reklama

Marcowe mamy 2021

Spora już mała, będzie wszystko ok!!

Jasne, już duża dziewczynka, choć pewnie sterydy na płuca na wszelki wypadek podadzą.

Aplikacje właśnie często są pomylone, ja wywaliłam z 5 zanim znalazłam dobrą. A potem tą dobrą też wywaliłam i nie mam żadnej 🤣

Też byłam miesiąc na zwolnieniu i laparoskopowo, spodziewałam się, że po tygodniu będę śmigać a tu kurna ból taki, że ledwo się ruszałam. Miałam na zwolnieniu z małą siedzieć, a koniec końców młoda była u teściów, bo nie byłam w stanie się nią opiekować.

No nie chcę Cię martwić, ale chyba bym kurna wygrała w tego totka 🤣🤣🤣

Ciekawe co mi wykraczesz jeszcze 😂
Idz zagraj w tego totka, bo się okaże że masz passe 😃

reklama
Nic nie wiem obecnie, zostawili mnie na obserwacji, trochę się zdenerwuje jak nic nie będą robić i będę sobie tak tylko leżeć. Szyjka stale się skraca bo 1,8cm ale jest zamknięta, czop Też mi nie wypadł.
Ja to na ból słaby zawodnik jestem więc będę krzyczeć o znieczulenie.
Moga Cie jeszcze wypuścić, no chyba że wody płodowe poniżej norm,raczej chyba zawsze ciągną ciążę jak najdłużej, chociaż Ty 37tc w czwartek to może już postawia na poród😁bierz znieczulenie mówi Ci✊✊✊

Jesuuu laski, mam takie skurcze, że chyba jutro się spakuję.
Właśnie mąż miał dzisiaj mi ponaprawiać meble (odzyskaliśmy z pokoju starszej córki) żebym mogła je wymyć i małej ciuchy pochować, ale tego nie zrobił, a ja skurcze co 10 minut i trochę zaczynam panikować...

Jesuuu laski, mam takie skurcze, że chyba jutro się spakuję.
Właśnie mąż miał dzisiaj mi ponaprawiać meble (odzyskaliśmy z pokoju starszej córki) żebym mogła je wymyć i małej ciuchy pochować, ale tego nie zrobił, a ja skurcze co 10 minut i trochę zaczynam panikować...

Tak jak ja miałam. Teraz się uspokoiły. Połóż się i obserwuj jak tam się rozwija sprawa. Trzymam kciuki by było dobrze ✊

Usłyszałam hasło - mało wód płodowych i teraz nie wiadomo czy są na granicy czy ich mało.
Jutro rano pewnie się dowiesz,a tyle wody pilas pisalas😱😱😱Trzymam kciuki,jakby nie było będzie dobrze na tym etapie ciazy💗
Mnie moja, też powiedziała że mało i zachodzę w głowę czy w normie ale skoro dwa razy pytalam czy ok tz że w normie.
Nie znałam tego wskaźnika AFI, za tydzień o to zapytam.
Ale myślę że ok bo mała się sporo rusza a przy za małej ilości dziecko dużo się nie rusza tak opisane w necie.

Tak cc 17lub 18.03tak mówił ordynator na rozmowie ale jeszcze na 100%bede wiedziała 22lutego na kolejnej rozmowie w szpitalu.
W Niemczach cc w 39tc.
Termin z miesiączki mam 25.03 ale mała od początku do przodu też była, chociaż w niemczech operuja wszędzie terminem z miesiączki nie z usg.
Ja właśnie nie znałam tego terminu AFI czyli norm wód płodowych, teraz za tydzień na wizycie zapytam ile mam, ostatnio tydzień temu mówiła że mało wód płodowych ale pytałam czy w normie i mówiła że tak.
Dużo terminow się. Z forum dowiaduje jak np GBS też nie znałam tego badania🤷‍♀️nazwy, też zapytam ale jak cc to chyba mnie to nie dotyczy.
A Ty masz z usg termin pozniej niż z miesiączki?
Aaa to się zgadza, czyli jednak jestem tydzień do przodu.. No ja na początku ciąży z usg miałam 24.03 ale teraz widziałam, że wychodzi prawidłowo 18.03 tak jak z miesiączki.
No ja też nie znałam tego AFI, tutaj na forum dziewczyny pisały, że jak AFI jest poniżej 6 to jest za mało wód. Mi zawsze na wizycie lekarz mówił, że wody prawidłowe. Ale dziś zapytałam o AFI i wyszło właśnie 12. Ja GBS będę miała za 2 tyg, ale zaraz muszę przeczytać na co jest to badanie, bo nawet nie wiem hahaha 😅

reklama
Aaa to się zgadza, czyli jednak jestem tydzień do przodu.. No ja na początku ciąży z usg miałam 24.03 ale teraz widziałam, że wychodzi prawidłowo 18.03 tak jak z miesiączki.
No ja też nie znałam tego AFI, tutaj na forum dziewczyny pisały, że jak AFI jest poniżej 6 to jest za mało wód. Mi zawsze na wizycie lekarz mówił, że wody prawidłowe. Ale dziś zapytałam o AFI i wyszło właśnie 12. Ja GBS będę miała za 2 tyg, ale zaraz muszę przeczytać na co jest to badanie, bo nawet nie wiem hahaha 😅
Właśnie nie wiem ile mam to afi bo doksztalcilam się tu że takie pojęcie jest.
Ale sporo mówiła mi że mniej wód ale ok czyli w normie. Będę pytać w następny czwartek.
W pierwszej ciąży nie znałam forum a teraz stąd znam tyle pojęć i Upierdliwa potem dla lekarza potem z pytaniami🤣🤣🤣
To wychodzi ze będziemy termin miały w jednym czasie o ile dotrwamy.Ja w lutym jeszcze bym chciała dotrzymać a w marcu już mogę rodzic😜

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry