reklama

Marcowe mamusie 2017

Niby na wyrywki badan glumkometrem, ale może czas na krzywą cukrową. Zmierzyłam teraz po śniadaniu, 96. Ładny wynik. Ale kto wie... Miałam cukrzycę w poprzedniej ciąży, więc od razu takie myśli mi się nasuwają.

reklama
niby mówiła że tam coś widać ale ja nie widziałam i pewna nie była, za 1.5 tyg mam znów usg to się upewnie

te wstazeczki to od bratowej M słyszałam i mi się naprawdę śmiać chciało jak mi mówiła żebym sobie na YouTube sprawdziła filmiki jak dziecko płacze bo urok rzucony itp serio nie wiem czemu mam w takie coś wierzyć

Nie no zamiast dziecko uspokoic to ktos nagrywal i wrzucal na youtuba placz po uroku ;D

Dziewczyny macie jakiś sprawdzony sposób na zatoki [emoji20] męczą mnie już bardzo długo i mam wrażenie że od 2 dni jest coraz gorzej katar i do tego wszystko spływa do gardła, spać nie mogę już nie wspomnę że głowa mi pęka... Spróbowałam już ciepłe okłady z soli morskiej, areozol do nosa na bazie wody morskiej, amol do nacierania ale to wszystko pomaga na chwilę... Najgorzej jest wieczorem przed pójściem spać i wczesnie rano :(

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Mi na meeeega katar pomoglo to do nosa z *spam*. Może cos da..

f2w3d5qpt9bgndf7.png

Katka kurczę to nie dobrze. A nie chciałabyś skonsultować tego z innym lekarzem jeszcze? U mnie Filip miał mieć dużą głowę, nie proporcjonalna do reszty ciąża. Sugerowała wodoglowie a okazało się że wszystko ok. Ala miała być wielkoludem a wazyla 2, 5 kg. Trzymajcie się i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! Co do cukrzycy to może zrób sobie z krwi cukier to zawsze będziesz miała jakiś ogląd na sprawę?

Kama ja na zatoki polecam nagrzewania lampa. Mi zawsze pomaga. Sinulan/sinupret też jest dobry tylko nie pamiętam czy w ciąży można. Na katar inhalacje z wody fizjologiczne. Maść majerankowa pod nos.

Ja w uroki też nie wierzę. Nie miałam żadnych wstazeczek przy wózku. W horoskopy też nie wierzę. Chodź raz zaczepiła mnie cygańska na dworcu i ją zignorowałam a ona krzyknęła za mną " niech się Pani nie martwi niedługo Pani urodzi syna". Ja kilka miesięcy po poronieniu już tracilam nadzieje ze się uda znowu zajść w ciążę a tu za jakiś czas dowiedziałam się że jestem w ciazyciąży i rzeczywiście syn się urodził. Zaskakujące;-)

Ja w uroki też nie wierzę. Nie miałam żadnych wstazeczek przy wózku. W horoskopy też nie wierzę. Chodź raz zaczepiła mnie cygańska na dworcu i ją zignorowałam a ona krzyknęła za mną " niech się Pani nie martwi niedługo Pani urodzi syna". Ja kilka miesięcy po poronieniu już tracilam nadzieje ze się uda znowu zajść w ciążę a tu za jakiś czas dowiedziałam się że jestem w ciazyciąży i rzeczywiście syn się urodził. Zaskakujące;-)

Wow serio ?! Nie powiedziałaś jej ani słowa, a ona taki tekst :O :D ? Szok, jednak może coś w tym jest ...

właśnie zastanawialam się nad zainwestowaniem w inhalator może rzeczywiście pomoże

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom
No teraz w ciąży to naturalnie trzeba sie leczyć :( ja na zatoki przed stosowałam napar z cebuli średnio to przyjemne,ale udraznialo... a teraz to pewnie sól morska, inhalacje i polecam krople do nosa z soli np. Himalajskiej kilka kropel mało przyjemne,ale skuteczne...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry