Aczkolwiek@to_na_pralkę
Fanka BB :)
Mi na podstawie kalkulatora wychodzi słodki 17 listopadaTo ja tylko tak nieśmiało napiszę, że nadal jeszcze robimy listopadowe bobasy. Dopiero od 10.03.2023r. startują grudniowe maluchy
![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Mi na podstawie kalkulatora wychodzi słodki 17 listopadaTo ja tylko tak nieśmiało napiszę, że nadal jeszcze robimy listopadowe bobasy. Dopiero od 10.03.2023r. startują grudniowe maluchy
![]()
tak, mam 2 szanse na dziecko z 2023To ja tylko tak nieśmiało napiszę, że nadal jeszcze robimy listopadowe bobasy. Dopiero od 10.03.2023r. startują grudniowe maluchy
![]()
Jak w zalaczeniu. Teraz mam mete 750 xr dwie tablety wieczorem.A jaka mialas insulinę po 1h? Bierzesz coś na to? Bo ja w krzywej tez mialam ten 1 wynik ponad norme i dostalam mete 750.
Od lipca. Nie sprawdzalam jeszcze, ale mam w planach. O probach watrobowych nie pomyslalam, ale dorzuce przy kolejnym pobraniu.
Ja sam wskazik homa to mialam blisko 1. Na krzywej tylko ta insulina po 1h jest wyzej..
I tak od zawsze czuje, ze ta meta nie do końca mi potrzebna. Ze dieta i ruchem udalo by sie to obniżyć, a meta to jednak chemia
Przyjmę i listopad, prezentem pod choinkę też nie pogardzę![]()
Z takimi wynikami meta??? Kurcze dziwne. Ja to po godzinie mam ponad dwa razy wyżej insuline.Ja biorę dopiero jakoś od dwóch tygodni i póki co 500. Mi endo kazała sprawdzić właśnie po dwóch tygodniach próby wątrobowe, bo meta może je podwyższać, ale może dlatego, że ja mam duże "przejścia" z wątrobą. No u mnie wyniki akurat są podwyższone i po 1h i po 2. Także jeśli próby wyjdą okej, to będę mieć zwiększoną dawkę, ale trochę się tego boję, bo odkąd biorę to 500 to w połowie dnia codziennie mam dość silne mdłości.
Z mojej wiedzy wynika, ze po 1h są "złe " wyniki jak wartości jest ponad 5 krotnie wyższa niz bazowa - u Ciebie tak nie jest. Faktycznie po 2h wysoko, nie spada... ja bym sie skonsultowała z innym lekarzem jeszcze w tym przypadku.Ja biorę dopiero jakoś od dwóch tygodni i póki co 500. Mi endo kazała sprawdzić właśnie po dwóch tygodniach próby wątrobowe, bo meta może je podwyższać, ale może dlatego, że ja mam duże "przejścia" z wątrobą. No u mnie wyniki akurat są podwyższone i po 1h i po 2. Także jeśli próby wyjdą okej, to będę mieć zwiększoną dawkę, ale trochę się tego boję, bo odkąd biorę to 500 to w połowie dnia codziennie mam dość silne mdłości.
Tylko u mnie znowu ten po 2h jest wyższy niż u Ciebie.Z takimi wynikami meta??? Kurcze dziwne. Ja to po godzinie mam ponad dwa razy wyżej insuline.
To ja w sumie mialam insu po 1h 50 i dostalam mete 750 xr 1 tabletkę.Jak w zalaczeniu. Teraz mam mete 750 xr dwie tablety wieczorem.
A stosujesz diete z niskim ig i jakaś formę aktywności fizycznej?? Czasem to pomaga bez mety.Tylko u mnie znowu ten po 2h jest wyższy niż u Ciebie.