reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Cześć, dziewczyny, ale nastukałyście !!!:tak:
Staniki- zawsze nosiłam sztywne staniki w rozmiarze 75B, czyli nic wielkiego :-D
Poszłam se kupić stanik na ciąże i w końcu kupiłam stanik do karmienia za 70zł bo pani powiedziała, że rośnie razem z biustem. Jak go ubrałam w domu to był ok, ale jak wyszłam na dwór to mi zimno w cycuchy było tak że aż mnie bolały. Miał jeszcez jedna wadę spłaszczał biust. Kupiłam więc taki sztywny z gąbeczkami (chyba chiński) za 40 zł, uwaga w rozmiarze 80D. Ale po jednym dniu noszenia stwierdziłam, że materiał z którego jest zrobiony jest tandetny i podrażnia mi biust! Masakra!
Ostatnio kupiłam sobie na sali w realu stanik z miękkiego materiału i mimo że biust wydaje się mniejszy to jest super wygodny i nie jest mi w nim zimno!
Ja też zawsze (czyt. nie w ciąży) kupuje staniki markowe, ale stwierdziła, że jak kupię stanik za 120 zł a po 2 miechach z niego wyrosnę to się zdenerwuję.
Mimo to mam nadzieję, że od tych niskobodrzetowych staników nie będę miała póżniej piersi do pępka;-)

przeziebienie -dzieki za dobre rady, mi nigdy domowe sposoby nie pomagały. Mimo to piję herbatki z sokiem z malin i cytryną. kupiłam sobie też oscillococcinim. Jak nie przejdzie przez weekend to w środę mam wizytę u gina.

Mrówa- tak zdecydowałam się na Maje, mój Marcin jest sztrasznie wybredny, ale w końcu go przekonałam. Słyszałam ostatnio, że to imię robi się coraz bardziej popularne i to mnie martwi, więc nie wiem czy to ostatnia wersja.
A Maja dlatego, że cały czas mówię do tej istoski w brzuchu pszczółko :tak:

reklama
MonikaA, w poprzedniej ciąży kupowałam biustonosze firmy naturana i ciążowe i do karmienia. Kosztowały chyba ok 50 zł i były na prawdę fajne i dobrej jakości. I teraz też planuję je kupić. Ja kupowałam w sklepie z odzieżą ciążową.
Niekat, dziwne z tym znikającym obrazkiem. A wstawiasz potem ten sam link, czy za każdym razem robisz nowy?

Mój chrześniak ze swoim nowym autem

Załączniki

• DSC_0819 (Small).JPG
    DSC_0819 (Small).JPG
    39,1 KB · Wyświetleń: 30
  • DSC_0856 (Medium).JPG
    DSC_0856 (Medium).JPG
    34,5 KB · Wyświetleń: 29
Giza ja tez tej firmy kupowałam bistonosze do karmienia sa świetne:tak::-)
Monika widac że Mikołaj trafił z prezentem buzia usmiechnieta od ucha do ucha:-)
Weronika siary nie musisz mieć moze ci wystapic zaraz po porodzie;-)
Niekat w tym sie nie orientuje:sorry2:

Hej, ja na sekundę bo niby jestem na opiece przy chorej Irence, a tak na prawde młodą zajmuje sie niania a ja pierdołami. Musze sie zabrac za cos.

Stanik kupiłam taki że az sie boje go nosic bo kosztował majątek, ale jest sliczny, wygodny i lezy na moim mega biuscie. Teraz mam rozmiar 80A, ale jakis dziwny, bo wiekszosc stanikow paskudnie odstaje i totalnie nie lezy. Mój super stanik ma fiszbiny, ale mnie nie gniotą, jest bardzo wygodny. Mam tez jeden mieciutki z microfibry, ale on słabo trzyma biust. Do karmienia mialam swietny stanik firmy Alles, jakies dwa no-name ale bardzo wygodne i jakis marny z Canpol Babies, tego nie polecam.

Siare mam od dosc dawna, w pierwszej ciazy tez mialam wczesnie. Ale to nie regula, niektore mamy maja wczesniej inne pozniej. Ja jestem z tych co normalnie biustu nie maja (80AAAAA...)a w czasie karmienia ciecze z nich jak z kranu ;)

Dobra, do roboty. Moze bym posprzatala? albo moze umyję okno u córeczki (bo najmniejsze ;))

hey kobitki!!:-)
niekat ja pamiętam tyle,że wklejałam to imię dziecka do podpisu tak na wzór tego suwaczka i działa:baffled:
siara???raz mi coś tam pociekła po dobrym numerku przed spaniem,a już wolałabym to mieć niż te rozstępy,nie poddam się i będę z nimi walczyć!Stanowczo za duży i za ciężki ten mój matczyny biust:wściekła/y:
Weronika po takich wrażeniach,a potrafię się zrazić to wolałabym nawet w innym mieście poszukać korzystnej porodówki,kurde a to znieczulenie to tanie nie jest:-(a reż bym chciała,co by się nie zniechęcać do dalszego potomstwa
Remeny nie rozpędzaj się za bardzo z tymi porządkami żebyś się nam nie przeziębiła
monika obyś przeczytała ten prezent,bo ja mam 3 takie super poradniki dla rodziców o ciąży itd.a wolę np.posiedzieć na BB:dry:
Muszę się z wami pożegnac na cały weekend wyjeżdżamy do moich kuzyneczek kochanych na śląsk
nie róbcie mi za dużo zaległości:sorry2:...pa pa pa

reklama
Monika - super prezencik - ja na samiuśkim początku dostałam (pożyczyłam) od szwagierek 2 książki i przeczytłam je chyba w 2 dni - miałam też mnustwo gazet. A teraz wole tu siedzieć i pytać na bieżąco co mnie nurtuje :-)

Co do siary, pytałam bo wsumie cyce mi sie nie powiększyły zanadto, a nawet wg mnie są takie same jak przed ciążą (tylko brodawka się powiększyła :baffled:) i tak się zastanawiam i pewnie na wyrost martwie czy będe mieć pokarm :crazy:

No i właśnie wróciłam z niewielkich zakupów i kupiłam koszule do szpitala (nie podoba mi się ale to i tak tylko do szpitala, jakieś te wszystkie kosztule takie babcine są:wściekła/y:), 4 szt majtasków i 3 biustonosze, w tym jeden do karmienia - wsumie tani bo tylko 20zł i 2 "chińczyki", właśnie przymierzyłam w domku i ..... bardzo wygodne! :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry