reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Majeczka - super ze udalo I sie wziac urlop przed odejsciem
wierze ze w tym upale t nawet po 5 godzinach pracy odechciewa sie wszystiego
ja zlozylam podanie o macierzynski od 11 tyg przed terminem porodu ktory wypada
na 30.07.2006 - wylacznie ze wzgledu na atmosfere i ciagla prace
po 8 godzin dziennie bez przerwy - w tej chwili jest super
przyznam szczerze - bo od momentu wreczenia babajadze oficjalnego pisma
zmiekla jej dupka i zachowuje sie o niebm lepiej;)))
moze dlatego ze postraszyam ja moja polozna:)))
na poczatku myslalam ze odejde na m-c przed porodem - ale
teraz to juz mi wszystko edno bo babajaga i tak zamyka business
wiecnie mam gdzie wracac i czym sie martwic;)))
wygladasz slicznie!! prawda ze ruchy malenstwa sa przekochane???

Kallusia - odchodze z dniem 30.07.2006 - prawie 3 m-ce przed porodem
a jak tam u Ciebie?? jak z planowanym macierzynskim??
napisz cos o scanie i ile ich w koncu mialas??
gdzie robilas skarbie 3D??? i jak sie czujesz jak Juleczka??

Martuska - fajnie ze czasami skrobniesz - kiedy wybierasz sie do Londynu??
na zakupki?? he he he jak tam sie klapeczki sprawuja??

Maggusia - dziekujemy za ciumaski he he he lubie jak tak nas ocalowywujesz ;)
Briank przecudny no i cala mama!!! tez sliczna dziewusia
w ktorym parku pstrykacie fotki - przecudnie tam jest;)
no i pisz nam co z tym Twoim mieszkankiem - ja sie sprawy tocza

Maxinka - jak zaaczasz fotki malej to ja jak uposledzona z otwrta buzia
na nie patrze i patrze - tfu tfu przecudne dzieciatko
juz sie nie moge doczekac kiedy ja wezme na rece - naprawde!!!!!!!!!

Lwica - Ty mnie nie strasz ze mi jeszcze cycolki urosna bo lewdo to dzwigam ha ha ha
juz niedlugo bo za 2 tyg odchodze wiec Cie nawiedze - hmmm kiedys mnie zapraszalas
pamietasz??????????;)))
jak wleze do Tego basenu to cala woda ucieknie he he he
marze o tym aby sie zelaksowac dzien za dniem pedze jak szlona hmmmmm
kiedy lecicie do Polski??
jak tm Magdzie - pytam bo wiem ze Wy to jak puzki

Ara - skarbie - co tam u Was??

Izusia - sprawdz swoje gg - przepis na gladka skorke dla dzidzi

wszystkie sciskam mocno i milego dzionka

reklama
czesc kobitki

ale dzis fajna pogoda jest cieplo ale tez i wiaterek dmucha uwielbiam taka pogode ;D ;D ;D

ara- skarbie co u ciebie jak tam nasz Marcelek slodki odezwij sie co u ciebie

Evoska- no to super ze idziesz na wolne masz dzis czas na basnik bo ja usycham i z wielka przyjemnoscia poszlabym z toba bo samej to mi smutno ;D ;D ;D

maxin- ach jaka twoja natalka piekniusia az bym ja wycalowala a jakie ma pikne oczki i ubranka ho ho ho ;D ;D

Martusia- a znajdz kochana stacje Baker Street na lini Hammersmith & City to wlasnie stamtad jest pare krokow ja moge po ciebie przybyc i reszte drogi pokonamy razem ;D ;D ;D

pozdrawiam was serdecznie i papa

Hej Kobitki!Oskarus wykapany i nakarmiony smacznie spi wiec mam chwile aby cos wyskroac.U nas ok, maly jest slodki i tak slicznie sie do nas coraz czesciej usmiecha.Nadal meczymy sie z szorstka skora na buzi i szyjce ale mam nadzieje ze masc od lekarza pomoze.Jestem teraz sama bo Michal musial pojechac do Polski, bo kupil ojcu auto i musial nim pojechac.Wraca samolotem w niedziele wiec troche mi smutno.Na szczescie mam Oskarka wiec razem jest nam razniej:):):)
Majeczka-super ze masz urlopik, to przynajmniej odpoczniesz troszke:)Ja tez uwielbiam cieepelko, od razu czlowiek lepiej sie czuje gdy swieci sloneczko a niebo jest bezchmurne, az chce sie zyc!!!A Ara pojechala do Polski na miesiac wiec pewnie odezwie sie dopiero po powrocie.
Evoska-skarbie nie dostalam twojej wiadomosci na gadu.Odezwij sie, plis.A wogole to dziekuje ze sie o mnie troszczysz a raczej o Oskarka:)
Maxin-niezla pannica rosnie z Natalci, i ma tez fajowe pyziaczki.A czy ty nadal karmisz mala piersia???
Martuska-fajnie ze sie odezwalas, jak tam Alus sie ma?Co ciekwego porabiacie?
Kallusia-super fotki z usg, wyraznie widac buzke i niezle usteczka ma twoja corcia, gratuluje!A co do skanu to ja tez bylam niezadowolona i wkurzona ze oni tu robia tylko dwa.Ale coz ,co kraj to inaczej.
Lwica-super, ze chodzicie na basen, pewnie super sie bawicie:)A powiedz kochana kiedy zaczelas zabierac malego na basen bo ja tez sie do tego przymierzam ale zastanawiam sie ile miesiecy musi miec moj synek.
Maggusia-sliczne fotki, zwlaszcza to z labedziem:)Brianek jest sliczny i ma super wloski.Ja jak patrze na wloski mojego Oskarka to mowie ze ma takie fajne piorka(my mamy na nazwisko Łabędź) i widze ze Brianek tez ma takie sliczne wloski.
Trzymajcie sie cieplo i milego weekendu!
A to my:)

Ale mnie mecza!

Odpoczywam:)

Witam Mamusie!

Kallusia piekne zdjecia corci az przypomnialo mi sie jak ja mialam robione skaniki:) wiesz mi tez mowili w dwudzuestym ktoryms tygodniu ze to ostatni skan i powiem ci ze tydzien przed porodem zeobili mi jeszcze jeden wiec i moze tobie tez jeszcze zrobia a jesli nie to pomysl ze juz niedlugo bedziesz miala swoja Kruszynke na raczkach.

Marusia jesli chodzi o siedzenie to Brian nie siedzi jeszcze musze go trzymac i bardzo uwazam na to:) nawet pani lekarka kazala mi cwiczenia z nim robic takie ze trzymam go za raczki a on probuje siadac.

Evoska park jest cudowny!pelno labedzi woda drzewa kwiaty.Uwielbiamy tam chodzic jest pieknie i odrazu czlowiek czuje ze zyje:)chyba bede wiecej tu takich zdjec z parku wam wyslyac.Slonce a ty jak sie nam czujesz?pewnie juz nie mozesz sie doczekac az przytulisz swoje Zawiniatko.Evoska tak mnie pocieszylas wiesz bo wiekszosc ludzi mowi ze Brian ma tylko moj nosek heheh a mnie sie wydaje ze potroszku ma zTatusia i z Mamusi hihiih ;)

Izusia:) dziekuje za komplementy.Masz racje te wloski to takie piorka tez sobie tak wyobrazam:)a jak sie je postawi to tak smiesznie wygladaja.Zdjecie Twojego Synusia to ostatnie przypomina mi takiego malutkiego labedzia.Z nazwiskiem to mnie zaskoczylas woooooow:)

Pozdrawiam i sle jeszcze wiecej Ciumaskow!

Witam Was wszystkie !! Jestem mezem Kallusi . Wiem ze mialyscie sie dzisiaj spotkac, ale niestety Ania przesadzila wieczorem z oliwkami (chyba z kilo zjadla ::) no i w nocy dostala rozstroju zoladka i wogole chyba wszystkiego :p wiec pojechalismy do szpitala tam dali jej jakies zastrzyki i przeszlo, po okolo 4 godzinkach nas puscili do domku, powiedzieli ze dzidzi sie nic nie stalo i tylko zeby duzo pila bo sie odwodnila.Teraz zasnela wiec nie chce jej budzic.Pogadacie pewnie jak wstanie ;D

A MOWIA ZEBY NIE BRONIC JESC CIEZARNEJ :laugh:

Pozdrawiam dla odmiany WSZYSTKICH TATUSIOW ;D

czesc mezu Kallusi ;D
dzieki wielkie za info!!!
oj mam nadzieje ze Kallusia dojdzie szybko do siebie. W sumie ja zawsze uzywam tego samego argumentu : jestem w ciazy i bede jesc ;D chociaz pocichu przyznaje ze tak nie mozna - ach ta ciaza

Trzymajcie sie! Duzo zdrowka

ojejku

Kalusia- kochana zdrowiej nam i dziekujemy bardzo twojemu mezowi za wiadomosc  :)
ale byloby fajnie jakbysmy kiedys calymi rodzinami sie spotkali i tatusie i mamusie i dzieciaczki ;D ;D ;D

izusia- dopiero dzis zobaczylam ostatnie wasze fotki ;D bo cos mi sie nie otworzyly wczoraj ::), oskarek tak slodko spi i jak bosko ma raczki napewno zostanie powaznym prawnikiem albo lekarzem ;D , jak dzielnie glowke podnosi ho ho ho, pieknie razem wygladacie, sle pozdrowionka

Czesc DZiewczyny!!!!

Nie bylo mnie troche bo zmarl przedwczoraj moj dziadek, mial operacje usuniecia nerki z rakiem, ale nastepnego dnai zmarl na wylew. Jest mi strasznie smutno, ale wiem ze nie moge rozpaczac, tak po prostu chcial Bog i tyle, on sie meczyl, a teraz moze jest mu lepiej, juz sie nie meczy. Najgorzej tylko dla babci, sama zostala, oj smutno.....zawsze siedzial na wsojej soie gral w szachy, odpoczywal, obok stal wozek, smial sie , gral w karty, zartowal, a teraz go nie ma....
Tak chcialabym byc tam w Poslce, ale nie mam jak....dzis juz byl pogrzeb...mama do nas przyjedzie w czwartek i martwie sie o babcie, ale sama w sumie nie zostanie...ajjj

Hafsaa spi sobie w najlepsze, o juz sie budzi:) dzis pojechalismy na zakupy do sainsbury i mathercare:) kupilislismy juz dla HAfsy ubranka na 3-6miwsiecy, a ma juz 65 cm!!!

I nie uwierzycie!HAfsa zaczyna zabkowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma jakeis biale cos na dziaslach u dolu!!!szok!!to chyba zabki ida?

koncze juz:)
pozdrwionka:)

reklama
Witajcie Mamusie!
Dzis Brian byl marudny a to chyba dlatego ze nie jest przyzwyczajony do nowego pomieszczenia.Jeju te remonty to czasami doprowadzaja czlowieka do szalu chcialabym miec juz tak przytulnie i wszytsko zrobione a tu nawet podlogi nie ma nie mowiac juz o lodowce czy kuchence i pralce.Mamy tylko pomalowane sciany i wiszace zarowki na suficie:)

Wiecie przeczytalam niedawno na marcowym forum opowiadanie ktore wyslala jedna z forumowiczek i postanowilam wam je pokazac.Ja az sie poplakalam!!

NAJPIEKNIEJSZY ANIOŁ Oczekując dnia narodzin, chłopiec zwraca się do Boga: Jutro posyłasz mnie na ziemie, ale jak ja tam będę żył? Jestem zbyt mały i bezbronny?” Bóg odpowiedział: “Spośród wielu aniołów wybralem jednego dla Ciebie. Twój anioł będzie czekał na Ciebie i zaopiekuje się Tobą.” Chłopiec pyta dalej: Ale powiedz co będę tam robił? Tutaj w niebie nic nie robie, tylko śmieję się i śpiewam ze szczescia.” Bóg odpowiedział: “Twój anioł będzie śpiewał dla Ciebie i będzie się do Ciebie uśmiechał każdego dnia. Bedziesz czuł jego milość, a nieogarnione szczęście wypełni Twoje serce.” Ponownie chłopiec pyta: “ Jak ja zrozumiem ludzi, ktorzy będą mowić do mnie nieznanym językiem? Bóg odpowiedzial: “Od twego anioła usłyszysz wiele cudownych i serdecznych słów, jakich nigdy nie słyszałeś. Z wielką cierpliwością i troską będzie Cię uczył jak je wymawiać.” Chłopiec zapytuje: “A co powinienem zrobić, gdy zechce porozmawiac z Toba?” Bóg odpowiedzial: Twój anioł złoży Twoje rączki i będzie się modlił z Tobą.” Chłopiec zastanawia sie: “Słyszałem, ęe na ziemi jest wielu złych ludzi. Kto mnie przed nimi obroni?’ Bóg odpowiedział: Twój anioł będzie Cię bronił, gotowy oddać życie za Ciebie.” Mówi chłopiec: “Ale na zawsze pozostanę już smutny, bo nigdy Cię już nie zobaczę.” Bóg odrzekł : “Twój anioł zawsze będzie Ci o mnie mówił i pokaże Ci drogę, którą wrócisz do mnie, chociaż ja i tak zawsze będę przy Tobie.” W niebie zapanowala cisza, a na ziemi dały się słyszeć głosy i wtedy chlopiec pospiesznie zapytał: “Boże, jeśli już muszę opuścić niebo, to powiedz mi jakie jest imie mojego anioła?” Odpowiedział mu Bog: “Jej imie nie jest ważne. Będziesz ją wołał po prostu – MAMO

PIEKNE PRAWDA???????????

Dziekuje mezu Kallusi za informacje trzymam kciuki aby Kallusia wrocila szybko do zdrowia pozdrawiam.

Tamarunia przykro mi z powodu dziadzia:( to smutne.
Wiesz piszesz ze Hafsa ma takie biale na dziaslach wlasnie u Briana tez cos takiego zobaczylam(pisalam o tym we wczesniejszych postach) i mi tez sie wydaje ze to zabkowanie(choc nie jestem pewna)bo wpycha tam paluszki lub gryzie gryzaczka myslalam ze jeszcze mamy czas na zabkowanie dlatego mnie to dziwi:)

Widze ze dzis nasze forum cichutkie.
POZDRAWIAM I SLE CIUMASKI.

Do góry