Vetka
Fanka BB :)
W ciąży zwieksza się dawkę hormonów tarczycy przyjmowanych przez pacjentke z hasimoto i z niedoczynnościa tarczycy. Dawka wzrasta nawet o 100% w czasie całej ciąży i doświadczony lekarz potrafi to ustawić na podstawie TSH, a nawet nie poziom t4 czt t3 jest wazny a forma aktywna czyli ft4. Ola jeśli masz dobrego endokrynologa to nie zmienaj go, czasem ważniejsze jest doświadczenie niż kolejne badanieWiesz ja do tego lekarza chodze juz kupe lat,wiem ze jest jednym z najlepszych specjalistow w naszym rejonie,kiedys tez robiłam te inne badania ale juz od dłuzszego czasu wynik miałam w normie a cała reszta u mnie nic nie wykazywała,nawet usg nie robie bo ja juz własciwie nie mam tarczycy(tak jest zasuszona).Nie twierdze ze nie bede musiała zrobic t3 i t4 ale na pierwszej wizycie miałam tsh z własnej zapobiegliwosci zrobione jak tylko zrobiłam test ciazowy.Wiem tez ze sa lekarze ktorzy po samym tsh nic nie powiedza i posiłkuja sie t3 i t4,tak mi powiedziała moja rodzinna doktorka ktora na własna reke nie chciała mi zmienic dawki.Z chorobami tarczycy jest tak ze mimo ze dwie osoby maja ta sama chorobe to kazda jest inna.
Nareszcie... Zero plamień przy każdej wizycie w toalecie. Ponad trzy tygodnie czekaliśmy z Mężulkiem na taki czas...
.Na szczescie odkad brałam leki omdlen nie miałam,najgorzej bywało z rana w pracy jak na dzien dobry musiałam stac trzy godziny bez przerwy.