reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Ja należałam do tych osób które często rano śniadania nie jedzą ... a teraz ? Budzę się wcześniej niż zwykle bo taka jestem głodna, ze az mi niedobrze, tak mi burczy w brzuchu że szok ! :-) do tego codziennie drzemka 2 godziny bo bez tego chodzę zmęczona i narzekam ...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, też mam termin na marzec, u mnie to 6 tydz. Boję się najbardziej pierwszego trymestru ze względu na wrażliwość zarodka a cały czas się na czymś łapie: a to zjadłam sushi, owoce z patuliną a teraz cała drżę, bo okazało się, że przez ten cały czas piłam i jadłam ze źle wypłukanych naczyń ze zmywarki, bo mój mąż nalewał za dużo nabłyszczacza. Oszaleć można, poza tym nie mogę spać - tak się przejmuję - czyli dochodzi do tego brak snu :( Macie też coś podobnego?

A co myślicie o chemii do zmywarki - nabłyszczacz zostawia ślady i nie raz napiłam się herbaty z tym nabłyszczaczem? płukacie dodatkowo naczynia? boję się, że ta chemia może mieć negatywny wpływ na rozwój zarodka.

Nie jadłam więcej niz przed ciąża a nawet mniej . Waga przed ciąża 65 przy wzroście 173 cm a przy porodzie 94 . I w styczniu po prawie 2 latach od porodu nadal miałam 92 . Schudłam bo byłam na diecie i ćwiczenia do 81 . Ale nadal do wagi sprzed ciazy mi bardzo daleko . Teraz wszyscy znowu " jedz jedz w ciazy jesteś a ty jesz jak ptaszek " i wtedy to samo gadali i co ? 30 kg to bardzo duzo . Zrobiłam sobie teraz TSH bo nigdy nie miałam sprawdzanej tarczycy , zobaczymy co mi wyjdzie . A mój lekarz nigdy mi nie proponowa TSH w badaniu . A wy ? Robicie badania tarczycy ? Słyszałam ze to bardzo ważne w ciazy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry