Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Zabieg jest w znieczuleniu ogolnym. Dziecko ma zalozona maseczke krtaniowa, chyba ze musi byc zaintubowane. A sam zabieg polega na "obstrzelaniu oka laserem". Im rozleglejsze zmiany tym wiecej strzalow. Moja dostala po ponad 5 tys w kazde oko. Po zabiegu dziecko czasem wymaga chwilowego wspomagania tlenem- waski albo budka. I oczy sa czerwone przez kilka dni. Moja Tosia przez 2 dni nie otwierala oczek.
Ola, wszystko ładnie wytłumaczyła
Szymon był całkowicie zaintubowany, wiadomo dlaczego.
Agatko, jest to raczej zabieg, a nie operacja, nic nie tną, nie wycinają, nie zszywają...oczka sa jakiś czas zapuchnięte i czerwone...
Trzymam kciuki.
Jeśli dobrze pamiętam, to u Szymka trwał on ok 40min.
Mysle, ze jeśli Marcelinka ma bezdechy, to dla pewnosci ją zaintubują. Szymek musiał być zaintubowany, bo parę dni przed zabiegiem zszedł z Cepap-u i był tlenozależny. A te szmery, to nie są przypadkiem przy zamknieciu Bottala?? One potem ustają gdy przewód domknie się na dobre.
Tak mi powiedzieli odnośnie szmerów jak ty piszesz wiolunia82
Bezdechów nie ma ale ma często przyśpieszony oddech i podczas jedzenia czasem zapomina o oddychaniu.
Nas konsultowała na oddziale neonatologii i w CZDz dr Seroczyńska okulistka.
Wróciliśmy z poradni neonatologicznej .Marcelinka od 08.03.przybrała 250 a Jaś 450 gram.
Wnerwiona byłam niesamowicie na lekarza z przychodni mojej tzn na lekarza pediatrę.Pani neonatolog powiedziala,że można je szczepić dopiero 4 tyg od szczepienia gruźlicy.A w mojej przychodni chcieli zaszczepić je 2 tyg po szczepieniu na gruźlicę.Dostaliśmy skierowanie na USG ciemiączek.
Agatko u nas zabieg trwał ok godzinke plus przygotowania..jesli zmany są niewielkie tokrócej...my mamy w środe kontrolei jestem mega zestresowana......ja tez powoli bedezaczynac wizyty i kosmos jak to właśnie bedzie każdy co innego mówi.....
No to mniej więcej w tym samym czasie mamy wizyty.Ja na kwiecień mam 4 wizyty jak na razie.Zostaje jeszcze neurolog i ortopeda.Do nich nie wiem gdzie się zapisać.