reklama

Mamy ze Szkocji

gasiorek-Moim zdaniem za duzo dajesz mu mleka, jak czytalam to dziecko w tym wieku powinno miec conajmniej 3 posilki z mleka no chyba ze wypija okolo 250 ml to moga byc tylko 2 przykladowo rano i wieczorem. Jak rozmawialam z hv i z innymi dziewczynami na temat zywienia to pisaly by probowac takich zeczy jak my nawet jemy typu nalesniki.
U mnie Barnim lubi je jesc , lubi tez placki ziemiaczane, chlebek przysmazony z jajkiem (tak jak grzanka- lekko ). Daje mu tez vitabix,ricechrispis. Czesto je chleb bo lubi i je go z serkami, wedlinami.
Czesto dostaje tez cos z naszego talerza.
Moze postaraj sie zmniejszyc mleko a zwiekszyc stale pokarmy. Najlepiej pogadac ze swoja HV i przedstawic plan posilkow i [powinna doradzic co i jak.

reklama
Witam z ranka. Siedze przy kawusi a ktos trzyma sie mojej nogi i skacze :-);-)
Stwierdzilam ze wpadne do was na chwilke. Tak sie ostatnio zastanawiam gdzie almani bo jej tez dlugo nie bylo?
A jak tam u was , jakies plany na spedzanie dzisiejszego dnia. My pewnie pojedziemy na zakupy wkoncu trzeba je zrobic a w weekend nie bedzie czasu.
U nas trzecia noc w miare do kitu, Barnim budzi sie przed polnoca i placze a potem jeszcze niespokojnie spi, ciezko powiedziec co mu jest.

Niedlugo bede go kladla spac wiec jak narazie to do uslyszonka pozniej:tak::-D

witam i ja.slonko ladne wiec spacerek po parku bedzie:-)
Amelka zjada mniej wiecej tak:
ok 7.00 210ml mleko
ok 10.00 kaszka z owocami
ok 13.00 obiadek-warzywka,miesko lub zupka
ok 16.00 deserek-jogurcik lub owocki
ok 19.00 180 ml mleko
ok 21.00-22.00 przed zasnieciem ok 180ml mleko+kleik
mi HV mowila ze takie dziecko juz powinno zjadac nie wiecej jak 500-600ml mleka a wiecej stalego jedzonka:tak:a mam kolezanke ktorej 7 miesieczna corcia wcale juz mlesia nie chce pic.w zamian za to podaje jej 2x dziennie kaszke na mleku i tez jest ok.:tak:a teraz uciekam sie doprowadzic do wygladu czlowieka i smigne na spacerek z Amelkowna:-Dpapapatki i milego dzionka zycze wszystkim:tak::-)

Dzień dobry u mnie dzisiaj spokój chociaż zaliczyłam pierwszą nie do końca przespana noc ze względu na mojego bardzo aktywnego małego który stwierdził iż to wspaniały czas na zabawę:no:
Dzisiaj idę do pracy na 16 do 20 tylko na 4 godz więc nie ma problemu.
No i chyba zrobiłam źle bo MATB dałam pracodawcy i teraz będe musiała zabrac już to czuje tą bitwę. Myślałam w ogóle że ja muszę dać 3 ostatnie tylko paislipy ale to dobrze dla mnie że więcej bo na poprzednich mam lepsze zarobki:-)

Hejka
Ewa spoko, zawsze mozesz poprosic o nastepny mat w lekarza.
Ja wczoraj pol dnia przespalam a pol spedzilam w pracy:)Teraz na miasto a pozniej do pracy.Ostatnie zakupy do szpitalnej torby.
Kurcze, wszystko co zwiazane z mala dzidzka wydaje mi sie coraz bardziej skomplikowane:)Strach sie bac.
Lece

Ja ma dzisiaj zły dzień. Najpierw Kuba pokazywał mi fochy i nerwy, potem trzasną mi laptopem tak że go uruchomić nie mogła więc dostał klapsa na co mi powiedział że powie pani w szkole że mu dałam w dupe.
Wchodze do kuchni a na podłodze syf bo kolega mojego J wpadł rano na kawę i oczywiście butów nie ściągnął a na 13 idziemy na szczepienie.
Nie wiem czy się wczoraj pytałam bo zakręcona strasznie byłam ale co jest dobre na dziąsła, jaki żel. Mam czopki uspakajające ale nie chcę jej dawać w ciągu dnia. I jeszcze raz odnośnie mleka i kupki. Bo zauważyłam że po bebiko ma zielonkawą kupkę i nie wiem czy to dobrze czy nie, ale wydaje mi się że nie i czy może mieć na to wpływ mleko? Przy Kubie tego nie miałam, pił bebiko, smakowało mu i nie było problemów a teraz mam wrażenie że małej to mleko nie bardzo podchodzi albo po prostu woli cyca. Muszę to jeszcze poobserwować i spróbować z innym mlekiem. Czy kupię tu jakieś małe opakowania mleka? Bo nie chcę kupować tych dużych pudełek.

A odnośnie dzisijeszych planów to ich brak, mam nadzieję że w końcu zrobię prasowanie, sprzątanie raczej odpuszczam, no chyba że mnie coś najdzie, obiad też dzisiaj będzie niezdrowy McDonald

Isabell no to nie zafajny dzien mam nadzieje ze minie i bedzie lepszy humorek. A co do tego klapsa to teraz niestety tak jest ze to dzieci teroryzuja rodzicow:sorry:

reklama
To to ja wiem ale nie spodziewałam się tego po moim dziecku, zresztą zastanawiam się gdzie on to usłyszał bo na pewno sam tego nie wymyślił.
No i posprzątałam, nic nie poradzę że lubię mieć porządek, tylko zastanawiam się kiedy dotrę z odkurzaczem na górę bo jak narazie codziennie sprzątam na dole. Mojemu dziecku poprzestawaiły się godz spania, już 3 dzień śpi długo po tym jak zaprowadzimy Kubę do szkoły a popołudniu już ma tylko drzemki, gdybym wiedział że tak długo pośpi to zabrałabym się za prasowanie. Zawsze jak już się rozłożę z prasowaniem to ona się budzi:-(:no:
Nic niedługo trzeba się zbierać na szczepienie i znowu będzie płacz a ja będę mieć łzy w oczach

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry