reklama

Marzec 2009

witam!
no ja nie dawno wrocilam z [pracy troche sie ogarnelam i was podczytuje.
Wy znow o tej glukozie,ja nawet nie wiem czy tutaj jest takie cos???
W srode ide do szpitala na kontrol,pewnie to bedzie kobtrol z USG:-)juz sie nie moge doczekac,mam nadzieje ze z moim synkiem wszystko ok.
Zmeczona troszke jestem a myly ciagle szaleje czasami zastanawiam sie kiedy on spi:-D:-D:-D?????

reklama
Glukoza ok 3zł u mnie a badanie 13zł wiec wyszlo mnie 16zł.

pobieraja krew na czczo, pozniej pije sie kubek 300ml glukozy - i krew pobierają po godzinie i po dwóch.

Co do norm to w przypadku obciążenia 75g to norma wynosi 74 - 146.

Dziewczyny, po dwóch godzinach od wypicia 75 g glukozy norma jest do 140, a po godzinie to nie wiem, bo nie miałam badanej krwi, pobrali mi tylko na czczo i po dwóch godz. U nas badanie kosztuje 18 zł.

reklama
Ja już po lekarzu dostałam leki na niedoczynnosc tarczycy którą najprawdopodobniej będę miał do końca życia więc z tabletkami już się nie rozstane przykre ale co zrobić ludzie mają gorsze choroby i żyją,lekarka stwierdziła że przy takich wynikach TSH może nie zaszkodziłam dziecku tym bardziej że nawet nie wiemy od kiedy tą niedoczynnosć mam,ogólnie lekareczka bardzo miła za 4 tygodnie kolejne badania i sprawdzenie wyników tarczycowych przy lekach czy poziom sie wyrównał :tak:
co do glukozy ja miałm za darmo na skierowanie nawet tego proszku nie kupowałam bo mi go dali a smak jak dla mnie ochydny chociaż mleczko skondensowane uwielbiam :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry