reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

Serdeczne dzieki Mordoklejka!
Niestety tyle to wiem, rzecz podobno jest bardziej skomplikowana chodzi o to jakie potem otrzyma się wynagrodzenie na macierzyńskim. Ciekawa jestem ile z Was jest na zwolnieniu i jak długo zamierzacie na nim zostać?
Co do zgagi Renie pomaga mi średnio i tylko jak je ssę, a cola nie przechodzi mi przez gardło, jestem załamana, bo lekarz obiecywał mi trzytygodnie temu że jeszcze tydzień tych męczanrni, a tak naprawdę nic sie nie poprawia. Wiecie, że ja nie moge jeść nic z dodatkiem mleka, bo od razu zwracam-a nie byłam nigdy na nie uczulona, nie mogę jeść jabłek, pić soków...makabra.
Jak czytam o Waszych apetytach to mi się płakać chce. Brzuszka nie widać, spodnie mi z tyłka spadają i jestem jak zywy cień juz trzeci miesiąc.

reklama
Witam!

Ciesze sie ze z Waszymi dzidziami wszystko ok,i ze macie apetyty.
Ja tez w sumie nie narzekam na apetyt.
Ku mojemu zdziwieniu zgaga WROCILA!!!!mialam nadziehe ze bozbylam sie jej raz na zawsze!!!! A tu lipa!!!
Moj n mowi ze z dnia na dzien mam coraz wiekszy brzuszek,dzidzia sie rusza:-):-):-)wspaniale uczucie.

W odroznieniu od Was wogole nie mam ochoty na slodkie,za to jem jeblka i sliwki i pije soki.

Strasznie jestem zmeczona,wczoraj skonczylam prace o 21 a dzis na 7 musialam wstac,jestem padnieta:-:)-:)-(

moris....na macierzynskim dostaje sie 100 % przez pierwsze 18 tyg, potem zalezy...jak bardzo pracodawca pojdzie ci na reke....moze ci zmieni zatrudnienie na pol etatu, moze na 1/4...zalezy jaka masz prace

Moris no to faktycznie masz nie wesoło ale może już lada dzień miną te wstrętne dolegliwosci jedna nie zawsze się sprawdza że mdłosci mijają po 1 trymestrze co w twoim przypadku jest ewidentne :baffled:
Brzuszki rosną mój też z dnia na dzień coraz większy tylko czy to czasami nie od tych słodkosci hihihi:-):-):-):-)
Moris macierzyński jest płacony od sumy jaką masz na umowie więc jaka to różnica czy jestes na zwolnieniu czy nie przecież zwolnienie masz 100%płatne a macierzyński naliczą według umowy tak zawsze było i chyba jest nic nie słyszałam o jakis zmianach

aaa i zapomniałam- ja jestem na zwolnieniu od 6 tyg...i mam zamiar byc do konca...jak sie skonczy te 182 dni to bede miała to swiadczenie rehabilitacyjne az do porodu...u mnie to ze wzgledu na ryzyko w ciazy, bo pracy nie mam stresującej, ani uciazliwej...zwykła biurowa praca

Ja jestem na zwolnieniu od 4 tc, i podobnie jak Modroklejka, ze wzgledu na poprzednie poronienia, a do tego ta ciąża też od początku była zagrożona. Prace też miałam biurową,, ale niestety czasami była naprawdę stresująca:szok:

Ja też mam za soba poronienie, ale jak narazie wszystko jest z dzieckiem ok. Nie wiem czy wracać...może powrót do pracy sprawi, ze przestanę myśleć o złym samopoczuciu.Z drugiej strony w pracy mam nieciekawych ludzi (toksycznych), sama nie wiem.
Co do macierzyńskiego to obawiam się czy nie obliczają tych 100% od podstawy wymiaru wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy-jesli tak jest to nie wiem jak to się ma do zwolnienia. Chodzi o to, ze sa osobu które twierdzą, że lepiej zostac juz do końca na zwolnieniu, a ja zachodze w głowę dlaczego???
gdybyscie cos wiedziały to dajcie znać...
tymczasem pozdrawiam i zyczę wszystkiego dobrego

P.S.
kiedy poczułyscie pierwsze ruchy? Kiedy lekarz może okreslić płec dziecka?

reklama
Tanu tylko pozazdroscic cudownej rodzinki:-):-):-)

Moris ja pierwsze ruchy poczulam w 16 tygodniu,byly one bardzo delikatne,teraz juz czesciej czuje i wyrazniej,ale ostatio pani doktor powiedziala ze za jakies 2tyg.[powinnam juz takie konkretne poczuc.
A wiec czekam z niecierpliwoscia

Do góry