reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

hej,

Igorkowi normalnie na nfz badanie usg stawów biodrowych zrobili w czasie wizyty :tak:(w Grodzisku).

Fajna Gajunia :tak::tak::tak:

A ja się pochwalę, że u mnie była teściowa i........ myła okna, moskitiery, odkurzała, mopowała, szyła, prasowała, opróżniała zmywarkę, zajmowała się dzieciakami. Cud nie teściowa :tak:

reklama
hej,

Igorkowi normalnie na nfz badanie usg stawów biodrowych zrobili w czasie wizyty :tak:(w Grodzisku).

Fajna Gajunia :tak::tak::tak:

A ja się pochwalę, że u mnie była teściowa i........ myła okna, moskitiery, odkurzała, mopowała, szyła, prasowała, opróżniała zmywarkę, zajmowała się dzieciakami. Cud nie teściowa :tak:

nenius pożycz mi teściową :rolleyes:.

a mojemu zazwyczaj śpiącemu dziecku coś się odmieniło i dziś zasypia przy cycu po czym odłożony do łóżeczka od razu się budzi i nie zasypia tylko kwęczy, żeby go wziąść, normalnie ktoś mi dziecko podmienił :shocked2:
i przez to normalnego posiłku też nie zje, bo się domaga cyca ale za chwilę przy nim zasypia bo śpiący

A gdzie idziecie na USG? Bo ja durna z Krystianem chodziłam prywatnie do ortopedy i usg było w czasie wizyty i myślałam, że państwowo też tak jest. A teraz pojechaliśmy na Szlenkierów do państwowego ortopedy, wizyta była w miarę i wygląda gościu na rozsądnego, ale jak spytałam o USG czy się nie robi wogóle? To powiedział, że na nfz się robi jak są wskazania a jak wszystko wygląda na w porządku to nie robi się. Dla mnie to dziwne, z jedno badanie chociaż chyba powinno być tak profilaktycznie ?
No i chyba zapiszę go gdzieś prywatnie.

Zastanawiam się, czy nie będą się z niego koleżanki śmiały jak sobie w biurze na krześle taki wałek z futerkiem zamontuje.

W koncu wybrałysmy sie jednak na spacer, pogoda była boska :-) a Ela nie mogla spiewac, bo był wiatr i wcale sie nie odzywala, bo pani doktor kiedys powiedziala, ze jak jest wiatr to sie nie mówi :sorry: spacer był swietnym pomyslem :cool2:
na usg idziemy, ale przezciemieniowe i brzuszka, prywatnie oczywiscie. na Warynskiego jest prof. Marcinski, do niego jedziemy :tak: ortopede spróbujemy na lindleya, tam ponoc robia usg od razu na wizycie.. ciekawe jak bedzie a terminami...
a z tym futerkowym wałkiem neźle :-D może ogolić, będzie badziej męski, hihi :-D

A ja żałuję, że nie wyskoczyłam na drugi spacer, rano Iguś był ze mną zaprowadzić Krystiana i potem liczyłam, że coś w domu porobię ale ta mała pluskwa chyba akurat ma ten kryzys wzrostowy albo nie wiem co :sorry:.
Od 9 do teraz najdłuższą drzemkę miał 15 minut i cały czas na piersi wisi i to prawej, lewej trochę popije i domaga się drugiej :eek:.
Teraz zasnął w bujaczku, aż boję się go do łóżeczka odłożyć, żeby się znowu nie obudził bo taka błoga cisza :confused2:.
Ech dom po dzisiejszym dniu jeszcze bardziej zarósł.
Tyle co udało mi się ciuszki przebrać i odłożyć za małe oraz takie do wyrzucenia.

Cudne te minki, każda inna :-) Fajna masz córcie Iza :-D
Moja za to Julcia od kilku dni zmieniła sie w pterodaktyla. Przepięknie i głośno skrzeczy na widok: kota, m. i swojego braciszka. Dokładnie w tej kolejności. Czasami wydaje te nieznane wrzaski leżąc w łóżeczku. Kot słysząc pterodaktyla kuli ogon i ucieka. Reszta nie ;-).
szkoda, że nie da się nagrania załączyć do posta, bo cały dzień mnie męczy, jak może brzmieć pdgłos pterodaktyla w wykonaniu niemowlaczka :-D:-D

Jak chcesz wysle ci video na maila he he
pterodaktyl boski :)

A co do dr Krauze najblizszy wolny termin prywatnie to styczen :-p
Dlatego dzisiaj jestem już po wizycie u innej lekarki - mamy masc do smarowania (robiona z niewielkim dodatkiem hydrokortyzonu) i do tygodnia tylko cyc. I nadal nie wiem co Jule uczula ...
Ale - - :-D zaprzyjazniona *ze szkoły starszaka) mama aptekarka mowila ze jej córa reagowala zawsze w sezonie grzewczym na wode która ponoc zimą jest w wodociągach bardziej odkażana, dlatego kapala ją jako niemowlaka w gotowanej. No i mam zrezygnowac z kapieli w rumianku bo to tez moze zaostrzyc zmiany. W sumie bardziej przyjazni byli sprzedawcy w aptece niz alergolog, ale ufam ze na diecie i przy smarowaniu zmiany beda ustepowac.

Nenius a gdzie takie super tesciowe daja /sie rodza?

nenius pożycz mi teściową :rolleyes:.

nie ma tak dobrze, moja i już :-p;-)

Kubie tak samo. My bylismy w Malwicie. Wy też? czy na Kościuszki?

my na Kościuszki

A ja żałuję, że nie wyskoczyłam na drugi spacer, rano Iguś był ze mną zaprowadzić Krystiana i potem liczyłam, że coś w domu porobię ale ta mała pluskwa chyba akurat ma ten kryzys wzrostowy albo nie wiem co :sorry:.

ja mojego syneczka też Igusiem nazywam a w zasadzie nazywałam bo teraz to już zazwyczaj jest Igorkiem. Dorósł chłopak ;)

Nenius a gdzie takie super tesciowe daja /sie rodza?

a kochana, to jest jedyny, niepowtarzalny egzemplarz na Kurpiach urodzony :tak:

Dzisiaj słonko świeci to na spacerek trzeba się wybrać :tak:

Hej :)))
dzięki za kciuki i gratulacje :))))
Wróciliśmy do domu dopiero we wtorek, dziś nasza 3 doba w domku i do tego najazd dziadków więc jest ciekawie.
Mam nadzieję, że niebawem nadrobię zaległości!!!
Malina i Asiarem - gratuluję :)))
A oto mój Olafek :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry