Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Cytryna mnie sie zdaje ze chodzilo ci nie o mnie (bo ja sie dopiero szkole ze tak powiem) ale o przerazona bo ona ma psychologie w tytule mnie sie zejdzie troche czasu zaniom sie wyszkole i nie chce wlazic specjalnie jakos w psychologie tylko wole medycyne sadowa i prace przy juz raczej martwych pacjentach in krzywdy juz nie wyrzadze wiec jak by to powiedziec...bezpieczniejsza praca
Misialula zdrowia dla mamy Joasia mi tez bylo milo was spotkac. Linka nie mam ale wiem ze powinni sie do Ciebie dostosowac, ja nie mialam z tym problemu ani przy Kubie a nie byl taki malutki ani z Maja. Matce nalezy sie fexible hours work do momentu kiedy dziecko ne skonczy 6 lat a nawet potem jesli masz spoko szefa
No własnie o to mi chodzi czy powinni czy mają taki obowiązek. No nic,poczekam do wtorku zobaczymy co się okaże. Mam nadzieje,ze będzie dobrze a ja niepotrzebnie się martwię. Zaczęło się obiecująco bo menagerka powiedziała,że muszę przyjść i pogadać ze swoją team liderką w przyszłym tygodniu-dodała,że w każdy dzień oprócz poniedziałku,więc ja do niej,ze wtorek bo chcę jak najszybciej wiedzieć na czym stoję i pytam o której mam być na co usłyszałam-Ty decydujesz o której masz czas przyjechać bo masz małe dziecko i musisz sobie czas zorganizować. To było troszkę budujące i mam nadzieje,że podobnie będzie z dniami o godzinami pracującymi. Ale znając ich mogę się spodziewać jakiejś niemiłej niespodzianki -dlatego pytałam bo chciałabym znać swoje prawa.
A tak w ogóle to dzień dobry
Ja z kawką w ręku,muszę zaraz się zabrać za ogarnianie chaty bo kilka dni miałam seksualne podejście do mycia garów i sprzątania wiec mam dość duży artystyczny i nie tylko nieład ;-)
Miłego dnia
Joasia z tego co wiem to ty masz prawo do tego dopoki dziecko nie skonczy 6 lat a pracodawca musi dostosowac sie do tych dni w ktorych masz zapewniona opieke dla dziecka. A odnosnie przedszkola to wiesz ze oni maja zamkniete przez 2 tyg na sieta i nowy rok, nie masz holidaya w przedszkolu czyli placisz wtedy kiedy dziecka nie ma i nie mozesz zamienic sobie dni jednorazowo, np nie mozesz dac malej w srode bo cos ci wypadlo i idziesz do pracy w inny dzien np poniedzialek. Musisz zaplacic za te dni ktore wybralas plus za dodatkowy dzien jesli beda mieli miejsca
Oj to tego nie wiedziałam. A tak jest w każdym żłobku czy tylko w tym? Ja wcześniej się w ogóle nie interesowałam żłobkami bo mieliśmy w planie,że ja wrócę na 2 dni do pracy a TŻ będzie sobie robił wolne w te dni i zostawał z nią ale finansowo nam się to w ogóle nie kalkuluje i dlatego zdecydowaliśmy się na żłobek.
witam sie i ja
asiek gratuluje babelka uwazaj na siebie i malenstwo
misiula zdrowka dla mamy , przykro mi...
azorek tacy sa faceci niestety, ja tez ciagle slysze ze moja to nie praca bo ja ide tylko na 5 godz, zrobie swoje i mam reszte dnia wolne.. ale nie pomysli ze wracam do domu i.... tak jak bym szla do drugiej pracy , dzieci sprzatanie.. bo przeciez on nie mial czasu nawet odkurzyc..
u nas nauka siusiania tez sie zaczela i idzie nam coraz lepiej dzis pati od rana chodzi bez pieluszki i juz dwa razy bylismy na kibelku jedynie co to musi chodzic z gola dupka bo jak tylko ubiore mu majtusie to wydaje mu sie ze moze siusiac , no i nie wola. czasami uda mi sie wylapac ze chce siku a czasami lekko sobie popusci, ale odrazu biegniemy na nocus i robi dalej.
dzis wogule zrobil mi niespodzianke i spalismy do 8 rano
;
isabellL to chyba jednak zalezy od przedszkola bo u mnie jest otwarte caly rok (chyab tylko Nowy Rok i Boze Narodzenie jest zamkniete) a jak poprosilam czy zamiast poniedzialku i wtorku jak zawsze Natalia moze przyjsc w inny dzien to mi pozwolila na piatek. Prywatne przedszkola generalnie sa bardziej elastyczne bo te panstwowe od 3 lat to dzialaja tak jak szkoly czyli w wakacje sa zamkniete i sa okreslone sesje na ktore mozna przyjsc. I dlatego sie zastanawiam czy nie lepiej mi bedzie jak Natalia zostanie az do pojscia do szkoly w prywatnym ale to sie jeszcze zobaczy bo mamy jeszcze sporo czasu
A odnosnie tych flexible hours to nie wiem jak to jest do konca ale moja kolezanka z Glasgow prosila o pol godziny dziennie mniej i sie nie zgodzili. Pisala podania na pismie do glownego szefa i HR i powiedzieli ze to wplynie niekorzystnie na dochody firmy i sie nie zgodzili. Pozniej chodzila i szukala pomocy w roznych biurach i nic nie dalo sie zrobic. To samo miala moja kolezanka w Edynburgu - pracuje jako straznik w muzeum i u niej nie bylo innej opcji nic wrocic na full time i podporzadkowac sie wyznaczonemu grafikowi. Nawet nie mogla sobie wybrac w jakie dni chce pracowac i ma rozne w kazdym tygodniu bo taka maja rote ustalona i nic sie nie da z tym zrobic.
Prawo o elastycznych godzinach pracy istnieje ale jesli pracodawca wykaze ze to w znaczacy sposob obnizy dochody albo nie da sie pogodzin godzin pracy jakie chce matke z grafikiem ustalanym w pracy to poprostu sie nie zgadzaja i nic nie mozesz z tym zrobic. Z tego co widze po sobie i innej kolezance ktora pracuje w panstwowej firmie to wlasnie tam nie robia problemow a u prywatnego pracodawcy moze byc juz gorzej
Justaa ja wiem ze to zalezy d przedszkola bo w tym w ktorym mala byla do tej pory nie mialam problemow z zamiana dni, holidaya moglam wziasc 2 tyg i mieli zamkniete tylko w Nowy Rok i Boze Narodzenie. Jak moj Kuba chodzil do przedszkola to mialam jeszcze lepiej bo w wakacje go wogle nie bylo i trzymali dla niego miejsce a ja nic nie placilam. Moja jest w prywatnym. Nic jutro jade do innego przedszkola zobaczyc, bo jak dla mnie to ma za duzo minusow. Powiedzieli mi ze jesli mala pije mleko to mam przyniesc w butelce odmierzona ilosc przegotowanej wody i w osobnym pojemniku odmnierzone mleko. No z ta woda to parodia. Anitha gratulacje dla malego
My dzisiaj nad woda posiedzielismy pol dnia a wczoraj bylam na babskim wieczorze i nie pamietam kiedy sie tak wstawilam ale super bylo