Cześć dziewczyny, nie miałam za bardzo czasu zaglądać i nie mogłam odpisać na czas, ale jakby któraś jeszcze miała watpliwości co do PITów, to do 10 stycznia należy zgłosić do pracodawcy wniosek, jeśli się chce, żeby pracodawca złożył zeznanie za pracownika. Wtedy też należy wskazać prawo do ulgi na dziecko. Jeśli będziecie same wypełniać PITy, to tem termin was nie obowiązuje. To tyle formalności.
Ja po przerwie świątecznej tak się rozleniwiłam, że okropnie nie chce mi się już chodzić do pracy. Co gorsza namawia mnie do tego lekarz, no i mąż. A ja mam w pracy taką sytuację, że jeśli zostawię wszystko, to moi współpracownicy raczej nie poradzą sobie z całą masą roboty. Cały czas w pracy mówiłam, że będę do końca stycznia i dobrze by było, żebym tyle wytrzymała. Pomimo, że nie chce mi się już pracować, to te ciągłe rady: idź na zwolnienie też mnie denerwują.
Jesli chodzi o dolegliwości ciążowe, to ja mam: okropny ból kręgosłupa, latam często do łazienki i coraz gorzej znaleźć mi wygodną pozycję do spania.