reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

maniulka dopóki nie chodzi do pracy to jest Anioł a nie człowiek, ale jutro wraca do swojej firmy i pewno znowu zaczną się kłutnie:-(

Gosia zaczęłam pisać co u mnie było, ale nie wiem czy wszystkie juz urodziły:-D i skasowałam na wszelki wypadek

reklama
Witajcie kochane mamuśki ja tylko na chwileczkę chciałam się z wami przywitać . Nie mogłam zajrzeć wcześniej bo siedzieć nie dało rady , u nas ok Mikołajek jest słodziutki i grzeczny pozdrawiamy .:-)

Cześć dziewczyny, jutro jadę do szpitala na cesarkę. Trzymajcie za mnie kciuki. Strasznie się boję, chociaż to moja trzecia cesarka. Mały kopie niemiłosiernie, więc cieszę się z drugiej strony że to już...

Ja jestem dzisiaj już strasznie zmęczona :baffled: za dużo odwiedzin na jeden dzień, w sumie od 13 do 20 ktoś był :baffled: mam dosyć, do tego mała jakaś nie spokojna była pod wieczór. Mąż poszedł podgrzać mleczko dla małej, a ja w tym czasie próbowałam ją przystawić do piersi i tak się rozpłakała że aż ja zaczęłam płakać razem z nią :baffled:. No i jak ściągałam mleko laktatorem to też za dużo nie ściągnęłam, to chyba od zmęczenia.

Witajcie! od soboty jesteśmy z Romkiem w domu, ale na razie muszę leżeć bo mam lekkie powikłania po znieczuleniu. No i muszę ogarnąć dom z trójką dzieci, więc pewnie chwilę potrwa zanim wrócę do czynnego pisania.
Pozdrawiam serdecznie!

Ewelcia,Gosia-trudne pytanie z ta antykoncepcja.Narazie stosujemy gumki (statystycznie az tak czesto nie zawodza...) chociaz ostatnio mala przerwa w seksie bo borykam sie z zapaleniem pecherza i cewki moczowej ale juz mi przechodzi(polecam lek Urinal - to jest wyciag z zurawiny,mozna podczas karmienia brac).Potem jak bede rzadziej karmic planuje pobrac troche antytabsy Cerazette. potem nie wiem,jak sie przestaje karmic to ponoc juz mozna brac normalne tabletki anty-moze znow Yasminelle ktora bralam przed ciaza?Jakos spirali wolalabym uniknac narazie,tak mi sie marzy cos jak najmniej ingerencyjnego w "tamte" rejony.Po cc to najlepiej ponoc 2 lata odczekac z nastepna ciaza-organizm najlepiej sie regeneruje.
MR-ciesze sie ze masz wiecej mleka.Matko,jak ten Xavuś długo spi w nocy!
Kaczuszka-strasznie Ci wspolczuje bolu.Aerobiczna 6 Weidera to po SN mozna chyba cwiczyc jak juz wszystko sie zagoilo,bo po cesarce to tak nawet kilka miesiecy najlepiej z tak forsownymi cwiczeniami poczekac.Mleko z miodem i czosnkiem jak karmisz cycem to bym sobie darowala.Moze lepiej sok z malin rozcienczony?
Vinniki,Julia,MR-podziwiam ze dajecie rade z nowonarodzonymi szkrabami i ich rodzenstwem.
KasiulkaW,Agusia-super ze juz jestescie w domku i mozecie podziwiac wasze skarby.No tak,jak odwiedziny za dlugo trwaja i sa zbyt liczne to dzieci staja sie marudne od "nadmiaru bodzcow".
pinklover-powodzenia!

dzień dobry,
współczuję Wam dziewczyny tych komplikacji poporodowych i dodatkowego bólu... ja o dziwo czuję się bardzo dobrze, nawet goi mi się lepiej niż poprzednio - żadna ropa się nie zbiera :baffled:... tylko że nadal cos tam jeszcze leci, a to krwi trochę a to jakieś takie upławy obfitsze :no:
Hej wpadlam sie przywitac,od wczoraj od 12ej jestesmy juz w domku:-).
Po cesarce wstalam na drugi dzien o 6ej rano i juz biegam od tej pory,Xavier przesypia mi cale nocki,jak pojdzie lulu o 23 to budzi sie dopiero o 8ej rano,nie budzi sie na zarlo:szok:,a cora to mnie meczyla co dwie godziny,cyce to mi pekaja jak on spi,no i mam kolejna nowine-tym razem mam wiecej mleka(narazie siary).
Pisze szybciutko bo brak czasu totalny,dziewczyny przy dwojce dzieci to meksyk jest...nie mam czasu wyjsc do wc.Trzymajcie sie
M*R* ale fajnie, że synek tak długo śpi... chociaż może powinie przez sen pojeść trochę? ja jestem tak wyczulona, żeby dziecko nie było głodne, że moją Julę to nawet na "śpiku" do cyca przystawiam ;-) może przesadzam, ale chcę żeby przybrała na wadze jakoś konkretnie... a przy dwójce to rzeczywiście jest mega dużo roboty
Ja jestem dzisiaj już strasznie zmęczona :baffled: za dużo odwiedzin na jeden dzień, w sumie od 13 do 20 ktoś był :baffled: mam dosyć, do tego mała jakaś nie spokojna była pod wieczór. Mąż poszedł podgrzać mleczko dla małej, a ja w tym czasie próbowałam ją przystawić do piersi i tak się rozpłakała że aż ja zaczęłam płakać razem z nią :baffled:. No i jak ściągałam mleko laktatorem to też za dużo nie ściągnęłam, to chyba od zmęczenia.
Agusia, pewnie córa za dużo miała tych odwiedzin - za dużo bodźców i latego potem niespokojna była

reklama
W czwartek rozmawialam z doktorka o antykoncepcji(tu jest taki zwyczaj ze 6tyg po porodzie lekarz musi porozmawiac o antykoncepcji) i ona chciala mi zapisac ta Yasminelle ale ja to bralam i czulam sie nie najlepiej.przytylam po tym w ciagu roku 10kg:szok: nogi i rece mi puchly,czulam sei ciagle zmeczona i nie mialam ochoty na sex:szok:-PRAWDZIWA ANTYKONCEPCJA:-D:-D:-D

powiedziaqlam jej ze bralam Mercilon i bylo ok i ze mam jeszcze w domu chyba 3opakowania,wiec bede to brala.
Zaproponowala wkladke lub inplant,mowila o tym bardzo dobrze,tzn dobre zdanie o tym ma.
Przyznala ze sama ma spirale i jest zadowolona,tylko trzeba wymienic po 5latach,bo zna kobiete ktora nie wymienila po 5latach i zaszla w ciaze:szok:.
dzis wypelnie papiery o karte medyczna i jutro wysly,ciekawe czy mi przyznaja:confused: jak tak to chyba zdecyduje sie na zalozenie tej spirali tutaj za free a jak nie to w PL.
zastanawiam sie kto tu zaklada???
gin:confused::-D:-D:-D a moze zwykla GP-pierwszego kontaktu,a moze pielegniarka.najpierw zakrywa cie cala od pasa po kolana TOP SECRET i po omacku cos tam robi:-D:-D:-D.
kurde czasem smiac mi sie chce z ich sluzby zdrowia,jest jeden lekarz od wszystkiego:-D:-D:-D
od nastepnego miesiaca zaczne brac tabsy.

Do góry