reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

bo podobno to nie ból tylko skurcz... no niby prawda. pan profesor pewnie wiele rodzacych widział, ale wątpie żeby miał w tych bólach i skurczach jakies doswiadczenie :):)
żeby było lepiej złozył pierwsza szkołe rodzenia, szkolił wileu lekarzy i teraz mammy to co mamy. Na zachodzie zzo jest w standarcie a my się zastanawiamy... dadzą czy nie, bedzie czy nie bedzie trzeba dopłacić czy sięzlitują... koszmar

reklama
mam pytanie może któraś z was wie jak to jest z tym wywoływaniem porodu czy bóle po wywołaniu są silniejsze i poród jest cięższy bo ja wogóle się nie orientuje ( wolałabym aby samą mnie poród złapał ale narazie to nie widzę tego)
od środy szyjka skrócona i rozwarcie na palec a ja oprócz twardniejącego brzucha nic więcej nie czuje a tego wywołania to trochę się boje:confused:

też tak słyszałam... podobno jak facet nie jest empatyczny dla ciężarnej kobiety i nie chce zrozumieć przez co przechodzi to trzeba mu założyć plecak ze stelażem na brzuch wypełniony fasolą - tyle ile sierzytyło. i kazać chodzić kilka dni bez przerwy... Mnie sie nie udało nakłonić męża do takiego eksperymentu ale byłoby ciekawie prawda?:tak:

ja wiem tylko to co w szkole rodzenia usłyszałam..., że jak szyjka nie jest skrócona miękka i dziecko nie ustawiło się jeszcze zupełnie prawidłowo to oksytocyna wydłuża tylko poród, bo tak czy siak szyjka musi sie przygotować. wiem, że u nas standardowo po 12 godzinach akcji porodowej bez skurczy partych podaje się oksytocynę, a podobno jeszcze się nie powinno. Ale z drugiej strony oksytocyna płynie normalnie w naszych zyłach podczas porodu więc nie jest tak, że zupełnie wprowadzają cos sztucznego. To pewnie zależy kiedy jak i po co ją wprowadzają

:-Dz tym eksperymentem to dobry pomysł ale biedacy chyba by nie dali rady oni zawsze są tacy zmęczeni po porodzie ( mam kolegów któży opisują ) śmiać mi się chce :-Da jeszcze plecaki ze stelażami popadali by jak kawki:-D

no tak nie od dzis wiadomo, że po porodzie i po ciąży najbardziej zmęczony jest facet... a tak swoją drogą podobno jest tak, że kobitki rozmawiając porówniują dzieci, porody itd i mają skłoność do chwalenia się np. moje dziecko spi już całą noc, a Twoje jeszcze nie? a panowie wręcz odwrotnie - oni rozmawiając o potomkach przekonują się który ma gorzej: np. a my nie spaliśmy już trzy noce,
tak? a my od urodzenia nie przespalismy całej...

jak widzicie jeszcze jeden dowód na to, że jesteśmy z innych planet:)

Nie obuzajcie sie na mnie porostu wyczytałam gdzies ktos wstawil jakiś art pewnie pisany przez mocherowe babcie i tylko przytoczylam taką bzdurę ...

Ja rowneiz jestem z wawy tzn w warszawie bede rodzic

reklama
Szkoda że tak póżno dołączyłam bo fajnie czas leci i pochichrać się można lecę na obiadek bo mała kopie CHYBA Z GŁODU!!!
Justyna2337 dzięki za info

Do góry