reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
A rejestrowałas sie do niego czy poprostu podchodziłąs do niego z wynikiem i na badanie bo ja jestem umówiona na 8.30 na ktg a o lekarza sie nie pytałam....

U nas to jest tka, ze jesli chcesz ktg w szpialu za darmo a dokladniej w przychodni przyszpitalnej to musisz wyciagnac karte do ginekologa. Z ta karta idziesz na ktg, gdzie jest polozna i dajesz jej karte a ona cie podlacza. Potem jsli jest kolejka do gin to czekasz (u nas jest pokoj gdzie robia ktg obok gabinetu gin) i on to oglada, ale nie musisz sie jakos dodatkowo zapisywac do gina. Ja ostatnio mialam szczescie bo do gina nikogo ni bylo i moj gi siedzial i sie nudzil, wiec patrzyl jak mi idzie zapis i potem jeszcze powiedzal kilka slow i poszlam do domku.

U nas to jest tka, ze jesli chcesz ktg w szpialu za darmo a dokladniej w przychodni przyszpitalnej to musisz wyciagnac karte do ginekologa. Z ta karta idziesz na ktg, gdzie jest polozna i dajesz jej karte a ona cie podlacza. Potem jsli jest kolejka do gin to czekasz (u nas jest pokoj gdzie robia ktg obok gabinetu gin) i on to oglada, ale nie musisz sie jakos dodatkowo zapisywac do gina. Ja ostatnio mialam szczescie bo do gina nikogo ni bylo i moj gi siedzial i sie nudzil, wiec patrzyl jak mi idzie zapis i potem jeszcze powiedzal kilka slow i poszlam do domku.

No w szpitalu to chyba zawsze za darmo ktg jest???
Ta babka nie chciała zadnej karty tylko sie mnie spytała kiedy mam termin i tyle i mowi zebym przyszłą jutro na 8.30 i zebym sniadanie zjadła. A obok tego ktg sa jakies drzwi to moze tam jest tez lekarz i odrazu sie idzie do niego???

Ja mialam KTG tydzien temu, trwalo ponad godzine, a lekarz po prostu zaprosil mnie na swoi dyzur i razem z polozna przychodzili co kilkanascie minut sprawdzac jak tam idzie :) nic nie placilam

Witam sie nadal 2w1 byłam dzis w szpitalu i na jutro na 8.30 mam ktg miec.
Mam pytanie a to ktg to oglada lekarz czy ta kobieta która to obsługuje a i ile trwa ktg????

U mnie ktg trwało 30 minut, zapis oglądała kobieta obsługująca maszynę, a potem moja gin (kazała mi przychodzić, gdy ona jest w szpitalu)...obejrzała, podpisała, że widziała. Na karcie wypisowej ze szpitala też jest jej zalecenie i rozpoznanie no i oczywiście podpis...ona też decyduje czy idę do domu, czy zostaję:tak::tak::tak:ale mnie nie badała...może dlatego, że jeszcze przed terminem było:dry:

reklama
Aha poprostu podeszłąs do niego po ktg wielkie dzieki:*

Położna po skończonym ktg dała mi wynik, kazała mi przejść pod gabinet i czekać na lekarza. Nie wiem czy tam jest tak standardowo, położna była strasznie niemiła i mało rozmowna, a ja trochę przerażona i oczywiście o nic nie dopytałam :) wydaje mi się, że w każdym szpitalu może to wyglądać troszkę inaczej

Do góry