reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

weronikaa, ja bym się lepiej czuła w miłej atmosferze, niż w ładnie wyglądającej sali z nieuprzejmymi położnymi. Bo co z tego, że ładnie, jak nie możesz sobie sama z dzieciaczkiem poradzić i nikt Ci nie chce udzielić pomocy.
Giza ma racje w 100%
u nas sa dwa szpitale jeden stary a drugi nowy
dokładnei jest tak jak u ciebie że w starym opieka jest rewelacyjna położne symaptyczne itd ale za to wygląd sal i sprzetu pożal sie boshe:-p ale moim zdaniem nie wyglad jest ważny tylko podejscie drugiego człowieka i dlatego ja wybieram ten szpital;-)
a na nowym szpitalu położne sa tak zadufane w sobei ze hej widza tylko czubek własnego nosa:dry::no:

reklama
Niekat dzięki, Ty też się doczekasz i to niedługo, ten czas tak szybko leci:-):tak:
Ja wczoraj byłam trochę zaniepokojona bo moje maleństwo tak mało się ruszało, ale juz wieczorem było ok:-) i dzisiaj od rana kopie juz nieźle:-):-D

No moja Mała tez coś leniwa ostatnio, wczoraj tylko na tym filmie o porodach to mi takie dwa szpice dała że mało nie podskoczyłam :-) chyba wyczuła co staruszkowie oglądają hehe:-D

Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzenia w Lęborku i będzie mnie kosztowała tylko 150 zeta :-). Wprawdzie rodzić tu nie będę ale to chyba nie ma znaczenia, co? Mam zacząć od stycznia.

Wczoraj wieczorem Tymon tak się rozbawił, że cały brzuch mi falował! Pierwszy raz aż tak! Strasznie fajne uczucie :-):-):-)

No ale żeby nie było tak wesoło, to od dziś zaczęłam brać Cordafen niestety, bo zaczęły mnie skurcze łapać. Najpierw myślałam, ze to może dlatego, że za dużo łażę ale wieczorem czytałam książkę na leżąco i to od 2 godzin chyba a i tak mnie skurcze łapały... Zadzwoniłam do gina i kazał brać 4 x 0,5 tabletki przez 2 dni i zobaczyć czy skurcze nadal będą... :-(

Ja też boję się rozstępów. Smaruję się od 3 miesiąca (zaczęłam bardzo niedługo po tym, jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży). Do brzucha i biustu używam Musteli a do ud i pośladków Gerbera. Zobaczymy jakie będą efekty, bo jeszcze mam za mału brzuch, żeby się cokolwiek mogło pojawić.

A ja jakoś słabo czuję kopniaczki Emilki. Co dziwne, jak przyłożę ręke do brzucha, to czuję pod nią ruchy, ale też nie widać specjalnie tych ruchów na brzuchu. Dziwi mnie to i oczywiście troszkę martwi, gdy czytam jak was kopią wasze maleństwa.

asze - gin też mnie uprzedził , że ludzie będą się dziwić :-D . Faktycznie takie jest przeznaczenie tego leku o jakim piszesz. Ale Cordafen ma te same właściwości co fenoterol, tyle, że dużo mniejsze skutki uboczne.
Poczytałam opinie innych ginów na necie i konsultowałam to z innymi lekarzami, więc biorę. Poza tym mu ufam, bo ma opinię specjalisty od niepłodności i ciąż zagrożonych.

reklama
Doris nie martw się, ważne że czujesz ruchy, moje maleństwo tez nie zawsze tak broi że brzuch faluje:tak::-). to zresztą zależy od tego jak dzidzia się w brzuszku ułoży, może kopie Cię po jelitach to tego nie czujesz:-). Głowa do góry i nie martw się na zapas:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry