reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marzec 2009

dziewczyny z tego co wiem to dobrze jak człowiek zarażony był toksoplazmozą bo ma w sobie przeciwciała, a choroba ta jest zupełnie niegroźna i bezobjawowa dla ludzi. Natomiast bardzo groźna jest dla płodu i problem jest właśnie jak kobieta nie była nigdy chora na toksoplazmozę lub jak nie daj Boże zaraziła się nią będąc w ciąży. Więc Aga wypytaj dokładnie swojego gina o co chodzi.

dla zainteresowanych:
Toksoplazmoza - Porady Ginekologa
Toksoplazmoza w ciąży Ť maluchy.pl

reklama
Witajcie:-) dowiedziałam się że na ból głowy dobrze jest wypić szklankę zwykłej coca coli wprawdzie w ciąży to nie najzdrowszy napój ale lepszy niż tabletka wypróbowałam i na mnie działa co do cisnienia to ja niestety muszę kontrolować je non stop około 3 razy dziennie w związku z przebytym zatruciem ciążowym w pierwszej ciąży jak pewnie wiecie jest bardzo niebezpieczne dla nas a przede wszystkim dla dzidziolków tak więc uważajcie na siebie i kontrolujcie a w razie czego mówcie o tym lekarzowi bo to jest bardzo ważne

anita&maciek mi wprawdzie lekarz zabronił farbowac włosów ale z innych źródeł wiem że można więc sama miałam dylemat ale nie wytrzymałam i dzisiaj sobie położyłam farbę i teraz przy naj miej wyglądam :-):-):-):-):-)

Modroklejka - gratuluję tak udanego i dokładnego podglądania Dzidziusia!:-) Cieszę się bardzo.

Ja dziś trochę zmęczona wróciłam z pracy - muszę się przyzwyczaić, że na jakiś czas skończyło się niemal całodzienne leniuchowanie;-) Nadal mnie nachodzą różne jedzonkowe zachcianki - po prostu nigdy nie czułam takiego smaku na różne pyszności i pewnej radości z jedzenia:-D Dziwnie to brzmi i też się obawiam, że się nie uniosę. Przynajmniej nie ciągnie mnie na słodkie.

A co do farbowania włosów, to mój ginek nie widział przeciwwskazań i ja ufarbowałam - od razu lepiej się poczułam:-)

Czytam o tej toksoplazmozie i sie zaczelam martwic... kurde wizyte mam dopiero 25 wrzesnia, nie wiem czy mi sie uda isc gdzies wczesniej zeby zrobic to badanie...

Ja na poczatku ciazy leczylam sie na bol gradla i jeden migdal mam powieksozny... A gdzies przeczytalam ze to sa jakies tam objawy toksoplazmozy ...nie wiem co teraz :baffled: bo dalej mam to gradlo takie niedoleczone ale pokzalam to lekarzowi i powiedzial ze to przejdzie ze to jeszcze nie zeszło do onca...
Tak to jest zagranica nic nie mzona od reki zrobic...:baffled:

Ja synka przez moje migdałki urodziłam z zapaleniem płuc:crazy: ale ja jestem dziwnym przypadkiem i w żadnym razie nie chce nikogo straszyć, nie odbierzcie tego źle

toxo lepiej pilnowac i byc w stałym kontakcie z lekarzem, moja ciocia straciła 3 ciaze, kazda po 12 tyg zanim sie dowiedziała ze to toxo

poza tym moge sie pochwalic ze dzis juz dokumentnie skonczyłam jazdy...egzamin na 90% mam 4 pazdzienika, wiec niedługo....

reklama
Pogadalam z kumpoela ktora pisalam na studiach(medycznych) referat o toxo i jestem troche spokojna...

Milej nocy ide sobie polezec bo dzis skrecalam szfki do sypialni i mnie wszytko boli...:baffled:

Do góry