reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Jestem jestem!!!:-)spoko wyznaczyłam Zuzi zezwolenie na wyjście na weekend nie wcześniej;-).A swoją drogą to ona już tam chyba max miejsce wykorzystała:confused:bo zdeformował mi się pimpuś widac dokładnie,dzie jest pupą wypięta a gdzie ma nuny.
Skaba no jak jeszcze Ty się odważysz mnie wyprzedzić to może się zdązę załapać chociaż do pierwszej trójki:-(
Sabincia rozumiem,że boli cię matczyne serduszko jak tak patrzysz na niego i leży tam sam,ale staraj się mu poświęcać jak najwięcej czasu,dotykac go.Bo podobno wtedy wcześniaczki znacznie szybciej dochodzą do siebie:tak:i będziecie szybciej razem!
I racja ty będziesz już w takiej kondycji,że będziesz w stanie skakac koło niego lepiej niż sztab pielęgniarek:-)

reklama
Sabincia Dzielna mamusia z Ciebie! z Nikosiem napewno wszystko będzie ok, dobrze, że masz do niego tak bliziutko:tak:
Skaba no to poczyniłaś wszelkie przygotowania, ciekawe czy rzeczywiście malutka tak wcześnie będzie się pchała na świat.. Melduj nam się co rano no i Marteczka też, bo wy dwie chyba następne w kolejce?

Sabincia, dobrze, że już jesteś w domu. Szkoda, że Nikoś musi jeszcze leżeć w inkubatorze, ale jak trzeba to trudno.
Byłam dzisiaj w przychodni i mimo kompletu pacjentów przyjęła mnie ginekolog, która akurat miała dyżur. Z dzidziusiem ok, tętno ma dobre, ale mam już bardzo nisko brzuszek a infekcja i osłabienie mogą przyspieszyć poród. Mam dużo leżeć i nabierać sił na poród.

Sabincia - trzymaj się zobaczysz szybko zabierzesz małego do domu i będziesz mogła sie nim nacieszyć będzie dobrze

ja dziś jakiś mam dziwny dzień niby nic nie robiłam a zmęczona jestem jakbym cały dzień ciężko pracowała:-(
no i mój chyba przesadza z tym moim oszczędzaniem lata po sklepach jak coś chce to przyniesie :-)
idę spać bo padam bo tym nic nierobieniu
życzę przespanych nocy

Oto moj skarbek w dobe po porodzie jak jeszcze był pulchniutki teraz jest taki patyczek ...

Załączniki

• DSCF0027.JPG
    DSCF0027.JPG
    29,9 KB · Wyświetleń: 56
  • DSCF0035.JPG
    DSCF0035.JPG
    45,8 KB · Wyświetleń: 60
Sabincia jaki on śliczny!!!!! I pamiętaj nic sie nie martw bo wszystko będzie dobrze, ani sie obejrzysz a będziesz go miała w domku przy sobie:tak::tak:
Skaba trzymaj się i zaciskaj nogi jeszcze jakis czas:tak::tak:Marysia jest już duża, ale niech jeszcze trochę u Ciebie posiedzi. Jestem ciekawa co bedzie jak odstawisz leki, ja idę w sobote do gina, może tez juz mi pozwoli odstawić albo chociaż zmniejszyc dawkę:tak:Melduj się często i pisz jakie masz objawy odstawienia.
Marteczka Ty juz mozesz :tak::tak:;-)
Mi znowu strasznie dokucza zgaga, juz od rana dzisiaj:wściekła/y: nawet rennie nie pomogło, musiałam wziąc sodę, do tego miałam jakieś sensacje żoładkowe, czyli dzidzia chyba jeszcze wysoko, jak opadnie brzuch ponoc ma być lepiej:tak:chociaz dziwię sie bo codziennie mam dosyc silne skurcze(chyba przepowiadające) i czuje wyraźnie ze maleństwo jest nisko, nie moge kilku kroków przejśc bez skurczu:wściekła/y:

Giza właśnie doczytałam, że Ty tez możesz urodzić w każdej chwili:szok:, ledwo sie luty zaczął a tu juz tyle kandydatek, a jeszcze styczniówki nie wszystkie sie rozdwoiły:szok:
Mrówa dobrze ze u Meli to nic poważnego i gratuluję jej ze była taka dzielna:tak::tak:
Kasik Ty tez bądź dobrej myśli, będzie dobrze i napisz szybko co i jak po kolejnych badaniach:tak:

kasik- trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze... :tak:
Sabincia - no kawał chłopa z Nikosia , no jak na32 tydzień to naprawdę... Już niedługo będziecie razem - najważniejsze, że zdrowiutki!

reklama
Sabincia-fajnie, że już jesteś w domciu i zbieraj siły, bo niedługo czekają cię nieprzespane nocki;-). Fajnie, że z Nikosiem wszystko w porządeczku, a to, że stracił na wadzę to normalne. Nie martw się. I podobno wcześniaczki powinno się dużo dotykać i głaskać, bo szybciej wracają do zdrówka:tak:.

Marteczka- myślałam o Tobie czy ty czasem się nie rozpakowujesz...a ty taki nocny "marek";-)

Widziałam, że na wątku lista mamuś w suwaczkach, które wstawiła Skaba już mrówie, gizie i Dusi przeskoczyły dzieciaczki na ostatnie miejsce:tak:.

To do jutra...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry