reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Moja mama juz jutro przyjezdza i bedzi z bnami 2tygodnir:) fajnie, mam nadzieje, ze babcia tam sama zupelnie nie zostanie i ktos zawsze odwiedzi:)
Moja mala w koncu zauwazyla swoje raczkia , w zasadzie to ona caly czas juz od miesiaca okolo lize je, gryzie, a juz od 2ch dni patrzy na nie co wyglada bardzo bardzo bardzo fajnie:) a juz w pt jedziemy na szczzepienie:( jej dziewczyny z doswiadczeniem, na 3ej tez tak placza dzieciaczki??????
Dorcia alez ty sie zmienilas, wygladasz swietnie i tak baaaardzo mlodziutko!!!!!!!!!Jk Cie widzialam ostatnoio to i tak wygladalas mlodo a teraz to jzu w ogole nastolatka!
Maxin wlasnie zgadajmy se na gg:_) aha no i we wniosku o pesel co pisalas w rubryczce z adresem?jak to jest w koncu?
Kasiunia, ja sie jezyka uczylam jeszcze w polsce w szkole pootem na kursach, a juz w Anglii szlifowalam na zywo z mezem i troche w szkole, tutaj jest mozliwosc uczenia sie ang za darmo- ESOL
Izusia Twoj maly juz wcale nie jest takimaly:) super z was rodzinka:)

koncze juz bo mala sie obudzial, nie da rady spac w upaly:(
a to swieze zdjatko:)

papatki

Hej babeczki!Uf jak goraco, nawet z Oskarkiem nie wychodze na pole dopiero popoludniu jak sie troszke ochladza, bo bardzo meczy go taka pogoda.Dxis prawie cala noc nie spal tylko marudzil, wiec ja tez nie spalam .Usnal dopiero nad ranem.I dzis calyd zin spi i budzi sie tylko na jedzonko.Ja tez chwile sie zdrzemnelam w polodnie bo oczy same mi sie juzx zamykaly.Dzis bylismy na wazeniu i znowu 260 gram w gore i maly wazy juz 6100, hehe!Jale jest zdrowiutki i skora na buzce nareszcie sie poprawia.I jest juz milusia a nie taka szorstka jak na poczatku.
Evoska-czy baba jaga wie ze niedlugo powiedz jej bye bye?Dosc juz tego wykorzystywania, zwlaszcza w taki upal wyobrazam sobie jak ci ciezko:)Trzymaj sie kochana!
Kallusia-ja mialam znieczulenie zewnatrzoponowe i bardzo jestem zadowolona.Poprosilam o nie gdy bole byly juz nie do wytrzymania.A po porodzie to musialam tak ok 3 godzin czekac az znieczulenie przestanie dzialac i bede miala czucie w nogach.Ale pewnie to tez indywidualnie zalezy, u ciebie to moze n trwac krocej.Ja rodzilam 16 h.Bardzo sie balam porodu a okazalo sie ze nie bylo tak zle.A i ja bylam nacinana bo mi malego kleszczami wyciagali.Ale jestem zadowolona bo ladnie mnie zszyli i po 2 tyg juz nic nie czulam a po 3 juz praktycznie nie bylo sladu.Poczytaj na wczesniejszych stronkach opisywalam swoj porod wiec jak masz ochote wiedziec jak to u mnie wygladalo to poczytaj.I nie boj sie , bedzie dobrze.Ja myslalam ze wszystkie kobiety moga rodzic ale nie ja bo to takie straszne a tu sie okazalo je nie jest tak zle a teraz po dwoch prawie meisiacach juz wogole zapomniala ze rodzilam.Wogole zapomina sie o tym wszystkim co nieprzyjemne w czasie porodu gdy klada ci dzidzie na brzuchu.Wtedy sa tylko lzy szczescia!!!
Dorcia-slicznie wygladasz, zgrabny brzusio:)I jaki przystojniacha z twojego synka:)
Buzki dla cale reszty mamusiek!

ufff nadrobilam czytanko

dziewczyny ale mamy piekne dzieciaczki na naszym forum!!!

dorcia- piekny i pokazny brzucholek, a Patryk o przystojniacha jakich malo, super zdjecia ;D ;D ;D

izusia- ale slodki jest Oskarek i chyba naprawde marzy o mleczku na jednym ze zdjec ;D, minka sama za siebie mowi, wszystkie fajne foteczki i fajoska z was rodzinka ;D

Tamarunia - ale masz fajnie ze mama przyjezdza, pewnie nie bedzie mogla nacieszyc sie swoja piekna wnusia, ale jest piekna ;D ;D

kalusia- ale masz fajoski brzucholek i ja tez sie pisze nad morze koniecznie nie zostawiajcie mnie w tym skwarze!!!!!!!!! ;D ;D ;D

Anya- a Josh to jest nie tylko sprinter ale i swietne minki robi i moze aktorem zostanie ;D ;D ;D, superasne zdjecia

Maxin- ach powodzenia w szukaniu wakacji, ja zrezygnowalam z wakacji bo sie troche boje leciec w ciazy ale za rok odbijemy to sobie napewno, i pojedziemy cala rodzinka ;D ;D ;D

Evoska- skarbie jak tam bo ja juz czasem mysle ze nie dobrne do przyszlego tygodnia ciagle mysle o 28 ze to juz ostatni dzien a taki upal dzis byl ze bylam na basenie sama bez ciebie bo juz nie dalam rady wytrzymac i moczylam sie przez 2 godz ;D ;D ;D ach

Lwica, Magda- kobitki nie macie czasu nic napisac hmmmm, opalacie sie pewnie hmmm ;D ;D ;D, jak nasze dwa szkraby Olivka i Olivier skrobnijcie cos ;D

Martuska -co u ciebie jak tam Alus sloneczko nasze ucaluj go ode mnie :laugh:

a u nas dobrze nawet Martusia tylko wieczorami fika sobie a w dzien chyba ma dosyc upalow jak ja, bo nic nie robi he he :laugh:

podrawiam wszystkie mamulki i dzieciaczki i fasolki i groszki ;D ;D ;D

Witam ponownie :)
Oj coś widzę, że chyba nie wyciągnę od Was informacji na temat kosztów utrzymania rodziny z małym dzieckiem w UK. No trudno jakoś sobie poradzę ;)
właśnie znalazłam na noworodku wątek pytań do mam w UK :)

kasiula matula powodzenia w podjęciu decyzji!

aha sliczniaste zdjęcia widziałam :)

Izusia śliczny Oskarek!!!!

Dorcia brzusio cudo!!!a starszy synek przystojniak!

witam was,juz prawie 10 a i tak grzeje ja mam dosyc
kallusia-masz racje moj synek nawet na zdjeciach wyglada na rozrabiake
evoska-piszesz ze wygladam na 19 ale zato jaka potezna hihi
tamarunia-wszyscy zawsze mowili ze mlodo wygladam i dziwili sie jak moge miec tak duzego syna(ale to chyba dobrze),fajnie ze przyjezdza twoja mama ja nie moge doczekac sie mojej a przyjezdza 11 sierpnia,
sliczna masz corcie a na zdjeciu ma takie fajne zdziwione oczka
izusia-oskarek niezle rosnie juz jest z niego kawal faceta hihi
a na tym drugim zdjeciu widac spojrzenie ktorym bedzie wyrywal dziewczyny
maja33-te upaly to wykanczaja wszystkich ja kazdego dnia mam nadzieje ze bedzie chlodniej (takie moje naiwne myslenie)
kasiula matula-ja jeszcze nie nauczylam sie angielskiego a to tylko z mojego lenistwa.jezyk jest naprawde potrzebny teraz mi glupio ze moj siedmiolatek musi mi wszystko tlumaczyc,masz jeszcze czas wiec radze sie uczyc

niedosc ze dzisiaj tak goraca to jeszcze stukneli nam samochod pod szkola ale naszczescie ttylko troche ztylu
pozdrawiam wszystkie mamuski dzidziuski i okraglutkie brzuszki

kapkaa-ja juz pisalam ze nie bardzo moge pomoc ,pamietam ze kiedys juz ktos pytal o to na farum moze przejrzyj poczatkowe posty
pozdrawiam

Dorcia dzieki :) wiem, że na razie nie orientujesz sie w cenach pieluch itp ale niedługo to się zmieni ;D

Znalazłam już wątek w którym na pewno znajdę pytania na moje odpowiedzi :)

Uff dobrze Wam , że decyzje o wyjazdach macie za sobą!!!
Pozdrawiam

reklama
Witam Mamusie!
Troszke tu nie pisalam poniewaz ciagle musialam byc z Brianem i moje oczy musza juz byc na okolo glowy.Nasz Synus zaczyna sie sam podnosic a wyglada to dokladnie tak jakby chcial zrobic mostek podpierajac sie nozkami.

Dziewczyny sliczne brzuszki macie!zdjecia przecudne :)

Dziekujemy za mile komplementy ;)

Kasiula Matula widze ze odnalazlas watek :laugh: super ze jestes z nami Witaj!

Kapka mysle ze utzrmanie dziecka na zarobki angielskie wcale nie jest takie drogie.Jesli chodzi o pampersy pampers kosztuja ponad 3funty ale sa pampersy ktore nazywaja sie Boots NEW BORN extra!i bardzo podobne do orginalnych pampersow kosztuja 2funty.W sklepie Boots sa rozne promocje czasami za cene jednej paczki pieluch mozna kupic dwie :laugh: jesli masz jeszcze jakies pytania to pytaj chetnie odpowiem jesli bede mogla.

Maxin no wlasnie sami musimy wyremontowac mieszkanie.

POZDRAWIAM WAS WSZYTSKIE I SLE CIUMASKI.

P.S.tylko tylwe moge dzis napisac jesli kogos pominelam to przepraszam ale ostatnio zakrecona jestem wiec pytajcie jeszcze raz jak cos teraz juz bede czytac czesciej wasze posty.

Do góry