reklama

Marzec 2009

Witajcie.. oj, cięzki dzień dzisiaj miałam. Okazało się, że mam cukrzycę. Dostałam skierowanie do szpitala na jutro ale oczywiście się nie zgodziłam bo byłam daleko od mojego domu. Generalnie strasznie niemiło zaczął sie do mnie odnosic po tym jak powiedziałam ze nie bede lezala w szpitalu w przemyslu(gdzie on jest ordynatorem) tylko jade do lublina bo tam mieszkam i wlasciwie do niego przyszlam na wizyte bo jestem przejazdem. do konca wizyty byl niemily, nawet nie chcial mi zrobic usg, nie wazyl mnie nie mierzyl cisnienia.
przyjechałam do domu spakowalam auto i wyruszylam do lublina. wlasnie dojechalam. mam strasznego dola, bo zaczał mi wygadywac ze jak nie pojde do szpitala to plod moze w kazej chwili obumrzec i pier***** banialuki ze sie splakalam cala droge. zdaje sobie sprawe z powagi sytuacji ale nie powinien az tak dobitnie tego mowic. nie pojde do tego chama juz ani razu i na odpowiednich forach mu obsmaruje dupe. mojej bratowej powiedzial ze to jej wina ze jej sie lozysko odkleilo 4 lata temu i ze miala cesarke pod koniec 8 miesiaca.
mialam takiego agresora ze chcialam mu nagadac to co mi slina przyniesie na jezyk. ale stwierdzilam ze nie bede sie ponizac do jego poziomu.

BĘDĘ MIAŁA SYNECZKA :-) Rysio albo Olek ;-) widziałam te malusie jajeczka hihihihi
jutro jade z rana do szpitala wojewodzkiego i pewnie mnie zatrzymaja na 1-2 dni wiec odezwe sie jak tylko dam rade. nie wiem czy tam maja net bezprzewodowy a znajac buzdzet naszych szpitali to nie :) ale dam znac.. postaram się. trzymajcie kciuki
papapa

reklama
Justina84 alez palant:baffled::szok:...kurcze ....dobrze zrobilas ze nie dalas sie tam polozyc ...jakim prawem Cie tak straszyl!
Jeja Ci lekarze to nieraz takie dupki:no: ze sie scyzoryk w kieszeni otwiera.
Gratuluje synka!!!

Justina gratuluje syneczka,a doktorkiem nie zaptrzataj sobie glowki,napewno wszystko bedzie ok.Po wizycie w szpitalu koniecznie daj znac,no albo po wyjsciu ze szpitala.

Wlasnie polozylam sie do lozka,kregoslop mi odmawia posluszenstwa,boli jak cholercia.
Najlepsze jest to ze zakladam dzis pizamke(dwu czesciowa) a tu niespodzianka,ledwo mi sie brzuszek miesci a w zeszlym tygodniu jeszcze mialam luz:szok::szok::szok:pokazuje m a on sie smieje i mowi "jejku jaki moj syneczek juz duzy"wydaje mi sie ze maz jeszcze bardziej odemnie nie moze sie doczekac na dzidzie

Justina gratuluje synka!!!Nic sie nie martw tym ordynatorem,widac ze to gbur po zachowaniu-wogole im wyzsze stanowisko to jest efekt ze wyzej sraja niz d*** maja...
Kawal chlopa w tobie :)
Buziaki dobranocne:-)

reklama
Witajcie!

ale sie wczoraj rozpisałyscie! pięknie! lubie was czytac wiec sie ciesze!

my wczoraj bylismy na urodzinach tescia, było bardzo fajnie! najadłam sie pysznych rybek- co dla mnie jest wyczynyem bo po pierwsze ryb nie lubie, a na wiekszosc jestem uczulona-ale była panga i sola a na te akurat nie jestem wiec zjadłam dla dobra malucha!

justina-lekarz jakis niepowazny-szpitale ginekologiczne i poloznicze nie maja rejonizacji wiec mozesz lezec tam gdzie chcesz-skierowanie powinno byc ogolne!

jesli chodzi o badania to ja miałam do tej pory tylko 3 razy badaie moczu, 2 razy morfologie, toxo, cytolegalowirus, HBS, VDRL i na poczatku ciazy robiłam BHCG zeby sprawdzic czy wszystko sie prawidłowo rozwija...no i co 2 tyg robie progesteron bo musze wiedziec w jakich dawkach mam brac leki

jesli chodzi o kremy na rozstepy to ja i tak mam mase orzstepów-jak miałam 13-14 lat to rosłam w bardzo szybkim tempie-po 12-14 cm na rok i wtedy mi sie porobiły na brzuchu, udach, plecach, łydkach-nie sa takie jak ciazwowe bo sa płytkie i jasne ale jest ich cała siateczka,,,wiec teraz nie uzywam regularnie niczego-po kąpieli w wannie stosuje jedynie balsam nawilzający ten sam co przed ciaza-dove z olejkiem, a pod prysznic uzywam olejku niva i to naprawde mi wystarcza-skóra jest mieciutka i nawilzona-kupiłam co prawda ziajka mama mia-balsamik ale uzywam zadko i tez na całe ciało a nie tylko na brzuch...

z tego co wiem zasadniczo nie ma kremów zabronionych w ciazy-sa jedynie pewne składniki w kremach których nalezy unikac-np kofeina, kwas hialuronowy i tego typu substancje ktore maja wniknac pod skóre i moga sie dostac do naczynek-duzo kremów na celulit i mocno napinających je zawiera...aaa i nie powinno sie stosowac produktów do mikrkodemabrazji

a jesli chodzi o smarowanie-to nie zaleca sie mocno i czesto masowac brzuszka-czy smarowac bo w pozniejszej ciazy-30-34 tydzien masaz moze wywołac skurcze-moze nie takie porodowe, ale delikatniejsze...ale po co prowokowac? juz lepiej sie pogodzic chyba z ewentualnym rozstepem czy dwoma:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry