reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Patewka to bardzo szybko obserwujesz te zmiany, bo u nas to wychodzą z kolei bardzo późno, bo dopiero po 3 tygodniach.
Może spróbuj, na próbę odstawić tez łyżeczkę masła, a zamiast tego dac coś roslinnego? Ja dawałam oliwkę z oliwek, a później delmę niebieską (w kratkę, chyba jedyna bez masła)

reklama
AsiaKC a my to dodatkowo jeszcze z jednego terminu jestesmy :-D
ciekawe ktora pierwsza :-D

Czyli zamierzacie zapewnić nam emocje :-D super!! Ja obstawiam, że pierwsza urodzi się dziewczynka... :cool2:

Patewka - no koszmarna przygoda w tym sklepie... trzeba uważać na każdym kroku, musze sobie przypomnieć ekspresowo jak to jest... dobrze, że nic się nie stało!!
A z tą alergią, i tak trzeba najpierw wyleczyć zmiany, ale sama musisz zdecydować co wyeliminować... może ten Krauze powie coś mądrego..

Ciekawie będzie :-D

Ja baaardzo bym chciała urodzić przed. Tak do 15tego.
Jestem w tej komfortowej sytuacji że dwoje dzieci już urodziłam ok tygodnia przed terminem. :-) Więc mogę mieć cichą nadzieję (ale ciągle tylko nadzieję ;-) ) że tak będzie i tym razem.

Ostatnia edycja:
Ciekawie będzie :-D

Ja baaardzo bym chciała urodzić przed. Tak do 15tego.
Jestem w tej komfortowej sytuacji że dwoje dzieci już urodziłam ok tygodnia przed terminem. :-) Więc mogę mieć cichą nadzieję (ale ciągle tylko nadzieję ;-) ) że tak będzie i tym razem.

hehe i na pewno porod bedzie szybszy :-D
ja sie pewnie pomecze ze 20 godzin :-D z pierwsza dzidzią :-)

Hej Dziewczyny!
Dopiero teraz was dojrzałam :tak:
Całe życie mieszkałam w Wawie na Sadybie a od 5 lat mieszkam pod Wołominem!! Pierwszą córcię rodziłam w powiatowym w Wołominie i teraz chyba tez tak będzie (obym tylko trafiła na wolną salę do rodzinnego):-(
Pozdrawiam!

Witam ,
mam nadzieje, że o mnie nie zapomniałyście ;-)
sorry dziewczyny, że tak długo się nie odzywałam ale moja mała Zuzia pośpieszyła się na świat i urodziła się 10 listopada później spędziłyśmy tydzień z żółtaczka w szpitalu a teraz trochę czasu zajmuje mi się ogarnięcie ze wszystkim. Mam nadzieje, że teraz już pójdzie jak składka :)
A teraz szczegóły :
Zuzia 10.11.2009 urodziła się w 37 tyg 51 cm 2750 10 punktów

Postaram się nadrobić zaległości i częściej już do Was zaglądać
Pozdrawiam

Witam ,
mam nadzieje, że o mnie nie zapomniałyście ;-)
sorry dziewczyny, że tak długo się nie odzywałam ale moja mała Zuzia pośpieszyła się na świat i urodziła się 10 listopada później spędziłyśmy tydzień z żółtaczka w szpitalu a teraz trochę czasu zajmuje mi się ogarnięcie ze wszystkim. Mam nadzieje, że teraz już pójdzie jak składka :)
A teraz szczegóły :
Zuzia 10.11.2009 urodziła się w 37 tyg 51 cm 2750 10 punktów

Postaram się nadrobić zaległości i częściej już do Was zaglądać
Pozdrawiam

gratulacje :-D oczywiście że Cię pamiętam, ale jak Cię widziałam ostatnio to chyba byłaś grubsza niż teraz, hihihi :tak:
to już chyba wszystkie listopadówki warszawskie sie rozpakowały, możemy zacząć myśleć o planowaniu spotkanka ;-);-);-)

reklama
Serdeczne gratulacje dla Dziubaska i As-rem!!!!!!!!!

A ze mnie szczęściara bo u nas brak problemów z alergiami.

I jeszcze mi się przypomniało, że miałam się wypowiedzieć odnośnie anestezjologa w Pruszkowie. Jak się dowiadywałam przed porodem Igorka to mają podpisaną z jakimś umowę i jeśli potrzebujesz to dają Ci do niego numer i próbujesz się dobić :szok:, w 80% przypadków ponoć przyjeżdża. Jak dla mnie to taka opcja odpada...
W ogóle mi się nie podobało w Pruszkowie :no:. Powiedzieli mi, że trzeba zapłacić bodajże 400 złotych i wtedy można rodzić na tej lepszej sali i automatycznie po porodzie jest się w tej sali 2-os a jak za darmo to się rodzi w tej drugiej, zwykłej. Tylko 2 łóżka porodowe (z czego jedno płatne) to według mnie strasznie mało no i jeszcze ta sala przedporodowa na której mąż być nie może :eek:, powiedzieli mi, że dopiero jak poród "naprawdę" się rozpocznie to sie przechodzi na salę porodową i tam mąż już jest wpuszczany. Tyle tylko, że położna nie chciała mi wytłumaczyć co to znaczy, że się już "naprawdę" rodzi (jak częste skurcze? jakie rozwarcie?). Więc jak sobie pomyślałam o tym, że Daria urodziła się dopiero dobę po odejściu wód i przynajmniej 17 godzinach silnych skurczy i o tym, że w Pruszkowie prawdopodobnie większość tego czasu musiałabym spędzić sama to mi się włos zjeżył na głowie. Co do opieki to słyszałam marne opinie ale od dziewczyny, która leżała w 2-osobowej sali więc to się chyba pokrywa z doświadczeniami Kilolka przy Kubusiu albo faktyczniie dużo się ostatnio zmieniło bo to co opowiadasz Kilolku brzmi super :-).

Ostatnia edycja:
Do góry