reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Hej! Ja już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty, a to dopiero za tydzień w czwartek. Dziś byłam w pracy popakować swoje rzeczy, bo od 1 września idę na zwolnienie. I już widziałam niektóre 'pytające' oczy. To już będzie połowa 12 tygodnia,a czuję się różnie. Jak coś porobię to mnie brzuch lekko ciągnie,więc wiem, że ciężko byłoby pracować.
Ja też odliczam już do środowej wizyty, na zwolnieniu już jestem od ostatniej wizyty. Ale mam jakie stajnie czarne myśli, nie umiem ich uspokoić w swojej głowie. Czekam aż w końcu będę czuła ruchy żeby być trochę spokojniejsza.

reklama
Ja też odliczam już do środowej wizyty, na zwolnieniu już jestem od ostatniej wizyty. Ale mam jakie stajnie czarne myśli, nie umiem ich uspokoić w swojej głowie. Czekam aż w końcu będę czuła ruchy żeby być trochę spokojniejsza.
Mam dokladnie to samo :D ja niby jestem caly czas w domu bo jestem na urlopie zaległym po macierzyńskim. Ale tak jak Ty caly czas jakieś głupie myśli mi chodzą po głowie. Jeszcze jak na złość zaczął mnie znów brzuch pobolewać. Niby wiem ze u mnie to świadczy o tym ze sie rozciąga i za chwilę wyskoczy brzuszek ale nerwy i tak sa :D

Kupiłam tiramisu bo miałam straszną ochotę, wzięłam kęsa a tam przeciez alkohol... Miałam cień nadziei że w takim kupnym gotowcu nie będzie no ale nie przeczytałam składu :(

Następną wizytę mam 8.09 a prenatalne 11ego, mam coraz częściej myśli żeby pojsc jeszcze w przyszłym tyg prywatnie na USG dla uspokojenia myśli, to akurat będzie połowa między wizytami. Też na mnie dobrze nie działają smutne wiadomości tu na forum.

Mam dokladnie to samo :D ja niby jestem caly czas w domu bo jestem na urlopie zaległym po macierzyńskim. Ale tak jak Ty caly czas jakieś głupie myśli mi chodzą po głowie. Jeszcze jak na złość zaczął mnie znów brzuch pobolewać. Niby wiem ze u mnie to świadczy o tym ze sie rozciąga i za chwilę wyskoczy brzuszek ale nerwy i tak sa :D
To tak jak u mnie, staram sobie tłumaczyć w głowie, ale nachodzą mnie takie myśli, że ciężko je wyprzeć z głowy.

Ja myślałam, że u mnie już jest lepiej i idzie ku lepszemu a tu od wczoraj niespodzianka: przy myciu zębów i przy ładowaniu zmywarki mam taki silny odruch wymiotny, że aż łzy mi się pojawiają i ślinotok... i to wszystko mimo brania bonjesty także nawet sobie nie wyobrażam co by było gdybym jej nie brała. Poza tym mam problem z zasypianiem bo co 20 minut chodzę do wc, mimo że staram się wieczorem nie pić

Ja staram się nie pić wieczorem i wysikać przed spaniem ale już regularnie między 23 a 2 wstaje siku po czym nie mogę zasnąć a rano jak Idę znowu siku pęcherz masie tak boli z przepełnienia że ledwo mogę wytrzymać i sikam na 3 rundy

Ja staram się nie pić wieczorem i wysikać przed spaniem ale już regularnie między 23 a 2 wstaje siku po czym nie mogę zasnąć a rano jak Idę znowu siku pęcherz masie tak boli z przepełnienia że ledwo mogę wytrzymać i sikam na 3 rundy
Ja co przysypiam to siku i czasem tak potrafię 3 razy co 20 minut, ogólnie mam wrazenie, że w pozycji leżącej jest gorzej, w dzień mimo że dużo pije to sikam w miarę normalnie a jak leżę to mam wrażenie, że pęcherz ma może 20% swojej zwykłej pojemności. A jak się nie wysikam to nie zasnę i tak w koło macieju. W nocy też potem wstaję ale zwykle udaje mi się zasnąć najgorzej z tym pierwszym zasypianiem

Wszystko dobrze 😊 Z USG 9+5. Skierowanie na prenatalne w pierwszej połowie września. Już nawet w jednym miejscu byłam się zapisać, ale babka mówi że z PZU zrobię prenatalne natomiast pappa i hcg 500zł. Więc szukam całościowo na NFZ i jutro będę dzwonić w Warszawie. Bo pappa i hcg też jest refundowane prawda?
W ogóle wkleję Wam zdjęcie z USG które strasznie mnie rozczuliło 🥹
Ale mega! Super pamiątka 🥰

Ja myślałam, że u mnie już jest lepiej i idzie ku lepszemu a tu od wczoraj niespodzianka: przy myciu zębów i przy ładowaniu zmywarki mam taki silny odruch wymiotny, że aż łzy mi się pojawiają i ślinotok... i to wszystko mimo brania bonjesty także nawet sobie nie wyobrażam co by było gdybym jej nie brała. Poza tym mam problem z zasypianiem bo co 20 minut chodzę do wc, mimo że staram się wieczorem nie pić
Na mnie też ta Bonjesta słabo działa. Rzygam, jak kot 🙈😂

reklama
Zapomniałam wczoraj wstawić zdjęcie ❤️

Załączniki

• 20250822_065259.jpg
    20250822_065259.jpg
    873,2 KB · Wyświetleń: 6
Do góry