reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2009

Tanu nam żółtaczka dopiero teraz zaczęła schodzić, tydzien temu 15 mieliśmy (wczesniej 11 dni w szpitalu i w tym 6 dni naswietlania na lampach i nie pomogło)a dziś nie wiem ile bo pediatra tylko zerknęła na niego okiem i oceniła ze schodzi, co zresztą ja tez już widze bo zostalo tylko na policzkach., więc pociesze Cię że zejdzie napewno niedługo!!
Mi kazali dostawiać małego często do piersi, co 2 godziny.. fakt meczarnia ale się zaparłam i chyba to pomogło, dużo sikal i dużo kupkal i z tym wychodzi ta bilirubina. Na poczatku też mielismy problem z przyrostem wagi:-( a teraz jak sie rozszalał to przybiera po niecałe 60 gram na dobę:szok:
Głowa do góry i czesto przystawiaj...:tak:
A cycków współczuję ale wiem co przechodzisz:-(

reklama
co do tych poranionych brodawek - przy pierwszej córce miałam okropnie poranione, też zasychały mi strupki i wyłam, wierzgałam nogami żeby zapomnieć o bólu; potem zrobiłam taki "patent": smarowałam brodawki bepanthenem i okładałam liśćmi kapusty, żeby były cały czas wilgotne, żeby nie zasychały w te cholerne strupki :baffled: no i to pomagało, bo Nika łatwiej mogła ssać, gdy brodawka była taka miękka i mniej bolało... ale miałam te problemy chyba przez miesiąc :-( teraz na szczęście nie miałam tak poranionych i już praktycznie nie odczuwam bólu przy karmieniu :tak:

Truda, nie przejmuj się - wiadomo że "matka polka" ma zawsze dżo roboty w domu ;-)
Izaulka, ja smaruję małą bepanthenem przy zmianach pieluszki i na szczęście nie ma odparzeń - próbowałaś bepanthen krem stosować?

Tanu jak boli w kierunku pachy i pod pacha to zapalenie moze isc trzeba to jak najszybciej rozmasowac.Polozna mojej kolezance przyjezdzala masowac bo jej sie kamien zrobil po pache ale i tak sie zrobilo z tego zapalenie puzniej.
Wiem ze trzeba masowac od razu jak sie piersi robia twarde i bola.

Wczoraj ukladalam ubranka u synka w polce,pozbylismy sie wszystkich w rozmiarze 50,odlozylam do reklamowki.
Jak to m mowi nam sie pewnie nie przydadza ale "Twojemu bratu"hehe:-).

Synek zasnal a ja zamiast isc robic sniadanko to siedze przy kompie-uzaleznienie:-):-D:tak::eek:

a tak wogole gdzie reszta,nikt tu nawet dzis nie zajrzal wrrrrrrrrr-cicho cos-wszystkie rodza!!!!:happy::confused2:

ewelcia, albo śpią po nieprzespanej nocce ;-)
ja dzisiaj od drugiej do czwartej miałam spacerek po mieszkaniu zapewniony, ale na razie jakoś żyję :sorry:

Cześć Kobietki:-)

Ja właśnie po wizycie u gina! Miałam masaż szyjki macicy i z 0,5cm zrobiło się nagle rozwarcie na 5cm!!! Po masażu odszedł Pan Czop:-) A teraz pozostaje mi czekać na skurcze.
W nocy miałam już silne skurcze co 4-5min przez 4 godzinki, ale minęły...:eek: więc nadal czekam...
Ale przynajmniej już takiej deprechy nie mam bo coś się ruszyło:-):-):-)

U nas dziś od 4:30 do 6:00 przerwa w spaniu- ale później od 6 do 8 troszkę odespaliśmy. Michał w nocy mocno kaszlał i dziś nie poszedł do przedszkola, rano zrobiłam mu inhalacje a teraz się bawi- tylko on jeszcze się zapomina, że Mała jest w domku i czasem do tak emocje w zabawie ponoszą, że potrafi mi Małą wybudzić:tak: Ogólnie jest super, byle tylko Misiek się mocniej nie rozchorował i przy okazji Lenki nie zaraził
Karolka to super!!! Czekamy na dalszy rozwój wydarzeń :-)

Karolka no to czekamy na wiesci o dzidziusiu poza brzuszkiem lada chwila:tak:

Ja kochane nie mam czasu dzis tu nadrobic,jutro tez nie-chyba najwczesniej w czwartek rano.Powod-odwiedzinki rodzinki 2 dni pod rzad.Taka mamy smutna uroczystosc-pogrzeb w dalszej (dla mnie to nikt blisko bo to babcia mojej dalekiej krewnej) rodzinie wiec zjezdzaja sie wszyscy i przy okazji Julitke chca oblukac...
Dobrze ze mam wzglednie posprzatane,ehh.
A do tego moja mala dzis byla nieznosna-budzila sie w nocy o 2, o 4 i 6 przy czym od 6 do 10 nie spala a ja dzis juz nie mam kiedy odespac.
No nic nie zanudzam,ciekawe o ktorej ta rodzinka do nas wpadnie i kto dzis a kto jutro,czekam na wiesci.

Skorzystalam z tego ze maly spal i udalo mi sie wymyc lazienke i posprzatac w pokoju,salonie i kuchni-podloge musze umyc.
Teraz maly lezy na macie i sam sie ladnie bawi:-):-):-)
Kurde jednak taka mata to dobry wynalazek:tak::tak::tak:.
Wczoraj robilam Pastycjo a maly sie hustal w hustawce:-).
Wreszcie pokazuje sie sloneczko wiec idziemy za jakis czas na spacer:-)

reklama
Ewelcia no to obrotna kobietka jestes:tak: ja mimo ze Oliwier grzeczny to jakoś nie mam weny na sprzatanie:baffled: moze dlatego ze wiem że jak cos to mąż posprząta??:-D:rofl2: (ma jeszcze urlop do końca tygodnia):-)

A ja własnie szukam poradni na wizytę do ortopedy, kurde pierwszy wolny termin na 20 maja:baffled: 1,5 miesiaca czekania:baffled:

Do góry