reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Evoska ja okropna zgage mialam w pierwszych miesiacach, teraz tez mam ale rzadko a najbardziej pomagaly mi migdaly takie ze skorka :D chrupalam sobie i bylo dobrze :D
A mam do ciebie pytanko kiedy idziesz na macierzynski??

Majusia fajnie ze u ciebie wszystko wporzadeczku, ja tez bym juz poszla na urlopik ::)

MamoCyprysika a gdzie mieszka twoja kumpela ??

Maxin fajnie ze ci sie udalo wszystko zalatwic ;D bezstresowo :D ogolnie to ludzie strasznie klna na ten nasz konsulat :laugh:

A my idziemy dzisiaj na skanik ;D wiec zobacze moja pesteczke ;D

pozdrowionka dla Wszystkich

reklama
Witam
Nie moge uwierzyc w ta moja pscole,dzis znowu w nocy spala 8h,SZOK.....A jej zabek,hmmm powoli sie przedziera coraj bardziej go widac,biedna widac,ze ja draznia dziaselka,szczegolnie rano wcina piastki,jeszcze nie potrafi nic trzymac w raczach,bo tak mogla by dostac zmniego gryzaczka.Ale mam zel,ktory juz od soboty moze urzywac bo jest on od dwoch miesicy,no i Calpo rowniez jak by bardzo cierpiala ;)Mardzu z tego powodu czasami,ale nie jest tak zle,szkoda mi po palcze sobie i takimi smutnymi oczkami patrzy namnie jak by wolala o pomoc,budulka moja kochana.Wczoraj bylismy zarejestrowac sie u nowego lekarza,pilegnarka nas zbadala,ja juz zafundowalam sobie antykoncepcjie,a wybralam zastrzyk,ktory co trzy miechy nalzey powtarzac,nazywa sie DEPO-PROWERA,nie chcialm sie bawic juz w pigulki,ani spirale,wiec wydaj mi sie,ze to bedzie ok.Zobaczymy w parniu,jak na razie tylko mnie pupa boli od ukucia ::)Rowniez sie wazylam i nie jest tak zle jeszcze 6kg mi zostalo do wagi z przed ciazy,w domu starm sie co trzeci dziec troche poskakac przy Davina - my three 30min workouts NIEZLE SIE SPOCE ;D ;D ;D
A Natalka ma juz 59cm i wazy:
po urodzeni 3485
18 dni 3550
4 tygonie 4070
6 tygodni 4360
8 tygodni 4741

Dobrze sie rozwija i to mnie cieszy,za tydzien ma szczepienie na TB(gruzlice) w szpitalu,a za dwa tygodnie w przychodni Diphtheria(blonica),Tetanus(Tezec),Pertussis,whooping cough (Koklusz),Polio(Choroba Heinego-Medina),Hib(Haemophilus influenzae, typ b) MenC(zapalenie opon mózgowych),ktore dostanie rozniez jak bedzie mialam 3,4 miesiace!!!Ciekawa jak sie zachowa ::) ::) ::)

sorki,ale mala znowu nie da mi nic nadrobic,wiec nie moge kazdej odpisac,pamietam o was i pozdrawiam ;D ;D ;D

KTOS PYTAL O SZCZEPIENIA WIEC PODAJE LISTE KIEDY I NA CO NALEZY SZCZEPIC:

Immunisation schedule:

*2, 3 i 4 miesiące

Diphtheria(blonica), tetanus(Tezec), pertussis (whooping cough)(Koklusz) + polio + Hib (DTaP/IPV/Hib)

MenC(Zapalenie opon mózgowych)

*ok. 13 miesięcy:

Measles(ODRA) mumps(SWINKA) rubella (MMR)(ROZYCZKA)

*od 3 lat i 4 miesięcy do 5 lat:

Diphtheria, tetanus, pertussis (whooping cough) + polio (dTaP/IPV lub DTaP/IPV)

Measles, mumps, rubella (MMR)

*od 13 do 18 lat:

Diphtheria, tetanus, polio (Td/IPV)

Maxin-ten ktos to ja, dzieki za informacje o szczepieniech.Bylam u lekarza wczoraj bo Oskarus mial to badanie ogolne co jest po 6 tygodniach zycia i wypadlo ono najwyzej jak sie da wiec jestem bardzo zadowolona, maly rowija sie super.I od razu zapytalam o szczepienie wiec juz wszystko wiem.Ciesze sie ze Natalcia ma sie dobrze i powiem ci ze niezle ze tyle spi w nocy.Moj maly glodomorek tyle nie wytrzymuje:)I nadal jeestem w szoku ze zabek jej sie przebija.
Nio to byloby chyba tyle bo maly sie wierci i pewnie zaraz sie obudzi.Buzki dla was babeczki!

czesc na poczatku dziekuje za wszystkie komplementy ,tego sie nie spodziewalam zebym tylko w piorka nie obrosla i nie zczela chodzic dumna jak paw.Zartowalam nie grozi mi to twardo stapam po ziemi i oczywiscie mam lustro,ktore ukazuje mi wszystkie niedoskonalosci.
Piekny to jest moj synek,oczywiscie dla mnie,wczoraj siedzial juz twardo i to na dodatek w basenie,superowo to wygladalo taki maly szkrabik w takim duzym basenie.Oczywiscie w towarzystwie Olivki,ktorej wszedzie bylo pelno.Ale postepem bylo rowniez to ze dzieci zasnely w tym samym czasie i przez cale 2.5 godziny mialysmy czas dla siebie,wiec zazywalysmy sloneczka lezac w basenie,niestety dzisiaj powtorki juz nie bylo.

Maxim trzeba przyznac ze mialas duzo szczescia w konsulacie i super ze Natalka daje Ci bardziej odetchnac.

Maggusia nie wiem czy to szybko czy nie ale wiem ze napewno dzieki synkowi on ze mnie wszystko wyciaga oby tak dalej.

Maja nie licz na to ze po porodzie je zaraz zalozysz,jak bedziesz karmila piersia to napewno jeszcze Ci podrosna.

Evoska zleci ze nawet sie nie ogladniesz a juz bedziesz miala dzidziusia i nowa bielizne bo jak pisalam Majce napewno jeszcze wieksza,a jak narazie wykorzystuj kazda wolna chwile z chlopakiem bo jak maly przyjdzie na swiat to nie zawsze bedziecie miec czas dla siebie a nie jednokrotnie przerwie Wam czulosci.

Chcialam zalaczyc nowe zdjecia syneczka ale wlasnie sie przebudzil,wiec uciekam.pa

Pare fotke mojej perelski podczas snu
goracanoc13ua.jpg

podpieramsie15lf.jpg

A tu w wannie:
natka11ct.jpg

Moje ubranko:
fajnejiny18hs.jpg

Witajcie Mamusie!
No wlasnie szczepien powinno byc tyle ale kurcze czego ja mam az dwa w jednym miesiacu????????/chyba bede musiala isc do przychodni i pogadac z lekarka.

Maxin-sliczne zdjecia :)
racja mialas duzo szczescia w konsulacie bo ja musialam tam totalnie wlaczyc zeby dostac paszport i stac w duzych kolejkach.

Lwica-mi tez sie marzy basenik

Kallusia-pochwal sie skanikiem;)

Beta-jak sie czujesz???????

Zalaczam nasze zdjecia:)POZRAWIAMY I SLEMY CIUMASKI!

Dziewczyny mam cudna corcie ;) jest duza i najwazniejsze zdrowa ;D Usta ma po tatusiu ;D
Szkoda ze to byl moj ostatni skanik :( dziwne troche bo myslalam ze robia 3 skany a ostatni po to zeby wiedziec ile mniej wiecej wazy dzidzia i jak jest ulozona ::) a tu dzisiaj mi mowia ze to byl ostatni hmmmm dziwne ::)

a to moja JULCIA

reklama
maja33 pisze:
martusia- a ty skarbie co u ciebie jak tam nasz przeslotki Alus jak sie ma cigle wspominam jak bylo w sklepie to bylo przesympatyczne  :laugh: :laugh: :laugh:, npisz do nas kohana i poprosimy fotki ;D ;D ;D

papatki

Majusia dzieki, ze o mnie pamietasz i nie tylko Ty pewnie, ale ja nie mam teraz czasu, zeby czytac wszystko. Ja tez jak sobie przypominam ten niecny incydent w sklepie to smiac mi sie chce :laugh:
Aaa jakie ładne imie wybralaś dla córeczki 8) ::) ;D ;)

Jeju naprawde moj synus jest baaardzo absorbujacy.

Obiecuję, że na dniach wkleje fotki Alunia.

Witam nowe dziewczynki, choc tak naprawde neiwiem ile mamy Tych nowych mamus :)

Maxin córeczka przepiękna i tak słodko spi, nic tylko calowac!!! i widze podobieństwo do Ciebie.
Maggusia Twj synus juz taki duzy chlopak i juz siedzi :o ostroznie z tym sadzaniem ::) masz pięknego synusia, fajnie i napewno jestes z niego dumna :)

Nic będę sie cofać powoli i oglądać te nasze kochane maleństwa, kurcze może cos nadrobię :p

Do góry