Lipaaa
Fanka BB :)
❤Mnie dziś już ten dzień dobił totalnie, że nie myślę nawet o roczku. Czekam na informacje od mamy bo karetka zabrała ją na sor, bo źle się czuła. Już siedzi tam prawie 7h, i kardiologicznie jest nie zbyt ciekawie.
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
❤Mnie dziś już ten dzień dobił totalnie, że nie myślę nawet o roczku. Czekam na informacje od mamy bo karetka zabrała ją na sor, bo źle się czuła. Już siedzi tam prawie 7h, i kardiologicznie jest nie zbyt ciekawie.
Dlaczego sie nie powinno?Podrobów czyki wątrobę, serc i żołądków nie wolno a raczej jie powinno się podawać małym dzieciom, szczególnie niemowlakom. Ja nie podawałam jeszcze i chyba długo niej podam.
Te gofry najbardziej smakują mi dopiero na drugi dzień, maja zupelnoe inny smakA
A ja zainspirowana tym królikiem, zrobiłam dzisiaj gulasz ale się zajadał. A na śniadanie zrobiłam mu gofry z musu z dyni I banana polecam szczególnie dzieciaczkom bez bmk, wyszły bardzo dobre.
Nie dodawałam, proszku do pieczenia, mleka ani wody bo nie było potrzeby.
![]()
Gofry bananowo-dyniowe - Alaantkoweblw
Gofry bananowo-dyniowe polecają się na obiad, śniadanie, podwieczorek i kolację:)) Tak, tak! Możecie je jeść cały dzień, ale i tak nie dotrwają do kolejnego posiłku, bo są tak pyszne, że znikają od razu! Najważniejsza przy gofrach jest dobra gofrownica (my mamy taką KLIK) Składniki na gofry...alaantkoweblw.pl
O jejku...3maj się...zdrówka dla mamy...
Ale mam nadzieję , że nie siedzi i czeka 7 h ?tylko wykonują jakieś badania i diagnozują o co chodzi....
Oby niebawem dobre wieści do Ciebie dotarły bo taka niepewność najgorsza....
Dlaczego sie nie powinno?
rozszerzaniediety.pl
Dla mnie gofry jednak zdecydowanie najlepsze są takie prosto z gofrownicyTe gofry najbardziej smakują mi dopiero na drugi dzień, maja zupelnoe inny smakrobie je czesto jako sniadania i podwieczorki, sa swietne
![]()
"Nie powinno się małym dzieciom podawać podrobów (serce, wątróbka, żołądki), a w szczególności wątroby, mimo że zawiera spore ilości żelaza oraz witamin . Wątroba jest gruczołem metabolizującym w organizmie substancje, na które narażone było zwierzę.Dlaczego sie nie powinno?
Raz podalam, nic sie mysle nie stalo, nie bylo tego jakos duzo, bo wiem, ze watrobke trzeba dozować. Nastepna okazja na podroby bedzie pewno za kolejne pol roku jak zje tego krolika i kolejnego kupie, o ile w ogole kupie z podrobami. Tak samo zalecaja do 12 rż nie podawac grzybów leśnych, jajka na miekko i chyba do 5 czy 6 rż ryb z puszki i ogółem konserwowych mięs."Nie powinno się małym dzieciom podawać podrobów (serce, wątróbka, żołądki), a w szczególności wątroby, mimo że zawiera spore ilości żelaza oraz witamin . Wątroba jest gruczołem metabolizującym w organizmie substancje, na które narażone było zwierzę.
Wiele tych toksyn jest magazynowanych w wątrobie i podając je dziecku, w nadziei dobrego odżywiania, w rzeczywistości je „trujemy”. Dzieciom do lat trzech nie powinno przygotowywać się posiłków zawierających podroby."
Ps. Nie da się linku wkleić.
Dla równowagi dodam,że WHO zaleca wątróbkę od 6 miesiąca. http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0004/98302/WS_115_2000FE.pdfRaz podalam, nic sie mysle nie stalo, nie bylo tego jakos duzo, bo wiem, ze watrobke trzeba dozować. Nastepna okazja na podroby bedzie pewno za kolejne pol roku jak zje tego krolika i kolejnego kupie, o ile w ogole kupie z podrobami. Tak samo zalecaja do 12 rż nie podawac grzybów leśnych, jajka na miekko i chyba do 5 czy 6 rż ryb z puszki i ogółem konserwowych mięs.
Tak samo traktuje te dietowe wytyczne jak i Ty. Grzybów ogółem sie boję i kiedy bylam w ciazy to unikałam, teraz małemu też nie daję. Z orzechami dopiero bede startowala, a na truskawki czekam na takie swojskie. Według mnie większym złem byłoby podać nowalijki dziecku niż te podroby.Dla równowagi dodam,że WHO zaleca wątróbkę od 6 miesiąca. http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0004/98302/WS_115_2000FE.pdf
Gdzieś koło str. 200 i w paru innych miejscach. Poza tym wątroba metabolizuje toksyny, ale ich nie gromadzi, chyba że pochodzi z intensywnego chowu. A Instytut Matki i Dziecka mówi, że od 3 roku, ale nie podaje dlaczego. I bądź mądry i pisz wiersze. Ja tam się nie spinam z tą dietą jak coś raz na miesiąc zje to nic mu się nie stanie. Jedynie grzyby leśne odradzam jak najdłużej.