reklama

Mamy ze Szkocji

oj justysia jak moj Filip ostatnio zajaca zlapal na chodniku przed domem to do dzisiaj sie dziwie, ze taka mala sliwa na czole jest i rece, lokcie cale :P juz nie wspomne jak w pl sie wyglupial i upadal sobie na dywan specjalnie i sie smial, za ktoryms razem zapomnial asekurowac sie rekami i polecial na nochal :/ jak zobaczylam krew to bylam przekonana, ze nos zlamany i niewiadomo co jeszcze...a Filip jak to Filip "mama ałaaa" i trzeba dac buziaka, po sekundzie nie boli juz nic :P
a dzisiaj pierwsze nasze samodzielne strzyzenie maszynka, zawsze do ciotki do fryzjera latalam i tam go nozyczkami scinali. no ale wiadomo...na obczyznie trzeba sobie radzic samemu, wiec maszynka poszla w ruch :D dzielnie to zniosl, jak dla mnie troche za krotkie wyszly,ale na dluzsze sie nie dalo :( odrosna :) ale dumna z niego jestem niesamowita :D a teraz lece go polozyc bo dzisiaj cos mu sie udalo posiedziec z nami dluzej :]

p.s. dziewczyny uciekajace do pl...Wesolych i smacznego jajka :) ile ja bym dala za takie polskie, swojskie jajeczko...mm...Fifi to juz w ogole w niebowziety by byl ;)

reklama
Witam :-)
Iza Tobie tez zycze wysokich lotow i milego swietowanie w gronie rodzinnym :-)
Faktycznie dziewczynki sie wykruszaja na swietowanie w polsce...ilez bym dala za pobyt tam :sorry:...no ale cos za cos...zamiast wyjazdu zrobilismy remont lazenki,ale na lato sobie odbijemy grillowaniem i rozkoszowaniem sie polskimi smakami :-D:-D:-DPogoda w pl.zimowa,ale jest w miare cieplo to snieg zniknal...byle tutaj nie padal,bo cos tam mowili ze w srode snieg z deszczem sie zapowiada :baffled::baffled::baffled:,a ja pochowalam wszystkie zimowe plaszcze,he;-)
Chyba nie ma dziecka ktore by nie nabilo sobie guza...zastanawiam sie kiedy moja mala zacznie siedziec a co mowiac chodzic...Maly jak mial 9m i tydzien to juz chodzil :tak:,a mala ma 7 m-cy i ledwo siedzi,buja sie jeszcze na boki...czy ona nie powinna juz samodzielnie siedziec??:szok:Jak to bylo u Waszych dzieci?

Moja mala wczoraj tak wariowala ze uderzyla buzka o stopien schodow. Przegryzla troszke jezyk i skaleczyla paluszka. Krew tryskala strasznie.. na szczescie szybko sie uspokoila.. dzisiaj przezywa swoj paluszek, kazala sobie nakleic plasterek i tak chodzi nic nie robiac ta reka bo mowi ze paluszek boli:-D
mikusia nie przejmuj sie ze mala jeszcze stabilnie nie siedzi.. kazde dziecko dojrzewa indywidualnie. moja mala szybko zaczela siadac i chodzic natomiast moj maz (z opowiadan tesciowej) zaczal siadac dopiero jak skoczyl 10 miesiecy gdyz byl za gruby i non stop sie przewracal:-D
k4rol4 jest polski fryzjer w coatbride ja zawsze tam chodze i jestem zadowolona. Moj maz chodzi do szkotow w coatbridge na deptaku i jest bardzo zadowolony. moze srobuj nastepnym razem. ;-)

powiem Ci doty, ze jak juz mamy opracowane scinanie samodzielnie to chyba fryzjer nie bedzie potrzebny ;) Filip teraz chodzi i mowi, ze mama go "dzzzzzyyy" zrobila, a jak pytam jakie krotkie ma teraz wloski to sie chwali, ze takie jak tata i dumny strasznie jest z tego faktu :P
Mikusia ja teraz patrzylam na date takiej serii zdjec Filipka, jak siedzi, a ja go trzymam zeby nie polecial na bok...byl dokladnie 23 wrzesnia, Filip mial 6miesiecy i 20dni, jakis czas pozniej zaczal siedziec sam, wiec mial pewnie 7-7,5miesiaca tez wiec nie masz sie co martwic. kazde dziecko to indywidualna osobka,najwazniejsze zeby bylo gotowe na to co ma zrobic, nic na sile :) jesli chodzi o chodzenie to 9 miesiecy...szok, bardzo szybko :o Fifi dopiero jak mial 14miesiecy zaczal chodzic sam, sam. ale chlopcy z reguly podobno pozniej zaczynaja.moj Filip z kolei np. nie mowi tak duzo jak kolezanki w pl corka, ktora nawija caleee zdania od kiedy miala jakies 22miesiace, Filip ma 25miesiecy i nie powie calego zdania, zwlaszcza normalnego.wszystko po swojemu sklada, ale jakos sie nie martwie, bo podobno do 4 roku dzieci ucza sie mowic, wazne ze mowi, ze rozumiem go i zawsze wiem o co mu chodzi ;)

Mikusia nie masz sie czym przjmowac kazde dziecko rozwija sie indywidualnie.
My juz w Polsce lot o dziwo dobrze. Na lotnisko dojechalismy w ostatnim momencie nawet na chwile nie usiadlam w samolocie mloda znalazla sobie wujka, ogladala bajke i grala wiec nie mialam z nia wiekszego problemu a teraz jeszcze szaleje i ciagle tylko na zmiane dziadek i babcia.

Dzieki dziewczyny, moze fakt to przyjdzie w swoim czasie,ale troche sie zdziwilam bo niby dziewczynki szybciej chodza...a moj maly bardzo szybko mykal...w duzej mierze pomogl mu w nauce chodzik:tak:.Malej tez kupilam,ale siedzi w nim jak na tronie i nic :-D
Izka,dobrze ze twoj lot minal w miare szybko i dzieci ciesza sie dziadkami :rofl2::-)juz pomijajac jaka tam pogoda i jaka bedzie na swieta,to wazne ze w pelni rodzinnie ;-)
Karola ja mojego i synka sama maszynka obcinam...oczywiscie mam juz taka wprawe ze nie tylko na jedna dlugosc obcinam ale wymyslam fikusne fryzurki dla moich facetow :tak:

witam po ciezkim dniu.. najpierw praca pozniej do edynburga odebrac paszport dla patryka az wkoncu na zakupy. cala droge z edynburga dominik sie wydzieral , na zakupach to samo myslalam ze oszaleje mialam go serdecznie dosc:wściekła/y: po powrocie do domu naszczescie sie uspokoil i teraz juz ladnie sie bawi ale ja jestem padnieta. teraz dopiero skonczylismy leczo robic bo nam sie zachcialo , chociaz teraz to juz glodna nie jestem...

u mnie dominik zaczol siadac jak mial 9 mcy a chodzic jak mial 12. w chodziku uwielbial siedziec nawet jak juz umial chodzic to i tak wlazil do chodzika :-D patryk zaczol siedziec jak mial 5-6 mcy a chodzic jak mial 9 mcy i 3 tygodnie. chodzika nie tolerowal, czasmi udalo mi sie go wsadzic na 20 min.

my tez dzieci strzyzemy w domu sami , nie zawsze wyjdzie pieknie bo wiadomo ze sie ruszaja ale tragedi nie ma ;-) teraz wlasnie kilka dni temu ich strzyglismy..

reklama
Witam w ten paskudny dzien.. kiedy wstalam nie umialam uwierzyc wlasnym oczom :szok: snieeegggg:szok: musialam wyciagnac kurtki zimowe..
Moja mala zaczela siadac jak miala 6 miesiecy a chodzic ja miala 9 na koncu raczkowac.. wiec nie ma reguly kazde dziecko innaczej..
Isabell a gdzie sie dowiedzialas ze z tej strony onthebeach moga po zamowieniu biletu dorzucic jakies oplaty?? milego pobytu w pl :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry