reklama

Marzec 2009

Julia, ja tez nie mam badan moczu i morfologii co miesiac - mialam narazie w 9tc, 20 tc i 26 tc - wiec wogole jakos z kosmosu jesli chodzi o regularnosc.Chyba w 3 trymestrze robi sie czesciej o ile sie nie myle.

Nie mam jeszcze zadnego prezentu mikolajkowego...:nerd:

reklama
Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja na Mikołaja kupiłam tylko słodycze. Zbankrutowałabym w inym wypadku, bo mamy 5 dzieci w rodzinie...

Słuchajcie tak się zastanawiam nad moim badaniem po obciążeniu glukozą 75 g. U mnie wyglądało to tak, ze jak piłam tą glukozę, to ona nie była do końca rozpuszczona i musiałam pogryźć takie spore(2 cm) kawałki, było to obrzydliwe:sorry: I tak sobie myślę, ze ta glukoza napewno długo się wchłaniała, bo przecież taka rozpuszczona to szybciej się wchlonie niz taka pogryziona. To tak jakby porównać cukierek z sokiem... co Wy o tym myslicie???

No to mnie uspokoiłyście bo w pierwszej ciązy miałam co miesiąc podstawowe badania zresztą tak jak jest w kalendarzu badań kobiet w ciąży, czyli książkowo wszystkie badania przeprowadzane a teraz tak jakoś raz tak a raz tak i glukozy też jeszcze nie miałam:no:

Mirka,skorzystam z pomyslu-kupie czekoladowe mikolaje czy cokolwiek.Nie dosc ze kasy brak to przeciez chodzi tylko o mily gest.

Znacie stronke www.benc.pl ? Mozna tam zalozyc profil ciazy/dziecka-takich stronek jest mnostwo ale ta akurat reklamuja jako banner na naszej klasie wiec tak mi wpadla przy okazji:-)

własnie wróciłam z rorat pogadałam z przyjaciółką pod kosciołem i jest mi trochę lepiej jutro jadę z synem do endokrynologa jak już pisałam chyba kiedys on urodził sie własnie z niedoczynnoscią tarczycy potpytam o tą moją niedoczynnosć, no i na gwałt muszę znalesć jakiegos endokrynologa dla siebie ginka kazała jak najszybciej wiec pewnie pójdę prywatnie bo w przychodniach bardzo długo się czeka

ja mam co wizyte zlecane badania, ale kiedy je zrobie zalezy odemnie najczescie przed wizyta pare dni wiec nie jest to regularne jak w kalendarzu... ale co dwa miesiace badanie to w sumie dlugi okres jak dla mnie...

w pierwszej ciazy nie rozpuscila mi sie do konca glukoza i wyszlo mi bardzo malo wiec mialam powtorke z 75g wtedy juz bylo ok....

teraz wyszedl mi wyszly tez ok badania, ale cukrzyca to wstretna i podstepna choroba wiec nigdy nie wiadomo....
co do tarczycy bedzie dobrze wazne ze wykryta......

nie pamietam kto mial takie problemy z drgawkami, dusznoscia w nocy dzisiaj lekarz mowil w telewizji objawy bardzo niskiegopoziomu zelaza i magnezu w organizmie nawet sie jakos to nazywa...jakis stan przed powazna anemia.... opisal wlasnie te objawy...niestety nie pamietam juz kto je mial na watku...

Myfa80 mnie tez się tak wydaje że co 2 miesiące to szmat czasu szczególnie dla kobiety w ciąży wystarczy nie taki posiłek i już wszystkie badania są inne za mało owoców czy warzyw, mnie ostatnio powiedział że za dużo pije

reklama
Ja poprostu wole zrobic lepsze prezenty pod choinkę:-)

Myfa, widzisz, a ja myśle, że u mnie ta glukoza poprostu dłużej się rozpuszczała i dłużej była w kwi.. Te kawałki były naprawdę duże i mocno zbrylone, do tego stopnia, że wyglądały jak kryształy i ciężko było je gryźćk, więc niektóre kawałki poprostu musiałam połknąć...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry