:)
Maja33-Majeczka co d brzusia to nie martw sie, jedne kobiety maja wiekszya inne mniejszy brzusio.Zreszta zobaczysz jak urosnie w ostatnim trymestrze:)A dzidziunia super dokladnie ja widac na fotkach.A i waga to tez indywidualna sprawa.Nie martw sie , jesli lekarz i polozne mowia ze wszystko w porzadku to znaczy ze tak jest.I nie martw sie na zapas bo dzidzi bedzie smutno:)
Evoska-jak sie masz kochana, czy baba jaga bardzo cie molestuje w pracy???OBy cie bardzo nie meczyla.Ladnie wygladasz i brzusio owiem ze pokazny:):):)
Magdak25-pozwolilam sobie wejsc na stronkr ktora podalas, mala jestt naprawde slodziutka!
A gdzie sie podziewa Anya, Martuska i reszta babeczek???
Buzki dla wszystkich!

Izus - mam sie swietnie w koncu ppdalo to i czym pooddychac mozna
oj tak rosne wciaz i bez ustanku - cycolinki i brzusio
o cycolinkach marzlam tylko do tej pory he he he
ale bz przesady na dzien przed porodem bede hyba wazyla ze 100 kg
bo z 59kg mam juz 75 ::)

moj maly sie rozleniwil - kopie mnie okazjonalnie ale no powiem dosyc mocno he he he
meblowanie mieszkanka hmmm zeby to bylo tylko meblowanie i tylko mieszkanka
my mamy 3 pietrowy dom, kto trzeba odswiezyc, pomalowac , podlogi
same projekty mnie zwalaja z nog a moj amore - hmm akos sie nie nadaje do tego
wiec wsio na mej glowie moze i dobrze;)

narazie zaprojektowalm sypilanie dla nas i dla Rocco - kuchnia nawet nawet w spadku
po poprzednich lokatorach + 2 lazienki do odnowienia hmmm

mam ochote juz zamowic lozeczko ijest super promocja
lozeczko ktore przerabiasz na tapczanik pozniej + exra free materac
z 200 na 150£ o powiecie brac??

Witam wszystkie mamusie:)
Pogoda dzisiaj nie sprzyja spacerom, takze znalazlam chwilke aby usiasc przed kompem..
Dlugo co prawda sie nie odzywalam,ale podpatrywalam was gdy mialam chwile wolnego czasu (na odpisanie juz nie zdazylam bo z reguly Olivka sie budzila)...
Zaczne od tej stonki ktora z glupia umiescilam bez zadnego opisu w poprzednim poscie (chcialam pokazac ja Lwicy i sprawdzic czy dziala)
Otoz ta strone odwiedzilam dobre pol roku temu i calkowicie o niej zapomnialam, tylko dzisiaj dostalam maila, ze ktos umiescil komentarz do zdjec, takze weszlam na nia i wpdlam na pomysl ze w en sposob mage pokazac wam mojej  dzidzi zdjecia:), bo niestety dalej nie wiem jak je pomniejszyc:( :-[
Takze poki sie nie doksztalce w tej dziedzinie zdjecia bede umieszczac tam..
A teraz cos o moje lobuziarze:
2 tygodnie temu  skonczyla roczek,robilismy male przyjecie na ktorym byla cala moja rodzina no i oczywiscie kolega Olivierek z rodzicami. Prezentow bylo co nie miara i kazdy Olivce przypadl do gustu.
Moja mala zaczela chodzic, potrafi juz przejsc przez caly pokoj, ale jak jej cos nie spasuje to raczkuje.
Lobuziara z niej na calego, potrafi juz postawic na swoim. Jak cos chce dostac, a ja nie chce jej dac zaczyna plakac, a czasami to nawet kladziesie po podlodze i bije mnie. Nie wiem skad wie ze tak sie robi,bo ja jej o tym nie mowilam;)
Ale nie jest tak zle. Teraz juz spi 3.5 h normalnie szok. (mam nadzieje ze skoncze pisac tego posta zanim sie obudzi...)
Daje ladnie ciumka, slicznie lula lale w swoim nowym wozeczku i ogolnie jest oczkiem w glowie mojej calej rodziny.
Ogolnych wiadomosci bylo by na tyle
Ewoska dziekuje za zyczenia w imieniu moje corci.
Masz racje czas szybko leci, dopiero lezala w moich ramionach w szpitalnym lozku, a tu juz biega z lala na raczkach;)
Co do slubu ...
ups mala sie obudzila, skoncze pozniej
narka

ciesze sie ze o mnie niezapomnialyscie,caly czas niemam stalego internetu wiec tylko wpadam czsami zeby chociaz poczytac
maxin-izusia- tamarunia---sliczne te wasze malenstwa(ja tez juz chce!!!!!!!!!!!)
ivonek-ty masz naprawde ubaw z ta swoja pannica
evoska-fajny brzusio,wiekszy od mojego
beta-tomus z motylkiem wyglada bosko

czuje sie dobrze chociaz juz troche mi ciezko i zaczynaja bolec plecki,ciesze sie ze juz tylko 6 tygodni(a moze az 6),wygladam jak kulka i pewnie do porodu dobije 20+ no ale martwic sie bede pozniej
mialam robic usg ale jezeli mam zaplacic 250 funtow to za te pieniadze wole kupic cos malenstwu i czekac na niespodzianke, nie wybralismy nawet jeszcze imienia-myslalam ze bedzie latwiej
beta- pytalas co na to moj syn,wydaje mi sie ze sie cieszy caly czas mowi ze nie moze sie doczekac i chodzi caluje moj brzuch,nie moze sie tylko zdecydowac czy wolalby siostre czy brata
koncze bo strasznie sie rospisalam
pozdrawiam wszystkie mamuski i ich pociechy i mamuski z fasolka w brzuszku

Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=Leigh
Cela+ =Hastings
Ara+Marcelek=Hounslow
Lwica+Olivierek=Hanwell
Magda+Olivka=Hanwell
Dorcia+patryk+fasolka=london/thamesmead

Czesc Kobietki:)
To znowu ja.
Zapewne nikogo teraz nie ma przed kompem, tylko ja ;)
Moja mala dopiero co usnela(23:55), a juz myslam, ze bedziemy sie bawic do rana..., ale nie ma co sie dziwic, jak pospala po poludniu 3h i 40 min to sie jej spac juz pozniej nie chcialo - mala apratka.
Takze ja kozystam z chwili i koncze to, co zaczelam wczesniej (mam dzisiaj dzien do pisnia)

Hmm na czym to ja skonczylam?? aha

Ewoska co do slubu to juz zaczynam po malu odczuwac pewna nerwowke.
Zastanawiam sie czy sie zmieszcze w moja suknie, czy beda musialy mi ja poszerzyc ;D
zaczelismy juz dzwonic do ludzi kto przyjdzie, gdyz musze podac dokladna liczbe gosci organizatorowi przyjecia, a nie chce niczego zostawiac na ostatnia chwile. Takze jest tego troche do zalatwienia.. Smiejemy sie z moim mezem, ze na starosc, po tylu latach na cywilu zachcialo nam sie weseliska :laugh:
Ale mleko juz rozlane i musimy jakos temu podolac, za miesiac o tej porze bede pewnie cala w nerwach czy wszystko wyjdzie tak jak trzeba. Koncze na ten temat, bo zaraz powiesc stworze ;)
Ewciu ale ty slicznie wygladasz :)
Brzuszek masz juz taki duzy, rosniesz jak na drozdzach ;)
Co do lozeczka to faktycznie oplaca ci sie go kupic, niezla cena, ja za moje zaplacilam ponad rok temu £230.
Tylko schowaj go gdzies na strychu, albo niech ci go dowiaza do domu dopiero za 2mce...
To sa takie stare zabobony, ktore mowia, ze nie powinno sie za szybko kupowac wyprawki dla dziecka.
Ale zrobisz jak uwazasz :)

Beta dzieki za pamiec. Twojemu Tomciowi zyce rowniez 100 LAT!!!
Mam nadzieje, ze sie w koncu spotkamy na spotkaniu mam i powymieniamy doswiadczenia.
A i Olivka bedzie miala z kim porozmawia na swoje tematy ;)

Izus ja po to umiescilam ten link, abyscie mogly zobaczyc moja panne. Szkoda tylko, ze moj laptop teraz szwankuje i nie moge podlaczyc sie z niego o netu, a tam mam wszystkie zdjecia malej:(
Twoj synus rosnie jak dab. Fajny z niego bobas. A woja twarz wydaje mi sie jakas znajoma, tylko nie wiem skad??

Maxin widze, ze tez jestes zadomowiona w bobasach;)
Bardzo ladnie wygladaszw nowej fryzurce i taka szczupla.. Zupelnie inaczej niz widzialam cie ostatnim razem, nie ta kobietka.
Nie moge uwierzyc, ze twoja Natalka ma juz zabka. Olivka pierwsze jedynki na dole dostala rownoczesnie jak miala 9mcy, a dopiero teraz wyrznela jej sie jedynka na gorze(ale duza, ze cos) i widze, ze pcha jej sie nastepna..., ale niecale 2 miesiace i pierwszy zabek? Fiu fiu, taz to prawdziwy fenomen.
Sliczna z niej bedzie dziewczynka, bo puki co jest ladnym bobaskiem. Tylko nie wiem do kogo jest bardziej podobna czy do taty czy mamay?

Maju co do wagi to sie nie przejmuj, ja tak samo mialam. W 6mcu mialam tylko 4kg na plusie, a przed samym
rozwiazaniem mialam 20kg do przodu(mailam strasznie opuchniete nogi), a w 1 tyg. po porodzie stracilam 18kg (Olivcia wazyla 3810). Takze niczym sie nie przejmuj.
Widze, ze jednak mialas nosa co do CORCI, CIESZE SIE BARDZO, ZE KOLEJNA DZIEWCZYNKA BEDZIE NA FORUM.

Tamaruniu widze, ze twoja cora tez niezle rosnie, dopiero co sie urodzila a tu juz nosi bizuterie, jak ten czas leci.
Ale mala to wykapany tatus: przede wszystkim oczy i usta ma ponim to widac golym okiem.

Rany bede po malu konczyc to wypracowanie, bo oczka mi sie juz kleja.
Pozdrawiam wszystki mamy i ich dzieciaczki. sciskam mocno .
Dobrej nocki.
Papapapa

reklama
Do góry