reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witajcie!
Dzis nawet noc byla przespana hura!nareszcie :)
Obudzil sie pare razy na mleko ale tak to bylo ok.
Teraz lezy w lezaczku i bawi sie tak fika nogami ze szok az mum skarpeteczki pospadaly :laugh:
Wogole to Brian tak mi wyrosl z ciuchow ze mam sterte do odlozenia no i musimy wybrac sie na zakupy.Ostatnio kolezanka poddala mi pomysl zeby mu kupowac szpiochy bez nogawek.Wlasnie takie jedne mam z polski no i juz bardzo dlugo je ma zakladam tylko skarpeteczki do nich i jest swietnie!
Tylko nie wiem czy w anglii takie dostane???????orientuje sie ktoras z was moze????????

Maxin dziekujemy za komplemenciki ;) Brian raczej usypia mi sam w lozeczku ale sa dni kiedy on chce zebym go polulala jest tez tak zle wloze go do lezaczka dam kocyk i smoczka i po chwili zabawy (wibracji ogladania swiatelek i zabawek) sam zasnie.No ale smoczek w buzi musi byc i kocyk przy nosku to podstawa!
Brian sam czasami wyrzuca smoczek bo go nie chce ale pare razy budzi sie w nocy zebym mu go wlozyla no i niestety musze wtedy wstawac.Mysle ze jakbym mu zabrala smoczusia to i tak jakby sie obudzil musialabym mu go dac.
Maxin a twoja corcia jak zasypia?

Pozdrawiamy i slemy ciumaski :)

reklama
czesc laseczki

maggusia- ale ci wspolczuje z tymi sasiadami ach, az mnie to przeraza ja tez zlozylam o mieszkaniei ciekawa jestem kiedy dostaniemy i wybralismy sobie dzielnice i mam nadzieje ze nie bedzie zle, ciekawe jak policja zalatwia takie rzeczy jesli ktos zachowuje sie jak twoi sasiedzi, ale gdybys zlozyla na nich skarge idac na policje, a nie wzywala i ch na akcje to moze twoj sasiad nie zorietowalby sie ze to ty, i moze zrobili by z nim pozadek i jesli on tak jak wy dostal to mieszkanie to moze by go postraszyli ze jak sie nie uspokoi to go wysedla, przeciez musza cos z tym zrobic, ach zycze ci zeby wszystko dobrze sie skonczylo i zeby wam juz nie przeszkadzal ten dran

a zdjecia brianka sa cudowne widac od razu ze mu smakuja te papki he he, jest slodziutki :D :D :D

maxin- twoja ksiezniczka jak zwykle piekna ho ho ho ;D ;D

agnes- och moze jeszcze przezywala szczepionke, kochana zalacz foteczki ;D ;D, bo my tacy nalogowcy troszke ;D :D

a u nas ach wczorajszy dzie a raczej wieczor byl strasznie dluuugi pojechalysmy z Evoska na ta yoge tzn chcialysmy, bo zanim tam dojechalysmy i nie moglysmy trafic na wlasciwy adres i wszystko bylo tak daleko ze w koncu zle zrezygnowalysmy i Evoska ma sie dowiedziec u swojej poloznej czy nie ma czegos blisko na kensington bo naprawde nie ma sensu tak daleko ach, wrocilam tak wykonczona ze tylko przytknelam glowe do poduszki od razu zasnelam i obudzilam sie po 10, wszystko mnie bolalo ze zmeczenia, ale dzis juz czuje sie o wiele lepiej czlowiek wyspany najedzony z ciaglym dostepem do toalety od razu inaczej sie czuje he he he

pozdrawiam was kobitki i trzymajcie sie pa

witajcie dziewczyny
cichutkie to nasze forum sie teraz zrobilo,czytam was codziennie ale tak jakos trudno mi sie zebrac zeby cos napisac krzeslo przy kompie mam strasznie niewygodne i poznie tylek boli
zaczelam juz odliczac dni do porodu noi nie moge sie doczekac, w sumie to jeszcze nie jestem gotowa bo nawet lozeczka niemam ale i tak wolalabym juz byc po i tulic swoje malenstwo w ramionach ;D
a pozatym czuje sie swietnie,nic mnie nie boli nawet noce przesypiam ta pogoda jest swietna (jak dla mnie)

my tez skladalismy dokumenty o mieszkanie prawie 2 lata temu i tak naprawde po roku dalismy sobie spokoj tzn. stracilismy nadzieje fakt ze my chcielismy dostac mieszkanie w okolicy w ktorej teraz jestesmy a tych ofert bylo bardzo niewiele wiec sami sobie zawezilismy krag i mielismy male szanse powodzenia podobno w kazdej area jest inaczej
zycze zeby wam sie udalo

pozdrawiam was mocno papa

Witajcie! :)
O i nareszcie troszke wiecej postow ;)

Maja z tego co wiem to chyba na tej dzielnicy ma kazdy z urzedu mieszkanie.Wlasnie tak myslimy czy jak zadzwonimy to koles nie pomysli ze to my?
W sumie oprocz nas jeszcze taka babacia kiedys z naprzeciwka zwrocila mu uwage to ja powyzywal!nawet wtargnol na jej podworko palant.
Maja i Dorcia dobrze zrobiliyscie wybierajac sobie dzielnice no ale my jestesmy teraz takiego zdania ze Anglia pelna jest debili popatrzcie np w autobusach w sklepach itd jakie maja zachwoanie ludzie gadajacy do siebie wymachujacy rekami czy to jest normalne nie?tutaj chyba jak nikt nikomu nic nie zrobil tzn nie pobil czy cos takiego to nie zamykaja takich ludzi.Znow polcjanci tu sa tacy ze spisza tylko raport i tyle.
Wiec ja stwierdzam ze wole mieszkac kolo starszych ludzi (babc i dziadkow siedzacych w oknach i wiedzacych co robie).
Dzis o godzinie 6:00 rano puscil nam muzyke hiphopowa na caly regulator myslalam ze go zabije!dziala mi normalnie na nerwy bo Brian wtedy sie obudzil musialam stac przy lozeczku na pol spiaca.

Maja a to mialyscie przygode z Evoska haha no ale przynajmniej dzien szybko zlecial :)hehe dostep do wc musi byc w waszysm stanie koniecznie! ;D a jak ie czujesz Maja? a Evoska? juz jestescie po zakupkach dla bobaskow? :)

Dorcia jeju jeju ty juz niedlugo bedziesz miec swoja Kruszyneczke!to takie ekscytujace ::)
No to zaczyna sie niezle odliczanie :)
Zycze ci udanego porodu zeby bylo wszytsko super!i nie bolalo tak bardzo ;)pisz do nas duzo o swoim stanie bo to tuz tuz i teraz juz bardziej sie martwimy.
No a te piec dnio to tak szybko zleci ze niedlugo zobaczymy twoja fasoleczke na forum(zdjecia.
Czekamy czekamy z niecierpliwoscia :)

Maxin gdzie sie podziewasz?Korzystasz ze slonka bo nam wyszlo hehe? ;)

Mykam do Briana bo rozrabia w lozeczku takie fikolki odchodza ze hej!

Ciumaski :)

P.S. dziekujemy za komplemenciki jeszcze raz :laugh:

Hejka jestem ,jestem Maggusia ;D U nas slonca nie ma jest wietrznie i pochmurno,az nie chce sie wychodzic ::) Dzis troche nieprzytomna jestem,mala w nocy co pare godzin sie budzila,dzis zprobuje zastosowc plan z Jezyka Niemowlat,moze sie uda.A budzila sie chyba dlatego bo byla glodna,a moje mleczko chyba juz jej nie wystarcza,bo tylko nacami ja karmie piersia i pewnie jej malo,tak mysle,bo je 10-15mni i zasypia,A CYCE NIE CZUJE ABY BYLY PELNE ::) Pewnie dlatgo,ze tylko w nocy jej daje cyca to mniej produje sie mleka.A ty Maggusia wciaz karmisz piersia????Natalka sam nie zasnie,musze ja lulac az padnie,czasmi w lozeczku sie budzi wiec na chwilke daje jej smoka,glaskam i zasypia,ale chciala bym ja nauczyc aby sam zasypiala,bedzie trudno,ale od dzis probuje ::)

Maja wy to zawsze jakies przygody macie,szkoda,z nie dotarlyscie na miejsc,moze nastepnym razem,teraz juz nie parcujsze wiec na peno lzej i upalow nie ma.Ale ogolnie jak sie czujesz.

Dorcia no to juz tuz tuz,super juz niedlugo bedziemy ogladac slicznego bobaska jestem ciekawa co urodzisz,ale cos mi sie czuje,ze dziewczynke!!!!Macie juz wybrane imiona????

Evoska brak cie na forum!!!!!!!!!!!!!!!!!Zawsze sie usmielam jak czytalam twoej posty,wracaj do nas ;)

A inne kobietki to chyba sie wakacjuja,bo nic nie daj znac

ok uciekam cos gotowac,papa

buziaki

Maxin ja nie karmie piersia dlatego ze dostalam mleo piec dni po porodzie i Brian przyzyczail sie do butelki pare razy probowalalm go przystawiac ale byl tak glody ze az wrzeszczal no i stwierdzilam ze nie bede Malca meczyc.Karmie go mleczkiem modyfikowanym SMA GOLD1 takie zolte narysowany jest na nim kurczaczek ale chyba zaczniemy stosowac SMA2 takie niebieskie dlatego ze ostatnio w nocy Brian wypil mi az trzy butelki ktore maja ponad 200ml ::) dziewczyny z watku marcowego poddaly mi tez pomysl zeby do tego pierwszego mleczka dodac kaszke dla niemowlat lub sama ja podac rozrobiona na noc podobno dziecko sie tym naje i potrafi czasami przespac cala noc tylko ze ja nie znam sie na angielskich kaszkach mam tu sklep polski tam jest kaszka bebiko.
W sumie zaczelam wprowadzac Okruszkowi papki i juz je mi ladnie nawet caly sloiczek potrafi zjesc :)
Chyba bede musiala mu robic plan jedzenia.
Ja jezyk niemowlat zaczne dzis czytac jak poloze Briana spac bo nie mialam jeszcze czasu.
No ladnie ci corcia dala popalic dzis w nocy hehe to pomysl teraz Maxin jak ja tak mam prawie co oc ze musze do niego wstawac no ale dzis bylam zadowolona bo prawie cala przespal :)
Moze i ty Maxin zaopatrzysz sie w kaszke jak coreczka ukonczy cztery miesiace bedziesz wtedy tez mogla podawac papki o ile Natalka nie bedzie na cycusiu(podobno to roznica jak dziecko jest na mleku modyfikowanym a na cycusiu ze pozniejpodaje sie papki ale nie wiem trzeba byloby poczytac).

Czesc Dziewczyny!!
Duuuuzo czytania... ;D  a tu czasu za duzo nie ma

przeczytalam tylko jedna storne i juz zauwazylam pewne zmiany na forum : Maggusia zrobila sie bardzo aktywna a znikla Evoska, Maxin dzielnie dotrzymuje kroku  ;D  no i pojawilo sie sporo nowalijek - witam goraco

Powiem wam ze z takim mykajacym szkrabem ciezko usiasc przed kompem - na szczescie padla mi dzisiaj wczesnie ( co zapewne oznacza pobodke o 5rano!!) .

Bylismy sobie z Edem na wczasach ( takie fajne polskie slowo  ;)  ) na wyspie Man (Isle of Man) - tam wlasnie urodzil sie Ed- bylo cudownie - udalo nam sie uciec przed londynskimi upalami. Wyspa piekna, ale jak juz pada to konkretnie - 5 min i jestes przemoczona do suchej nitki  :laugh:
A juz za tydzien do Polski - Hurrrra!

Pozdrawiam wszystkich mocno: mamusie oczekujace Maja Evoska Dorcia oraz czuwajace po nocach Maxin, Maggusia, Izusia  i wszystkie niewymienione kobialki  pa pa

Acha i oczywiscie DUZA buzka dla Alusia z okzaju 1 Roczku

PS.Moja mala fasolka /or groszek juz zaczela baraszkowac w brzuszku !!!! ale fajnie!!

Witajcie dziewczyny, ja tylko na chwileczkę i zaraz zmykam spać. Karolinka mi nieźle dała dzisiaj popalić, chyba ją brzuszek bolał, zasnęła dopiero przed chwilą i śpi słodziutko w swoim łóżeczku :laugh :)
Maggusia i Maja postaram sie wkleic jakieś zdjęcia mojego szkraba jak tylko się nauczę, bo narazie nie wiem za bardzo jak to zrobić :D ale obiecuje jak tylko znajde chwilkę, ze cos wkleje

Pozdrowionka dla wszystkich, trzymajcie się cieplutko, papa ;)

czesc kobitki

maggusia- chcialabym ci pomoc ale kompletnie nie wiem jak i co ci doradzic z tym sasiadem :mad: mam tylko nadzieje ze bedzie lepiej

maxin - kochanaja tez chce ta ksiazeczke o jezyku niemowlat chetnie bym ja sobie poczytala ;D ;D

beta- no prosze wyspy hmmmm ale mialas fajnie 8), i jeszcze do polski, zycze ci wspanialego wypoczynku he he, a wyobrazam sobie Tomcia w akcji he he, widzialam jaki potrafi byc ruchliwy, usciskaj go i ucaluj go ode mnie ;D ;D ;D gratulacje ruchow malenstwa ale fajnie ho ho

agnes- podpowiem ci ze najlatwiej jest wejsc w opcje dodatkowe i tam zmniejszone zdjecie dolaczycja tak zawsze robie i nawet mi wychodzi ;D

dorcia- dobrze ze u ciebie wszystko ok, jejku ja juz mysle o porodzie a co dobiero ty jak juz tak bliziutko, ale fajnie juz niedlugo bedziesz miala malenstwo w ramionach ach jakie to piekne

my czujemy sie dobrze, martusia moja tancereczka fika jak tylko moze ;D ;D

pozdrawiamy wszystkie mamuski i fasolinki i groszki i dzieciaczki

reklama
Witajcie Mamusie!
Dzis w nocy znow malo spalismy.Na dodatek Brian byl taki lapczywy na mleko ze pozniej go bolal brzuch o 3:00 nad ranem i zwymiotowal na mnie.Musialam go masowac i uspokajac a on az piszczal!
Wiec dzis ide po kaszke i papki jakies zeby go bardziej najadac do syta bo budzi w nocy caly czas nas.

Maja wiesz wszedzie sa jacy debile w tej anglii :) chyba bedziemy musieli tolerowac tego idiote.Wczoraj pomalowal sobie plot ktory siega az do nas w sumie to mamy wspolny plot i oznaczyl kreska dokad jest jego haha no i smiac mi sie chcialo.

Beta no ale mialas piekny wypoczynek wyspy(prosimy o zdjecia jesli masz) :) i jeszcze do Polski jedziesz ale swietnie!
Jeju czujesz juz ruchy?to takie wspaniale gratulacje!

Agnes wklej tak jak opisala to maja ;D

No dobrze teraz mykam sie szykowac na miasto bo dzisiaj to duzo roboty nas czeka jechanie tu tam.
Ciumaski dla wszytskich i pozdrowienia. ;)

Do góry