• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
kropelka fajne ciuchy ;-) Ja mam jedne takie spodnie z poprzedniej ciazy ale zakupie sobie jeszcze jakies na pewno :tak:
heven Ja tam poplacze sobie czasem przy jakims filmie albo ostatnio mnie synus rozczula bo co chwile przylatuje i tuli sie do brzusia i wola baby :-) ale i tez szybciej wpadam w zlosc :baffled:
Iman85 Ja tez nie przepadam za sukienkami,nigdy sie w tym dobrze nie czulam wole spodnie :tak:
Natalia B w poprzedniej ciazy uzywalam sporo tych dla ciezarnych kremow a i tak rozstepy sie pojawily(ale to jest raczej sprawa indiwidualna kazdej z nas ;-) ) tym razem bede sie smarowac i nawilzac skore oliwka dla dzieci albo jakims balsamem dla sochej skory np dove :tak:

Ja sobie wlasnie zakupilam dopplera i bede podsluchiwac serduszko mojego boba,ciesze sie bo tutaj jednak te wizyty w UK sa tak zadkie wiec bede spokojniejsza jak sobie poslucham serduszka malenstwa :-D

Natalia ja kupiłam ujędrniający balsam z Tołpy. Ale wielkim ratunkiem dla mojej cery okazał się krem antybakteryjny Bielendy Sexy Mama. Na początku ciąży, do tej pory gładka cera na twarzy wysypała się mnóstwem krostek. Byłam załamana. I przez przypadek kupiłam ten krem, wydatek nie był duży, więc postanowiłam spróbować. Bo dwóch dniach wszystko zaczęło znikać. Przed nałożeniem kremu używam tego co zawsze toniku z Clinique, ale on sam nie dawał rezultatów na te wypryski.

spodenki przymierzone :) i dobre obydwie pary :D. ogrodniczki sa ciemniejsze niz na zdjeciu, ale to mnie akurat cieszy. sa mieciutkie, wygodne. po bokach maja guziczki umozliwuajace ciasniejsze badz luzniejsze zapiecie. a z przodu komora na duzy brzusio :). z ciekawosci wepchnelam w nia puchata poduszke ;). moj M sie ze mnie smial wiec spytalam czy jak wypelnie spodnie moim wlasnym brzuchem tez sie bedzie ze mnie smial ;).
a drugie portki sa z niespodzianka - nie doczytalam tego jakis na stronie - guma jest odpi ana na zamek i mozna przypiac duza gume na caly brzuszek badz taka krotka. a co najlepsze moge je juz nosic :).
sealpup tutaj rozmiary sa podane 38, 40,42,44,46 i nie wiem jak to sie ma do tych angielskich. wczesniej nic stamtad nie kupowalam bo ogolnie nie przepadam z katalogowymi ciuchami. te dwie pary maja moze ciutke zawyzony ( ale tylko odrobinke) rozmiar w porownaniu np. do kaphala, lindexu. ja osobiscie z przelomu dwoch rozmiarow, ktore ostatnio nosze nabyöam ten wiekszy i jestem zadowolona bo przynajmniej mam margines na przytycie w ciazy ( mam nadzieje, ze jednak za duzo nie przytyje).

Hej dziewczyny!
Widzę że ranne ptaszki z co niektórych :tak:
Gratuluję udanych zakupów. Ja jeszcze nic nie kupuję. Na razie się mieszczę, ale pewnie wkrótce trzeba się dokopać do ciuszków ciążowych, po pierwszej ciąży :tak:

Mam do Was pytanie bo mnie ostatnio nurtuje ten problem.
Otóż za tydzień wracam do pracy, po L4, macierzyńskim, rodzicielskim i zaległym wypoczynkowym. W sumie prawie po 1,5 roku przerwy.
Chciałabym ładnie wyglądać, więc umówiłam się do fryzjera na wtorek. Na wiosnę robiłam sobie jasne pasemka i teraz mam już spore odrosty. Chciałam sobie odświeżyć te pasemka, ale się naczytałam w necie i jedni mówią że można, inni żeby się wstrzymać w I trymestrze. Już sama nie wiem co robić...
Siostra mówi że ona robiła pasemka na początku ciąży.
A jak to jest u Was? Farbowałyście czy farbujecie włosy? Może pytałyście lekarza o to?

agamaja Ja robilam zanim sie jeszcze dowiedzialam, ze jestem w ciazy. Mialam podejrzenia, ze jestem, wiec podpytywalam fryzjerke (prywatnie moja kolezanke i matke, wiec bzdur by mi nie gadala). Powiedziala, ze nie wie skad sie wziely te mity, ze nie mozna wlosow robic. Bez przesady. Ja mysle, ze dopoki nie siedzisz w oparach amoniaku to nic sie nie stanie. Na wszelki wypadek zapytaj swojej fryzjerki czego uzywa i czy to nie zaszkodzi dziecku.
Tez w sumie musze niedlugo isc. :nerd:

Ja to dzisiaj chyba rekordy postow bije, przepraszam, strasznie sie nudze! :tak:

Siedze u mamy w domu, nic nie mam do roboty, dziecko z dziadkiem na dzialce. Przegladalam ebay i znalazlam lezaczek i... licytuje, chociaz mialam czekac, bo po co tyle trzymac. No ale jest taki jak chcialam i w miescie, gdzie mieszkam, wiec po co czekac. Dobrze, ze maz ma do mnie anielska cierpliwosc. :zawstydzona/y:

Musze sobie znalezc cos do roboty, bo nawet przez mysl mi przeszlo zalogowanie sie na maila w pracy! :szok:

sealpup a mozna wiedziec na jaki lezaczek sie czaisz? ja mialam kiedys z fisher price i w sumie byl ok, ale na dzis kupilabym na innych plozach ( wtedy mialam taki, ze mozna bylo potem zrobic z tego fotelik dla wiekszego dziecka. ale poniewaz nie wydawal mi sie zbyt stabilny dla wiekszego dziecka to po okresie niemowlectwa wyladowal w piwnicy.

reklama
Krropelka Wlasnie ja uwielbiam rame Fisher Price, bo mozna fajnie stopa bujac! :-) Mialam Rainforest ale teraz chce ten bo mieszkamy w lesie i ladnie mi sie komponuje. :confused: Sorry, tak mam, ze musi mi sie komponowac... Moj byl w nim do 8 miesiaca, ale trzeba juz bylo patrzec bo tak sie bujal, ze balismy sie, ze sie katapultuje na drugi koniec pokoju. Ale dla takiego malusia to jest perfect!
71seOVeEPNL._SL1500_.jpg

Załączniki

• 71seOVeEPNL._SL1500_.jpg
    71seOVeEPNL._SL1500_.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 53

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry