reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

no u mnie banany tez akurat spoko calkiem:-)

kupilam huggisy wczoraj i widze poprawe u pawelka, tylko teraz nie wiem czy to przeszlo bez pampersow czy schodzi po mace ziemniaczanej ktora zasypuje, ale najwazniejsze ze schodzi:-) bo juz mnie to wkurzalo okrutnie:angry:

aaa i dziewczyny czy mozna nauczyc dziecko smoczka??????

reklama
nasza była taka mała, że topiła się w foteliku, więc pod pupę wkładałam złożony malutki kocyk. teraz już jest ok :)

karalajna- za jakiś czas bedziemy pytać, jak dziecko smoczka ODUCZYĆ :D
nie wiem, jak nauczyć, moja po prostu lubi, ale na początku musiałam wypróbować kilka rodzajów, zanim podpasował jej jakiś :)

moj Jadas uwielbai kapiele - nawet jak krzyczy z glodu przed kapiela to w wodzie jest cichutki i zadowolony :-) po kapieli jak sie go szybko wytrze i ubierze to tez nie zdazy sie rozkrzyczec.
Jeu dzis pierwsze lezk isie pojawily - generalnei to on placze wylacznie z glodu wiec to pewnie tez byl oz tego powodu, choc nie pamietam...

Niestety mial troche kaszel co mnei przerazilo - o 5:00 sie rozkaslal i jakos tak sie rzucal w lozeczku i sie przestraszylam ze mu tchu brakuje, ale jakso sie uspokoil - wypil mleko i spal do 10:00. W ciagu dnia tez czasem kaslal ale stopniowo bylo coraz lepiej i od popoludnia jzu w ogole nie bylo kaslzu. Konsultowalam sie z moaj pediatra - mowial ze jak nei ma goraczki, ze jak ma apetyt, ladnie spi i sika to oproczo klepywania i nawilzania powietrza w pokoju to nic specjalnei nie poradzi i mam sie wstrzymac z wizyta.
Oby byla to spokojna noc...

fiołkowa- jakbym o swoim dziecku czytała :) w wanience robi minki i mamy ubaw, pluska też sobie nóżkami, za to potem, ło matko!!!
ale dziś w ogóle nie kapaliśmy :( rozebrałam małą i zaczęła TAK WYĆ, że az sie wystraszyłam! :( do tej pory tylko 3 razy tak płakała- poprzednie dwa razy bolał ją brzyszek, ale dziś? ubrałam ją w piżamkę i od razu wielki uśmiech!! no moja szantażystka!
nie mam pojecia, co było nie tak :/

acha i moja płacze jeszcze bez łez.

u nas w sumie to kolek odpukac do tej pory nie byl ow ogole... Czasem rano problem yz bakami ale wtedy wypijal troche herbatki z kopru, puszczal baki i spal :-)

karalajna - co do smoczka to mzoe ksztalt nie pasuje Pawelkowi???? moze sprobuj inny??? choc z drugiej strony to faktyczniem oze byc plus jak dzieck onei chce smoczka bo za jakis czas nie ma problemu z odzwyczajaniem :-D
Chociaz moj starszy synek uzywal smoczka przez jakies 3 miesiace i tyle - potem sam jzu nei chcial - za to lubil pociumkac smoczek z butelki (po wodzie mu pozwalalam pociumkac troche, po mleku nie bardzo ze wzgledu na ryzyko prochnicy)

ja to teraz przechodze:) jak wkladam małego do fotelika to mam wrazenie jakby siedział...a brodke mam tak do klatki przyciagnieta i wyglada jak mopsik :)) ale wygodnie mu bo chrapał jak diabli:)

reklama
Mój w wózku sie darł wniebogłosy :baffled: nie dało się z nim nigdzie wyjść :dry:a jak tylko wpięłam fotelik zamiast wózka i wyszłam na spacer to zaraz zasnął. Mały po prostu nienawidzi leżeć i nic nie widzieć - normalnie szału dostaje, a fotelik kocha:-D

Do góry