reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam,bylysmy na wazeniu i sokrotka ma juz 5500,fajnie przybiera.Od wczoraj stosuje notatki co do Latwego planu,abu zebrac informacjie jak to moj szkran ma w ciagu dnia pewnie rzeczy poukladane,no i juz dzis stwierdzam,co zreszta zauwazylam juz odj jakiego czasu,ze regularnie zasypia o pewnych porach,no wiadomo,15min w ta czy w ta,je rowniez co 3h.Wiec powoli rytynka sie wyrabia.W nocy zasnela wczoarj sam,oczywiscie nie bez walki,pare razy ja podnosilam i kladlam jak juz sie uspakajala,az w koncu usnela,potem o polonocy podczas snu ja nakarmilam i tak przespala do 4.40 czyli 8h,wiec dzis powtorka.No ale nie obylo sie bez porannego placzu bo od 4.40 godzine nie spala.ufff dzieciaki coooooo........
A ja osoatnio wyslalam tak dla sprwdzenia meila z fotkami Natlki do agencji BABY MODEL i nam odpisali,ze mala spelnia ich kategorie i sa zaineresowani!!!!POmyslismy z mezem i chyba sie zapiszemy,a co tam,Natka jest towarzyska,usmiecha sie do wszystkich,wiec moze jej sie spodoba i kiedys w jakiejs reklamie wystapi,albo w katalgu np.Nexta,hi,hi,hi,zawsze sobie tak marzylam,ze sprobowala bym swoej dziecko wypromowc,oczywiscie nic na sile,jak nie bedzie jej pasowac i bede widziec,ze cos jest nie tak to sie wycofam. sparwdzilam juz kilkanascie agencji i ta wydaj sie rzetenla i jest dosc znanaNo zobaczymy co to bedzie ::)

Maggusia z tymi kaszkami to tak wlasnie robilam,bliznaka ktorymi sie opiekowalam i pomagala,do melczka jedna lyzeczke aby zagescic.A ty co myslisz o tym jezyku niemowlat???????Och ci twoi sosiedzi ::) ::) ::)Oj biedny Brajnek,ale sie zmeczyl co,a ty przy nim,a twoj maz czasmi wstaje do niego,pomaga ci w ogole????!!!!!

Beta w koncu napisalas,tak walsnie myslam,ze na wakacjich jests.Milo slyszec,ze fasolka ok i juz sie rusza,a Tomcio to pewnie juz taki duzy,wklej fotki synka ,brzuszka!!!!!!A do karju jedziecie cala rodzinka???

Maja przeslij meila to ci wysle ta ksiazke,pomocna jest ;)

a mialam pytac mamusie,czy wy w cigu dnia kladziecie maluchy na drzemki do lozeczka???????

ok ide cos poczytac na majowka ;)

pozdrawiam was goraco i zycze milego wekendu
buziaki papa ;) ;) ;)

reklama
Czesc dziewczyny no i ty Nasz Rodzynku ;D
Ja wlasnie bylam ostatni dzien w pracy hurrraaaaaa :D Bylo cudnie :D dostalam karteczki i kilka-nascie :D ciuszkow :D Fajnie bylo ;) U nas wszystko dobrze tylko dalej necika nie mamy ;(
Co do mieszkanka consilowego to my tez sie ubiegamy ale aplikacje zlozylismy 3 tyg. temu i wczoraj mielismy wizytacje( mila pani przyszla i ogladnela nasze warunki i tyle nawet nie pytala o nasze zarobki ::) dziwne ) no i dzis albo jutro maja wyslac list do landlorda czy nie bylo z nami problemu i takie tam :p potem mamy czekac okolo 2-3 tyg. na zakwalifikowanie nas do odpowiedniego bandu ( sa 4. 1 to ci co najszybciej sie im nalezy a 4 najpozniej( my przypuszczalnie bedziemy w 2 lub 3 )) no i potem zaczyna sie bidowanie ( to ze dostaje sie niewiadomo jakie mieszkanko jest juz nieaktualne teraz dostaje sie gazetke albo na neciku siedzi i wybiera sie mieszkanko jakie przypadnie komu do gustu i sie biduje.Potem dostaje go osoba ktora spelnia dane kryteria :p no i tak dopuki nie dostanie sie czegos. Ale my jako ze jestem w ciazy powinnismy cos dostac szybciej ( jesli oczywiscie bedziemy dzielnie bidowac ;) ) Jesli nie a nasi landlordzi sprzedadza mieszkanie mozemy sie ubiegac o mieszkanie tymczasowe ktore MUSZA nam zapewnic (znaczy nie landlordzi ale panstwo ;).Moze to troche pogmatwalam ale stwierdzilismy ze sprobuemy a co !

Majus ciesze sie ze u ciebie wszystko wporzadku ;D ja tez chcialam sie wybrac na ta joge i basem ale jakos mi sie nie chcialo (aa tak samej to sie niechce ;) ) a moze wy byscie sprubowaly w St. Thomas hospital tam tez maja i jest dobre polaczenie chyba wszedzie ::) to jest ten duzy szpital obok Big Bena ;) fajnie by bylo chodzic razem ;D

Maxim Natalka jest cudna i z dnie na dzien wieksza ;) fajnie ze jedziesz sie poplazowac ;) wakacje to dobry wynalazek ;) ja planuje pojechac do polandu na 4 tyg. ale musze konczyc prace mgr wiec wakacji nie bedzie ;(

Maggusia Brajanek to juz niezle chlopisko ;) jest cudny i fajnego ma irokezika ;)

Dziewuszki koncze bo mi sie czas na neciku konczy
Pozdrowionka dla wszystkich mamusiek i staraczek no i Rodzynka ;)

Witam Mamusie!
Wczoraj nie mialam czasu aby wejsc na BB.
Bylismy na zakupach :)
Brian dostal od nas karuzele Puchatka z ktorej bardzo jestem zadowolona.Maly ciagle sie w nia wpatruje i bawi sie.Troche kosztowala bo 40F ale co tam ;)
W dzieciecych sklepach spedzilam pol dnia :)
Uwielbiam te sklepy poniewaz dziecko moze sobie polezec w lozeczkach i kazda mama moze zobaczyc co najbardziej podoba sie jej malenstwu.
Briana hustalismy na hustawce w Mothercare bardzo nam sie ona podobala a Maly az usnol niestety nie kupilismy mu jej bo przeczytalam w ostatnim momencie ze hustawki sa do 6-miesiecy czyli tak samo jak lezaczki.No a Brian juz ma tyle wiec chyba na miesiac tylko mialby ta hustawke a one sa dosc drogie zeby taka zabawke sprawiac tylko na miesiac czy poltora.Dlatego wole poczekac i kupic mu chodzik czy cos takiego a lezaczek ma wiec pobuja sie w nim.
Zrobilismy zapas papek i soczkow oraz kupilam kaszke na sprobowanie.
Jednak i tak bede musiala zmienic melko z 1 na 2 bo dosypalam lyzke kaszki do mleka no i pomoglo bo wypil tylko butle jednak to taka robota tu dosypywanie tego tamtego mysle ze kaszka moze byc jako nastepne wprowadzone jedzenia ale nie miesznka z melkiem(kaszka osobno jakos sniadanko a mleczko osobno).
Musialam sie tez zaopatrzyc w wieksze spiochy bo Maly tak mi rosnie ze szok tyle ciuchow juz nie moze ubrac bo za male ::)
Jeszcze kupilismy mu kubeczek drugi bo ten pierwszy mial dzydzek do ssania plastikowy a ten ma gumowy z adamsa zarabisty! ;)
I tak zakupy zeszly nam do 20:00 bo musialam sie wracac z domu do sklepu ktory jest od nas z 10min bo baterii nie bylo w karuzeli hehe a chcialam zeby Brian byl zadowolony a co oczy robil to szok :) i tupanie nozkami tak sie cieszyl.

Maxin ale swietnie ze corcia dostala sie na Modelke :) pewnie zawsze warto sprobowac wiem to z wlasnego doswiadczenia ja sprobowlalam i udalo sie!w Polsce bylam fotomodelka mam bardzo duzo zdjec na ktore czasami sobie patrze i wspominam no ale jednak na niektorych przyglupow trzeba uwazac.Jesli mowisz ze agencja jest godna zaufania to swietnie nie czekajcie tylko dzialajcie!
Jeszcze nie mialam czasu na "Jezyk Niemowlat"ale mysle ze dzis uda mi sie go przeczytac o ile Brian szybko zasnie.
Maxinko moj mezczyzna nie wstaje do niego w nocy wogole(troche mnie to zlosci bo pracuje od czasu do czasu)ale bawi sie w z nim w dzien choc ja ciagle przy ich zabawach musze byc to taki instynkt macierzynski lecz czasami jak odsypiamw dzien to razem sobie siedza lub ida na spacer do sklepu.A tobie pomaga maz??????

Kallusia o i ty bedziesz miec teraz urlopik ale fajnie widze ze mialas przyjemna prace i super ludzi bo te prezenciki to sa milutkie :) Kurcze nie wiedzialam ze az tak sie zmienily procedury concilowskie ;) to widze ze jest teraz o wiele lepiej.Zycze ci powodzenia w sprawie mieszkanka.

Pozdrawiam i sle ciumaski.

Czesc dziewuszki, ja tu mam cala mase nadrabiania ::)

Maxin dziekuje za link do formularza :-* Coreczke masz jak z bajki, sliczna z niej dziewczynka. Musze na poskojnie poogladac wszystkei zdjecia.
Karm piersia ile dasz rade, bo Natalka jeszcze malutka i przeciwciala od Ciebei jej sie przydadza. Nie wiem czemu karmis ztylko w nocy,ale jak zaczniesz jezcze w dzien, to laktacja sie poprawi i powinnas miec wiecej mleka. wazne tez zeby pic sporo plynow.

Co d zageszczaczy to ostatnio health visitorka powiedziala mi, zeby nei dodawac zadnych kaszek i kleikow tylko dzwac samo mleczko. Ja jej mowie, ze u mnie w karju to tak sie daje, a ona, ze tu tez tak kiedys bylo ale teraz juz nie ::) Szczerze to ja wszustkioe kaszki przywozilam z Polski bo tutaj tylko baby rice widzialam. nie wiem gdzie je znalazyscie :p :)

Ja Alka odstawilam od piersi dzien po urodzinach. Mleko powoli mi zanika. Teraz daje mu dwa razy sojowe SMA Wysoy. Goni moj synus juz perfekcyjnie. zaczal chodzic z poczatkiem 11 miesiaca. Jest przekochany codziennie uczy sie czegos nowego. W nocy jeszcez sie budzi z raz czasem dwa razy. Rano laduje w naszym lozku i tak dosypiamy do 7-8.

Betcie, Maxin i wszystkim ktorzy skaldali zyczenia Alkowi goraco dziekujemy za pamięć :-* :-* :-*

Moze juz dzisiaj uda mi sie zdjecia wkleic. kurde tyle chcialbym napisaaaac!!!!!

Ciekawa jestem co u was dziewczyny. moze powoli wroce do formy ;)

Dorcia o Tobei mysle nie raz, ze zniknelas nam na dluzej, ale juz jestes i nei moge uwoerzyc ze to juz 38 tydzien!!!! :o
Ten czas leci ak szalony!!

Beta ty juz 17 no normlanie jestem w szoku, ja to chyba przespalam 4 miesiace 8) :p No chcialabym tyle pospac :laugh: :D ;D

Ide sprzatac poki Aluszek moj spi :)

Hej laseczki ;D

martuska- koniecznie wklej zdjecia, i wielkie GRATULACJE ze Alus juz biega wow super ale teraz przypuszczam ze masisz miec oczy wszedzie i jeszcze jakies dodatkoe he he he

maxin- no no nasza mala modelka pieknie, napewno pomoze jej to w przyszlosci i moze nawet bedzie slawna modelka ho ho ho, bo z pewnoscia ma predyspozycje jest przesliczna ;D ;D ;D

kalusia- jeste w szoku jak u was to pieknie dziala ja zlozylam podanie o mieszkanie 22 czerwca poczym pani w okienku powiedziala miz e musze czekac 2 tyg na odpowiedz i do tej pory nic ani slowa nic nie wiem musze chyba tam isc i sie dowiedziec czegosm, fajnie ze jedziesz do polski troszke ci zazdroszcze ach tez bym chciala :)

maggusia- ale mialas zajety dzien tak zgadzam sie zkupy sa bardzo zajmujace my ostatnio wyruszylismy okolo12 a w domu bylismy przed 20 szok jak czas leci hmmmm

pozdrawiam serdecznie i sle buziaki

Witam Mamusie!
Widze ze kazda z was odpoczywa na weekendzie chyba :)
My wybralismy sie na spacer wracajac do domu patrzymy radiowozy policyjne i karetki cala dzielnica wyszla zobaczyc co sie dzieje.Idziemy w nasza uliczke a tam zaklajstrowane wejscia.
Wyszla sasiadka z naprzeciwka(taka mila babcia) i powiedziala policjantom ze my mieszkamy na gorze i czy mozemy wejsc do domu?policjant odowiedzial ze mozemy zapytalismy sie w miedzy czasie tej starszje pani co sie stalo a on na to ze murzyn z arabka klocili sie.
Jacys policjanci byli przebrani na bialo mieli klucze do domu i pobierali probki jeden nawet zakrwawione rece mial!I karetka odjechala podobno murzyn uciekla a z arabka nie wiem co sie stalo ale w ich ogrodzie wiele rzeczy jest poprzewracanych.
Powiedzielismy polcijantom ze nam tez grozil bo sie nas pytali.Policjanci krecili ich caly dom i ogrod na kamerze robili zdjecia.Dziewczyny normalnie ja tu truchleje ze strachu :mad:

Maggusia Dowiedz sie gdzie jest twoj rejonowy komisariat. Wybierz sie tam razem z mezulem i Briankiem . Opowiedz im cala ta sytuacje jak ci grozil i takie tam. Powiedz ze po tym co sie dzialo dzisiaj boisz sie jeszcze bardziej. Musza Ci zapewnic ochrone albo przeniesc w inne miejsce. Takie jest prawo.

Pandorka no my wlasnie nie wiemy co robic tak nam sie wydaje i z tego co slyszelismy jak sasiadka mowila do polcijanta ze murzyn uciekl.Wiec chyba ta arabke wziela karetka bo ona szybko odjechala.
No ale jak murzyn przyjdzie do domu to co to bedzie?On chyba jest poszukiwany no nie wiem co sie stalo.Wogole to chce wybrac sie do tej straszej pani zeby pozyczyla mi wiertarke bo musimy zalozyc sobie rolety bo ten murzyn ciagle nam swieci po oknach latarka!Moze jak pojde do tej starszej kobiety to nam opowie sytulacje.Wogole to policjant chodzil po sasaiadach i pytalsie kzdego czy ktos mial z nimi zamieszki ta pani powiedziala ze tez ja kiedys zwyzywal.Szkoda mi kobiety bo byla cala roztrzesiona i martwila sie o nas ze mamy takiego debila ktory mieszka pod nami a my teraz boimy sie z domu wyjsc!
Zaczelismy remonty i nie wiem czy stad sie wyprowadzac bo moze go zwina murzyna stad?

Ja bym sie wyprowadzila bo nawet jak murzyna zwina to i tak jest duze prawdopodobienstwo ze murzyn wroci ( ucieknie albo go wypuszcza). Ja bym sie na waszym miejscu zglosila na policje i poprosila o dyskrecje oraz zeby dali wam tlumacza to na spokojnie i bez nerwow opowiecie wszystko. Nie ma co czekac trzeba zadbac o bezpieczenstwo rodziny kochana.

reklama
Hej dziewczyny,uff znowu goraco,ale sie nachodzilam z mala,a ona tak ciezka,byla w nosidelku,wiec sie upocilam.Musze ja pochwalic bo ostatnie trzy noce piekne sam zaypia w lozeczku i spi od 8-12h SZOK,opracowalam chyba dobry patent,karmie ja podczas snu co 4h i spic przez to dlugo,bez problemu,bardzo sie ciesze,wczoraj juz o 20.00 spala ;)Obudzila sie radosna,a nie tak jazwesze z placzem,jest starsza i coeraz fajniesza,rutyna pomaga ;) ;) ;)A ja widze,ze z dnia na dzien chudne,dzis z tej radosci kupilam sobie bielizne,bo juz mam dosc tych stanikow do karmienia ::)Jutro sie widzimy,fajnie juz sie ciesze,w kocu poznam wasze sliczne twarze.

Maggusia,zakupy to frajda,ale jak meczaca frajda,ale udaly sie to najwazniejsze.Kurcze,ale dom wam sie trafil,az strach tym bardziej,ze macie dziecko,no ja na pewno tego bym tak nie zostawila,moze tak jak radzi padnora opowiedz wszystko policji,a poptem ,moze idzi do counsilu i popros,pytajac czy jest mozliwosc zmiany mieszkanai,wytlumacz,ze ty sie boisz tam mieszkac,sasiad to wariat,a przecierz ty masz dzicko,powiedz,ze ci grozil,wyzywal,troche ukoloryzuj historie i moze sie uda ::) ;)
Maggusia pokaz sowje foteczki z modeligu???!!!Fajna przygoda!!!!

Kallusia zycze powodzenia ,aby jak najszybciej weam mieszkanie przyznali ;D Mile zakonczenie pracy,a co robilas?????

Martuska twoj Alus to ruchwily dzieciak,wcale sie nie dziwie ,iz nie masz czasu na BB,ale fajnie,ze zagladasz,brak twoich rad na forum!!!!Super musi wygladac jak z raczkowani uczy sie chodzic,ja nie moge sie doczekac.....
A ja starm sie male podawac piers w ciagu dnia,ale sie meczy,wierci,placze,bo z butli latwiej leci,wiec jak jest glodna to wole dac jej sztuczne,bo jak juza placze to az duze lezki jej leca.No coz wybrala butle i nic nie moge zrobic,ale przez dwa miechy jadla wiec duzo dobroci dostala,wime ,ze to krotko,no ale coz swiat sie na tym nie konczy ::)

Pandorka,za niedlugo testujesz co,zycze abys zozbaczyla ukochane dwie kreseczki ;D ;D ;D Jednak dzieci to nie taka latwa sparwa,od poczecia po wychowanie ;D ;D ;D

A to foteczki mojego sloneczka
Moj zalotny usmiech ;D
laseczka1wo4.jpg

Zerkam co sie dzieje ;D
zerkam1ie9.jpg

Przygotowuje sie do pozowania ;D
alepozuje1hx9.jpg

UWAGA poza ;D
pozalaski1tq9.jpg

pozdrawiam papa
;D ;D ;D

Do góry