• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marzec 2009

przez ostatnie 2 dni zjadła może w sumie 150 ml mleka... wyszedł z założenia że lepiej być głodnym niż pić mleko...
jutro chyba wybiorę się do lekarki zapytać co z tym zrobić bo przecież mleko musi jeść

Ostatnia edycja:
reklama
przez ostatnie 2 dni zjadła może w sumie 150 ml mleka... wyszedł z założenia że lepiej być głodnym niż pić mleko...
jutro chyba wybiorę się do lekarki zapytać co z tym zrobić bo przecież mleko musi jeść

w przypadku tak późnego przestawienia dziecka z mleka na Nutramigen (bo to mieszanka a nie mleko) przeważnie radzi się do dotychczaspwego mleka które dziecko piło dodawać Nutramigen. Najpierw 3/1, potem pół na pół a potem 1/3 i całkowicie Nutramigen dopiero po jakimś czasie. Dziecko nei zacznie pić tego paskuctwa po takim czasie picia mleczka:no:

Bebilon Pepti owszem lepsze w smaku ale porozmawiaj z lekarką bo np mój synek jest uczulony na Bebilon Pepti i moze tylko i wyłącznie Nutramigen, naszczęście go uwielbia, ale napewno przez to że wczesniej nie pił innego prócz Bebilonu pepti po miesiącu od podawania Nutramigenu więc i tak mu niesmakował:-D

A mojego pierworodnego za nic na świecie nie udało mi się przestawić ze zwykłego Bebilonu na Nutramigen w wieku 9 miesięcy:no:

Ooo wiatm Cie Oli.p :-) Bardzo sie ciesze bo widze ze w koncu jakas mamusia z moich okolic pisze. Ja mieszkam niedaleko Skawiny w sumie, bo na obrzezach Krakowa:tak:
Co do mleka to my caly czas na cycu ale kaszki robie na Bebilonie Pepti- od 2miesiecy gdzies. Wczesniej piła na normalnym modyfikowanym ale bardzo wymiotowala i tez stwierdzona skaza białkowa. U mnie nie bylo problemow z przejsciem, a wrecz przeciwnie, tamtego mleka nienawidzila a na pepti wcina az miło. Chyba czuła ze tamto jej szkodzi chociaz jak dla mnie ono i tak jest paskudne:-p

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry