reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Witam z rana! I takie pytanie, a właściwie dylemat. Wszędzie piszą że powinno się pić/jeść dużo białka wapnia. Dla mnie to zgroza bo po prostu NIENAWIDZE mleka :wściekła/y::no::wściekła/y: Jogurty wcześniej jadłam, ale żeby się zachwycać .... nieszczególnie. Kromeczka z serkiem białym .... na okrągło tez nie da rady.

Próbowałam "oszukać" system robiąc koktajl z truskawek - to w lecie mogłabym pochłaniać litrami. Ale jak wiecie teraz to tylko mrożone i nie smakuje to tak jak powinno :-(

Poradźcie co tu zrobć .... mój małżon to by litrami mleko pił i straszne mi robi wyrzuty że dziecko będzie miało słabe kości i w ogóle .....:-(

weronika jak masz jeśc biały ser tylko dla wapnia to sobie odpusc bo akurat tam tego jest malutko - już wiecej w kefirach i przede wszytskim w ŻÓŁTYM SERZE!!!!to najwiekszy dostawca tych mikroelementów w rodzinie nabiałowców;-):tak:i o tym tez duzo pisza:tak:no i jest jeszcze mięso (drób ma sporo chyba) nie trzeb apic od razu mleka bo rpzeciez sa tacy co maja alergie a życ i rosnac muszą:tak:;-):-)

Weronikaa ja nie pije mleka w ogóle,jakoś żyję.Ale właśnie jadam rózne pierdołki typu serki danio itp.Ser też ale raczej żółty bo biały :baffled::baffled:Spokojnie nic ci się nie stanie jak nie pijesz mleka......

reklama
Zapomniałam się zapytać-nie znacie jakis fajnych przepisów na sałatki???Robię mała imprezkę,a z tego co pamiętam niektóre zwas to całkiem niezłe kuchareczki:-):-)Ja mam standardowo obcykane ze 2 sałatki które robię ciągle i może by tak coś nowego?:eek:;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry