reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

Witam!!!
ALe zescie nadrukowaly,sporo tego.
Slodkie uwielbialam w ciazy a teraz jakos mnie nie interesuje i moze przez to weszlam dzis w moje spodnie z przed ciazy :-)troszke w biodrach mi zostalo i brzuszka ale jest ok.
Co za bzdury ze po cc jest sie gorsza matka!!!!!
Ja mialam cc i wcale sie za taka nie uwazam i napewno nia nie jestem!!!!
Dbam o swojego synka zawsze jest nakarmiony,przebrany czysto ubrany przytulony i wogole,ma wszystko czego potrzebuje niemowle na tym etapie.

A to mi dzis kolezanka przyslala

Przyjmij zyczenia babo kochana
od drugiej baby z samego rana
niech Twoj dzien caly
bedzie radosny
trzymaj sie babo
aby do wiosny:-)

reklama
musisz się sama zastanowic jesli masz jakies przeciwksazania do naturalnego to rob cc. Moja ciąza przebiega prawidłowo cała ciaze było wszystko dobrze wiec niby nie mam powodu się bac. Ale jednak boję się. Czekam na monent kiedy usłysze jej 1 płacz i chciala bym moc ją wtedy tulić a nie lezeć na sali operacyjnej, ale z 2 strony boje sie bolu komplikacji wogle im blizej tym b się niepokoję

justyna337 - nie przesadzaj z tą wagą. Do 16 kg waga jest w normie. Przytyć tylko 5 kg to chyba jakies nieporozumienie. Chyba, że ktoś wcześniej miał nadwagę.

tez mi sie wydaje ze 5 kg to malo ja przytylam 18kg gdzie startowalam z 48kg i wcale nie czuje sie jakas mega gruba praktycznie tylko brzuszek mam no i wszedzie po troszku ale nie jest to bardzo widoczne:-p i mi lekarz nigdy niepowidzial ze za duzo przytylam za kazdym razem mowi mi ze mam ladny brzuszek taka pileczke:-D heheh A co do zrzucenia pozniej wagi to sie nieprzejmuje nigdy nie mialam z tym problemu;-) a jak bede karmic piersia to podobno szybko spada sie z wagi:-p

Ja jestem przerażona bo tam gdzie rodzę nie ma znieczuleń tylko ten nieszczęsny dolorgam którego domówię a anestezjologa na oddziale nie ma przychodzi z innych oddziałów tylko do cesarki dziwie się że tyle się mówi o rodzeniu po ludzku a w W-wie taka bryndza z tym. Wiem że nie zawsze znieczulenie jest potrebne ale podświadomie masz taką ewentualność a ja niestety rodzić naturalnie:crazy:

Jak że gorsza matka! Chyba żartujesz... Spójrz ile z nas będzie miało cc. miotlica założyła osobny temat a propos cc, jesli się boisz zerknij tam. Dziewczyny bardzo dobrze to opisują. I mają dobre wspomnienia. Nie wiem co Ci doradzić. Skoro miałaś już poukładane w głowie to może sie tego trzymać? Nie wiem, zrób listę za i przeciw. Byle szybko bo inaczej dzidzia zdecyduje za Ciebie:)

a wtemacie gorszej matki... u mnie jak juz pisałam gdzieś o tym takipogląd przeważał na szkole rodzenia. To znaczy nie wprost, ale pani jakośniespecjalnie sie zajmowała tymi Paniami i traktowała je protekcjonalnie. Nie chcecie wiedzieć, jak ponosie dostawały te dziewczyny, które nie chciały karmić piersią...
a wszystkie płaciłysmy za szkołe prawie 300 zł...

Gosia8005 u mnie w szpitalu teżpodobno nie ma zzo. Lekarz mi powiedział,że musiałabym bardzo histeryzowac żeby u nich dostać - awiększość lekarzy niejedno już słyszała... Ciekawe. No ale ten szpital wychował sięna zajęciach prof Fijałkowskiego, który twierdził, że ból porodowy nie istnieje...

Pierwszy raz slysze ze kobiety rodzace przez cc sa gorszymi matkami:szok: kto wogole cos takiego wymyslil:no: przeciez to nie ma nic wspolnego z dalszym wychowywaniem dziecka... Ludzie gadaja glupoty a inni musza sluchac takie bzdury:baffled:

Przyjmij zyczenia babo kochana
od drugiej baby z samego rana
niech Twoj dzien caly
bedzie radosny
trzymaj sie babo
aby do wiosny:-)

To ja jeszcze dołożę od siebie :)

Szczęścia życzę Tobie, sobie
i innym Babom na całym globie.
By marzenia się spełniły
i nas chłopy wyręczyły!
My dziś drinki i kaweczki,
nasze święto dziś babeczki!!!

reklama
Justyna337 to dobre że ból porodowy nie istnieje lubie takie stwierdzenia szczególnie w ustach facetów:nerd: ale co tam jakoś musimy dać sobie radę ciekawe jaki mam ten próg bólu napewno to sprawdzę:szok:a jak będzie trzeba to będę błagać a nóż ktoś się zlituje:-D

Do góry