reklama

Marcowe mamy 2021

reklama
Ja w pierwszy dzień, we wtorek wzięłam dopiero o 15, bo narzeczony po pracy dopiero mi receptę wykupił, i zaczęło działam po kilku godzinach tak, że wieczorem już zgagi nie miałam.
W ulotce Lanzul właśnie piszę, że nie ma przeciwskazań dla ciąży, ale trzeba skonsultować się z lekarzem przed zażyciem. Te podobne o których piszecie, że to pochodne itp. to bierzecie na swoją odpowiedzialność 😅 Ja podałam strikte nazwę Lanzul w kapsułkach na receptę od ginekologa 😅 Bo one zmniejszają kwasy w żołądku, dlatego się nie cofają i zgagi nie ma. A te podobne, o których piszecie to nie wiem jakie mają zastosowanie 😉 Więc jak pisze, że nie jest zbadane w ciąży to nie ryzykowałabym.
No wiadomo, ja dopytam moja ginke.generalnie te leki nie mają badań na ciężarnych, trzeba tylko to co ginekolog poleci.

Ostatnia edycja:
Zaskoczę Was o północy obudzilam się całe łóżko mokre jesteśmy w szpitalu odeszły mi wody. KTG ok papiery wypełnione, czekam na anestezjologa chyba będzie cięcie ale się boję.....za wcześnie to dopiero 36+0
Oooo a Ty miałaś termin taki jak ja na 12.03 ! Tylko chyba cesarkę na 03.03 Ci wyznaczyli .... Heh czyli trzeba spodziewać się w każdym momencie 😱😬🙂 ... chyba położę się i tak przeleże 2tyg 😁 bo potrzebuje przetrzymać mała do marca. Tatuś zza granica , wraca dopiero w marcu ! Wiadomo ,ze jak się zacznie to dam radę sama ale nie ukrywam ,ze samemu się bardziej boje i bardzo , bardzo bym chciała żeby był przy porodzie ze mną .

W pierwszej ciąży po nocy przy sikaniu odszedł czop śluzowy. To było 37plus 6 o 7 rano, a urodziłam naturalnie o 23:05

Nie no chyba zacznę intensywnie spacerować po tym śniegu aby się zaczęło 😃😃
Wizja wywoływania mnie nie napawa optymizmem. A tym bardziej że mała już niziutko, i nie chce by za długo mi przetrzymywali ją w brzuchu, chcę by szybko się nią zajęli.

właśnie też o tym czytałam ale nigdy nie miałam robionego. Moja położna to chyba wogóle nie ma takiego sprzętu a ginekologa musze o to zapytać jak to ma wyglądać w tym ostatnim miesiacu.
Mi powiedziała lekarka że mam liczyć ruchy jak będą słabe to na ktg. A normalnie na wizycie jeszcze nie miałam robionego. Dziś 36+4 Dzisiaj jadę oddać krew przed następna wizyta i poproszę o ktg bo rusza się ale nie doliczam się tylu ruchów ile potrzeba. Niby cały czas ją czuje ale wole sprawdzić bo tez mam cukrzycę ciążową.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry