reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie.
Moja przyjaciolka wyjechala jakies 3 miesiace temu do Anglii(jej mezus jest tam juz dosc dlugo)dzwonila do mnie w piatek i mowila ze zaszla w ciaze :) bardzo sie cieszy ale tez ma obawy,nie ma tam zbyt duzo znajomych,wcale kolezanek z dziecmi i obawia sie tej całej sytuacji...na dodatek nie maja internetu.Prosiła mnie wiec zebym dowiedziala sie od was czegos o tamtejszych lekarzach,jak tam jest z porodem(ona nie zna jezyka).Mieszkaja w Worksop,moze ktoras z was tez jest z tamtad ??? byloby fajnie :) Prosze was bardzo o pomoc i przepraszam za zamieszanie.
pozdrawiam :)

reklama
oooooo ile do czytania,rozkrecilyscie sie ;D ;D ;D SUPER
JA KOZYSTAJC Z CHWILI WOLNEGO NADRABIAM.
Tamarunia twoja Hafasa jest sliczna,ale bym ja ucalowala,fajna z was rodzinka.Mam twoj numer gg wiec jakos sie ugadamy na spacerek.
Lwica milego wypoczynku rzycze,Oliwerek pewnie juz tak duzy super,ze juz zaczyna siadac,juz niedlugo i bedzie wam po domu raczkowal ;DPokasz szkrabika ;)
Magda dziekuje za komplementy,Podejrzalam twoja nunie jest fajniusia,musisz wkleic nowe faotki.Przed slubem fakt duzo zalatwiania,zycze aby impreza sie udala,koniecznie pokaz fotki po.....Widze,ze twoja tez tak pozna zasypia ::)
Evoska spoko to lozeczko i za taka cene to fakt nie ma co sie zastanawiac tylko kupowac ;D Duzo macie chtke,wiec wiele roboty,juz niedlugo bedziesz miala czas na urzadzanie,tylko sie za bardzo nie przemeczaj.WYGLADASZ KWITNACO I BRZUSIO JUZ SPORY,ALE PIEKNIE WYGLADASZ ;D ;D ;D ROCCO MAM SLICZNA MAME ;)
Dorcia tak niewiele ci zostalo,oj jak milo powspominac ten czas..........chyba teraz czekamy na twoje dzidzi,potem Mai i Evy i Bety.A skan to fakt bardzo drogo tutaj,a szkoda,czy czyjesz co nosisz pod serduszkiem????

A may jutro idziemy do konsulatu,ciekawa co nas czeka,caly czs sie zastanawiam czybarcx mala z soba,bo niewiem jak jazde metrem przezyje ::) ::) ::)Jedziemy rano,a to godzina szalu,bo kazdy do parcy jedzie,hmmmm,ale z kim mala zostawic,tata chyba sobie nie poradzi,no coz cos wykabinujemy.Malutka troszke marudna widac,ze bola ja dziaselka,ale juz w tym tygodniu konczy dwa miechy wiec moge jej smarowac zelem.Tez jestem w szoku,ze juz jej zabek wychodzi.....
musze uciekac bo sie obudzila,slysze niezle odglosy w pieluszce,bombardowabie czy co,he,he,he
pozdrawiam mamuski ;D ;D ;D

Hej Babeczki!Pogoda u nas nienajgorsza, slonecznie ale nieza goraco a mnie humor dopisuje bo wcisnelam sie w letnie spodnie sprzed ciazy, na razie wcisnelam ale mam nadzieje ze wkrotce beda luzackie jak wczesniej!Oskarus dzis nie moze sppac w dzien, nie wiem czemu ciagle sie budzi i marudzi.Ale ma takie piekne , wielkie oczy jak sie obudzi ze szok:)
Hehe Maxin-u nas tez niezle odglosy dochodza z pieluszki:)mam nadzieje ze tak jak my szybko zalatwicie sparwy w konsulacie!
Babeczki powiedzcie mi czy wasze maluchy mialy w pierwszej dobie szczepienie na gruzlice, bo ja sie zastanawiam dlaczego mnie nie pytali o to.I wogole powiedzcie kiedy est piersze szczepienie bo ja gdzies zapodzialam te informacje a chcialabym wiedziec bo za niespelna 3 tyg jedziemy do Polski!
Bede wdzieczna za info.
Buzki!Uciekamy na shopping:)

dzieki za komplementy - nie wiem czy tez to przechodzilyscie ale chyba
ludzie maja duzo smilosci do mnie bo w sklepie zazwyczaj pytaja czy moga
dotknac brzucha - rozmawia ze mna duzo obcych ludzi na temat ciazy
smieszne - dotykanie glaskanie wcle mi nie przeszkadza
ale czy to normalne ????

nawet pare dni temu zaczepil mnie leko wciety mezczyzna ok 30tki
i sie roztkliwial bo ma rocznego synka
i wypytywal mnie dosyc glosno he he he bo byl wciety
doslownie o wszystko - ale przyznam byla to mila konwersacja

dzisiaj jedna klientka usciskala mnie zyczyla wszystkiego dobrego
i na odchodne obiecala ze sie za maleg pomodli

hmmmmm on musi byc naprawde wyjakowy ten moj Rocco;)

Dorka - wiem ze brzuch mam na rodzenie ale coz na to poradze he he he
trzymaj sie cieplo slonce

Magdzia - jakbysmy sie nie zobaczyly to i tak po powrocie musisz
am przy okazji wszystko opowiedziec
nie stresuj sie bo to maja byc najpiekniejsze chwile Wasego zycia
ciesz sie i badz szczesliwa!!!!!!!!!!!!!!

hej mama Cyprusia - powiedz Twojej kolezance zeby pisala z nami
tu sie mowi po polsku - zawsze jej pomozemy i udzielimy porady
i nie przepraszaj bo to zaden klopot!!
bo my sie po to tu mamy!
po pierwsze musi znalez kogos kto mowi z jej otoczenia po
angelsku bo muza pojsc razem do GP - potwierdzic ciaze i
wtedy GP wszystko powie co jak i gdzie i kiedy:)
ps pogratul od nas kolezance - ktory tydzien??

buzka

EVOSKA problem wlasnie z tym ze oni nie maja internetu wiec nie moze niestety z wami rozmwiac.Dlatego prosla mnie zebym sie czegos dowiedziala,mam nadzieje ze niedlugo sobie załoza internet :)
Test robiła w piatek ( 2 razy) ostatnia miesiaczke miala 1.06 wiec jej obliczyłam ze termin bedzie chyba na 8.02 :)
Ona chcialaby rodzic tam ale z drugiej strony sie boi,zwłaszcza ze nie zna jezyka.Jakie sa tam warunki na porodowce ???

Witajcie Mamusie!
Niedawno wrocilismy z Polski bylo bardzo milutko nareszcie rodzinka zobaczyla Nasze Malenstwo.Brian jakos zniosl lot w sumie to mi spal ale przy ladowaniu poplakal troszke.On jest taki ze nie chce mi usiedziec w miejscu zawsze musi sie cos ruszac:) Skarbelek juz lapie w raczki gryzaczki i grzechotki nawet ma takie kosci na zabki:)
Jestem taka ostatnio nie wyspana bo Brian nie chce spac w nocy a jak spi to wiele razy sie budzi pozniej musze odsypiac w dzien nawet jak z nim sie klade to tej samej godzinie.Moze musze o tym pogadac z lekarzem jak myslicie????????bo w sumie Maly juz mi powinien normalnie spac prawda???????????

Dziewczyny oststnio tez zwrocilam uwage na to ze w Anglii nie podaja dzieciom witaminy D3.Troche sie tym martwie.Nie wiem czy mam kupic Brianowi czy co?????????????Karmie mlekiem modyfikowanym a tam jest tylko witamina D.

P.S.Dziewczyny super zdjecia!posty przeczytalam pobierznie ale obiecuje ze zaleglosci nadrobie.Juz niedlugo bede miec internet w domku:)to bede pisac duzo tutaj hehehhe :laugh:

Przesylam zdjecie Briana jak unosi juz gloweczke:) trzyma smoczusia odpoczywa i fika nozkami(breakdance);)POZDRAWIAMY I SLEMY CIUMASKI.

Evoska kochanie naprawde kwitnaco wygladasz a mowia ze na chlopca ma sie maly brzuszek,u mnie bylo to samo.zdjecia postaram sie wkrotce zamiescic jak znajde troszke wiecej czasu.

Izunia mi rowniez wlosy przerazliwie wypadaja mowia ze to normalne po ciazy,ostatnio kupilam specjany szampon,odzywke i serum naywa sie chyba Nixon.

Maxim rowniez uwazam ze nowa fryzurka Ci sluzy,nie wiem czy doczytalas ze na zabki dobre sa granulki NELSON.

Dorcia to juz tak niewiele Ci zostalo,pamietam jak nas informowalas ze jestes w ciazy a tu juz tuz,tuz.Zycze szczesliwego rozwiazania i nie zapomnij sie z nami podzielic wiadomosciami.

Maggusia sliczne malenstwo z tego Twojego kawalera i tak fajnie na brzuszku lezy,moj synek to chwilke polezy ale zaraz sie denerwuje.

Malwina jak tam Twoja corcia,podajesz juz jej inne jedzonko oprocz piersi,czy jeszcze nie a moze juz nie karmisz piersia?

Mamo Cyprysia mysle ze nie ma co sie Twoja kolezanka obawiac poniewaz opieka moim zdaniem jest tuta dobra a jezeli nie zna angielskiego to zawsze moze prosic o tlumacza.

Dzisiaj znowu wybralysmy sie na zakupy ,najfajniejszy zakup to bielizna inna niz do karmienia i nie bawelniana!!!,musze sie mezulkowi zaprezentowac hi,hi,hi,a i musze sie pochwalic wrocilam juz do wagi z przed ciazy 57kg,chociaz troszke brzuszka jeszcze jest,ale z tym zawsze mialam problem..

Buziaczki i uciekam sie kapac.Pa

Evoska bo dotkniecie brzuszka ciezarnej przynosi szczescie ;D Mnie tez czesto ludzie zaczepiaja nawet w autobusie :D i wypytuja :D najlepsza kiedys byla babeczka ktora siedziala naprzeciwko i ciagle sie gapila na brzucho i przepraszala bo niemogla zapanowac nad oczami :D chciala poglaskac ale bala sie ze brzuch wybuchnie hehe :D wkoncu poglaskala i byla bardzo szczesliwa :D Strasznie milo jak tak toczysz sie z brzuszkiem i ludzie mowia ci mile slowa albo sie usmiechaja :D
No ale twojego brzuszka chyba nie dogonie :D jest sliczny ;D noo i mama tez ;D
Magusia Brianek cudowny ;D pewnie wszyscy w polsce zwariowali na jego punkcie ;D
Lwica jak wy to robicie ze juz wracacie do wagi z przed ciazy?? ;D mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie :laugh:
Maxin az sie boje zapytac jak bylo w konsulacie :p mam nadzieje ze wszystko ci sie uda zalatwic :)
Dorcia cieszymy sie ze u ciebie wszystki OK niemartw sie juz nie dlugo ;D
MamaCyprysika witaj u nas i powiedz kolezance zeby sie nie martwila ;D Jest tu napewno inaczej ale nie jest zle :laugh: a co do lekarza to tak jak mowila Evoska najpierw niech sie w GP zarejestruje, u poloznej (bo nie ma tu funkcji gina.chyba ze cos jest z ciaza nie tak, wiec niech sie nie przejmuje)moze miec tlumacza ktorego przydzieli jej GP wiec nie ma strachu :laugh: ale i tak 1 wizyta z polozna dopiero w 12tyg. :laugh:

kallusia przepiekny brzusio...hmmm kiedy ja taki mialam,brakuje troche :)
czy polozna przychodzi do domu na badania czy trzeba isc do gabinetu ???
Ile wy czasu mieszkacie w U.K ???

reklama
Eh HAfsa sobie spi, wczoraj tak dlgo w nocy spala ze w nocy sie az 3razy zbudzila!A zazwyczaj budzi sie juz tylko raz na karminei i przewijanie!

Alez wy brzuchatki ladnie wygladaci!!Evoska Duzy juz twoj brzuch jet i bardzo ladnie wygladasz. KAllusia Twoj brzuszek jest bardzo ksztaltny!!Az mi sie zachcialo znow taki miec ;D

A my sie pogodzilismy:):):):):) doszlismy do porozumienia, pojade do Polski, ale po prostu pozniej:( nie na wesele. Evoska masz racje moj maz jest upart, tak jak ja zreszta, ale to zloty czlowiek tak poza tym. Kochany jest i dba o nas, o moja rodzine az czasem jestem w szoku:) ze tak mozna:)

Hafsa jest podobna do tatusia? eh a z poczatku byla podobna do mnie:) zmienia sie z dnia na dzien!!!!!

Mamo Cyprusia do poloznej idzie sie przewaznei do szpitala, GP wszystko powie.
Jak ja rodzilkam to kolo mnie lezala dziewczyna , ktora nie rozmawiala po ang , ale maz troche, wiec on w czasie porodu jej troche tlumacyl i troche po porodzi ja pomoglam , tlumaczylam, a wiec dobrze by bylo zeby moze ktos jej tlumaczyl?bo na wizyte mozna z kim chcesz przychodzic, tak samo z porodem, przy porodzie mozga towarzyszey(tak w szpiatlu bylo gdzie ja rodzialm) 2osoby:)

pozdrowionka:)

Do góry