reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

maxin78 pisze:
Maxinka+Natalinka= London/Turnpike Lane (polnoc 2/3strefa)
Evoska+Rocco=London/West Kensinghton (pd-zach 1 strefa)
Maja+fasolka=London/West Kensinghton
Martuska+Alus=London/Croydon
Beta+Tomcio+fasolka=London/Twickenham(SW strefa 4)
Ivonek+Julcia=Staines(Surrey)
Anya+Josh=Brighton
Izusia+Oskarek=Leigh
Tamarunia+Hafsa=Londyn/Hackney(Upper Clapton-2strefa)
Cela+Wojtus=Hastings
Malwanka+Tosia=Camberley ( Surrey)
Kallusia+Julcia=London/Bermondsey(poludnie 2 strefa)
Malvina+Maia=London/Walthamstow Village(polnocny wschod Londynu- 3 strefa)
Ara+Marcelek=London/Hounslow
Lwica+Olivierek=London/Hanwell
Magda+Olivka=London/Hanwell
Maggusia+Brian=?
Shirin=London/Hounslowe
Pandorka= Manchester
Zuzia24+Zusia= Manchester
Agnes2606+Karolinka=Nottingham
maxin78
w liscie forumowiczek jeszcze kogos zabraklo ;) a mianowicie mnie Vezyrka czyli przyszlego meza Pandorki :) Pozdrawiam

reklama
Witam, bylismy dzisiaj na pierwszym szczepieniu i Karolcia strasznie płakała :-[ aż się sama przy niej popłakałam, to naprawde jest straszne, a a miesiąc kolejne szczepienie :-[ Teraz jest sbardzo marudna, nie wiem czy to z powodu szczepionki, śpi mi tylko na rękach jak odkładam do łóżeczka to od razu płacze.

Martwi mnie troszke to , ze dzieciom nie podaje sie tu witaminki D3, wydaje mi sie ze mała ma troszke zapadniete ciemiączko, nie wiem czy to z niedoboru witaminki czy z odwodnienia ???

Vezyrek hehe bo tutaj dziewczyny nie wpisuja mezow tylko dzieciatka np Maxin+Natalka i skad sa :)
ale witamy cie bardzo serdecznie to swietnie ze do nas zagladnoles!i oby czesciej.pozdrawiam.

Agnes2606 pisze:
Witam, bylismy dzisiaj na pierwszym szczepieniu i Karolcia strasznie płakała :-[ aż się sama przy niej popłakałam, to naprawde jest straszne, a a miesiąc kolejne szczepienie :-[ Teraz jest sbardzo marudna, nie wiem czy to z powodu szczepionki, śpi mi tylko na rękach jak odkładam do łóżeczka to od razu płacze.

Martwi mnie troszke to , ze dzieciom nie podaje sie tu witaminki D3, wydaje mi sie ze mała ma troszke zapadniete ciemiączko, nie wiem czy to z niedoboru witaminki czy z odwodnienia ???

Agnes2602 dzieciaczki po tych szczepionkach sa marudne to normalne i przestraszone.Najlepiej zrob jej ciepla kompiel wymasuj maluszka poprzytulaj i podaj paracetamol jak masz w plynie dla dzieci.
Mnie tez martwi ta witamina D3 i nie wiem czy ja nie sprowadzic z Polski tylko jak?z tylu Brian tez jeszcze nie ma twardej glowki dlatego tez jestem zmartwiona tym!
Niektorzy mi mowia ze anglicy sa tu tak wychowywani i nic im nie jest wiec naszym dzieciakom tez nie bedzie ale mnie i tak to nie uspokoilo.

Maggusia
ale ze mnie gapa ;) :laugh: tak to jest z facetami ;) nie pomysli i hlapnie ;) hihihi
to zwracam honor. a co do zagladania to zagladam nawet kilka razy dziennie tylko zadko cos pisze bo moja Pandorka okupuje wtedy kompa i to forum ;) (a ze teraz poszla do pracy na 6 godzinek to korzystam)
pozdrawiam

Vezyrek witamy jestes naszym rodzynkiem ;)zaden maz tu nie pisze,hi,hi,hi ale zapraszamy
Agnes2606 ja tez sie ta wit,D3 martwilam wiec z kraju maz przwiozl mi i podaje malej,a po szczepieniu bidulka bedzie marudna,potrzebuje duzo ciepla i przytulania ;D

Karolinka jest bardzo marudna :-[ dałam jej paracetamolu w syropku i chyba jest troszke lepiej, ale martwię sie o nią. Zobaczymy co będzie, bo podobno dzieci mogą i 3 dni byc takie marudne po szczepieniu.

Witam :)

Dziewczyny pomocy !potrzebuje rady ;)
Mój mąż złożył wniosek o child benefit. Dzis przysłali o uzupełnienie : czy dziecko mieszka z nim w UK? i jak długo?
Wyczytałam kiedys tam na różnych forach, że ten zasiłek należy sie każdemu kto mam dziecko i pracuje legalnie w UK.
To dlaczego teraz takie pytania????
No i co odpowiedzieć?
Wrrr nie lubie takich sytuacji bo nie cierpie kręcić. Z drugiej strony mąż pracuje legalanie , płaci podatki. A ja tutaj nie pobieram żadnych zasiłków!
Może umiecie mi pomóc???

reklama
Kapka nam tez takie cos przyslali,poprostu wypelnij formularz i napisz parwdziwe daty,on chcia tylko wiedziec,od kiedy tu jestescie od kiedy jejs dziecko i czy macie zamar zostac,poniewaz jestesmy z Polski to nam sie nalezy ten benefit,a oni wysylaja papier,aby wiecej sie dowiedziec.Napisz,ze macie zamiar tutaj zostac,bo z tego co pamietam to gdzies jest tam podobne pytanie ;D Nie martw sie na 100% dostaniesz ;)

Do góry